![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Church |
![]()
|
![]() sewer rat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1775 Joined: 17-February 04 From: latvia / riga ![]() |
Cik noveerots peedeejo gadu(s), ja foruma dziives izpausmes ir posti, shis forums ir mirstoshs penss, kam pa retam cauri izshaujas rets posts kaa kardiogrammas piikjis pielietojot defibrilaacijas elektroshoku.
Gribeetos paintereseeties, kaadi resursi/community veel joprojaam ir dziivi? Uz kurieni buutu jeega paarvaakties? anime.lv? kaut kas veel? |
![]() ![]() |
lilion |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 315 Joined: 2-May 06 From: Braindead land ![]() |
lilion, ja patīk fantasy un tā, iesaku B. Sandersona "Mistborn". Nesen lasīju (well, audiogrāmatu klausījos), baigi patika. Kāds ir tas Wheel of Time, btw? Itkā gribās iesākt, bet kad paskatos, ka tur savas 13-14 grāmatas (un vēl nav pabeigts)... Oh paldies par ieteikumu. Vari lu'dzu pastāstīt sīkāk par sižeta galvenajām līnijām? Nezinu vai uzdrošinos riskēt tev iesakot, jo , lai gan pirmā grāmata no sākuma šķita fantastika tagad pēc kad ir pagājis laiciņš pēc izlasīšanas šķiet, ka vairāk ir nothing spešal - laba grāmata. Pats stāsts veidots klasiskajā fantāzijas veidā- galvenais varonis tiek izsūtīts ceļā, ļaunumam nesoties pa pēdām pakaļ. Protams ir atbalstītāji, kas ir krietni varenāki, varējošāki u.t.t. par galveno varoni (lai gan teorētiski ir 3 nelaimīgie t.i. galvenie varoņi, rakstīšanas stils ļauj nojaust, kurš ir tas veiksmīgais izredzētais.) Piesaistīja ideja, par laikiem, kas griežas iet un nāk atpakaļ, patika arī tas, ka grāmatas beigās, nabags iekļūst vēl lielākās nepatikšanās nekā sākumā. Stāsts uzrakstīts, cilvēcīgā patīkamā valodā, risinās lēni, ļaujot noticēt, ka patiešām pastāv laiks. Nevis pirmajā nodaļā dodas ceļā, 3 notiek lūzuma punkts 8, jau ir bezmaz rožainās beigas. Patīkama ir arī rakstnieka radītā sajūta, ka lasītājam tiek dots ieskats gatavā izveidotā pasaulē, kurā šis konkrētais vēstījums ir tikai niecīga daļa , no visa pārēja, kas bijis un būs. Patīkami bija arī tas, ka galvenajiem atbalstītājiem neuzticējās gandrīz līdz pašas grāmatas beigām, nevis, kā lotr, kur trīs nabaga hobitus Aragons, ja būtu gribējis varētu aizvest uz kautuvi nokaut un šamiem nekādi jautājumi pa ceļam nerastos. Lai gan grāmata kopumā ir laba man ir bail ieteikt, jo : 1. Pati esmu izbūrusies tikai pirmajai grāmatai cauri 2. Apjoms lasāmā ir masīvs 3. Mani pašu brīdināja, ka laika gaitā stāstījuma tempi krietni sāk palēnināties tik katastrofāli, ka kaut kur pēc trešās daļas ir grāmata, kura apraksta vienas nedēļas notikumus. Tā it kā parasti nebūtu tik gigantiska problēma, bet ņemot vērā raksturīgos 600 lpp apjomus, tas šķiet pa lēnu. ------ Ceru, ka mans bez sakara pilnais palags, kaut kā palīdz izlemt . Kāds Darren Shan šeit lasa? Vai es esmu vienīgā, kas aizvien lasa bērniem paredzēto literatūru ? offtopiks no offtopika offtopikā Izrādās, ka es neesmu vienīgā, kas domāja, ka eartsea nav laba. Tā ir iekļuvusi to anime 20niekā, kuras nekad nevajadzēja radīt. -------------------- |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 28 July 2025 - 15:55 |