![]() |
Cienījamie, pirms aizsākat jaunu tēmu par kādu seriālu vai filmu, pārbaudiet, vai tāds pavediens jau nav izveidots. To var izdarīt vai nu šeit vai arī izmantojot meklēšanu.
![]() |
skabais |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 76 Joined: 27-April 04 From: Dānija -> Aarhus ![]() |
hmm
biju parsteigts, kad caur search neatradas topiks par so anime.. nevar but ka esmu vienigas, kas samo skatas. grafiski jau diezgan briesmigi izskatas, bet sizets manuprat reti kura seriala tik saistoss. Tada sajuta, ka panemts viens romans on 1:1 partaisits ieks anime. zanrs varetu but - detektivs ar nelielu mistikas piedevu. biskin gan kaitina tas, ka baigi tiek "lekats" no personaza uz personazu - viena epizode par vienu, nakama par citu. nav jau slikti pec butibas, bet vareja to kaut ka smalkak realizet. ta ka tas ir sobrid - "ka ar cirvi". -------------------- God! Please, give me the detachment to accept those things I cannot alter, the courage to alter those things which I can alter, and the wisdom to distinguish the ones from the others. Amen.
|
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Ideālu lietu nav, taču šī anime ir tuvu ideālam. Cilvēkiem, kuru prātus nodarbina eksistenciāli jautājumi, slepkavas psiholoģija cilvēka patība un sabiedrības iespaids uz personības veidošanos must see.
Grafika nekas izcils, taču labi vien ir ka tā, jo CG pārmērības šo anime neatgriezeniski sabojātu (protams, bez CG neiztiek, taču mēs tam pat nepiegriežam vērību). Aizmirstiet par smukiem ģīmjiem un lielgabarīta krūtīm. te nekā tada nav. Cilvēku animācija maksimāli pietuvināta realitātei (ne gluži Maijas Tabakas un Miervalža Poļa variantā, bet tomēr). Mūzika ko te lai saka, neuzbāzīgi paspilgtina uz ekrāna notiekošo, palīdz brīžos, kad palīdzība ir nepieciešama un beigu dziesma ir kaut kas ļoti netipisks, labā nozīmē. Sižets bez tā gan mūzika, gan animācija būtu nieks. Detektīvs, mistika, sadzīves drāma tas viss apvienots vienā lieliskā "road" tipa anime. Tas, ka mēs zinām kurš ir un kā izskatās slepkava nepadara stāstu mazāk saistošu un pārsteigumiem trūcīgāku. Notikumi ir interesanti, pelēku tēlu nav, pat t.s. vienas sērijas personāži ir gana spilgti un atmiņā paliekoši. Protams, kā jau tas ir vērojams gandrīz visās anime, kur darbība notiek ārpus Japānas vai Āzijas tur sākas diezgan klišejiska un stereotipiska cilvēku un to dzīvesveida atainošana. No tā neizbēg arī Monster. Un, protams, cilvēkam, kurš kaut virspusēji ir studējis medicīnu, vai noskatījies vairākas sezonas "ER" liksies smieklīgas Kenzo Tenmas "zelta roku" izdarības, taču tie ir sīkumi, kas nespēj izbojāt šo sasodīti labo gargabalu Anime kopumā piemīt zināma pēcgarša. Tev rodas iespaids, ka laiks, kas pavadīts skatoties Monster nav bijis veltīgs, garīga bagātināšanās ir notikusi (ar mani tā notiek aizvien retāk) un tu gūsti apstiprinājumu, ka anime spēj būt kas vairāk par spilgtiem uzliesmojumiem ekrānā uņ nebeidzamām cīņām starp nenosakāma dzimuma un vecuma radībām. Vairāk Monster tipa anime un anime kopējais līmenis uzlabosies, taču manī mītošais skarbais reālists saka, ka ši ir un paliks underrated anime, diemžēl. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15 June 2025 - 11:51 |