![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Faplo |
![]()
|
Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 136 Joined: 22-September 04 From: Jaunogre ![]() |
Man tas jautajums ko parasti lieto web lapaas Hiragana vai Katakana
![]() p.s. vai kads latviski varetu izskaidrot ko samie nozime lasiju angliski ta isti nesapratu ![]() |
bubu |
![]()
|
Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 526 Joined: 24-January 05 From: Rīga ![]() |
Cik man zināms:
Hiragana - japāņu vārdiem, kuriem nav kanji simbola, vai to apzīmējumu izteikšanai, ja uzrunātājs nezin kanji. Katakana - izmanto aizgūtiem svešvārdiem, īpašvārdu (dzīvnieku/augu) vārdiem, lai kautko uzsvērtu. |
Faplo |
![]()
|
Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 136 Joined: 22-September 04 From: Jaunogre ![]() |
kas pa kanji
![]() Sorr pa idiotismu esmu apstulbis ![]() |
bubu |
![]()
|
Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 526 Joined: 24-January 05 From: Rīga ![]() |
Kanji ir viens no ķīniešu hieroglifi, kas tiek lietoti Japāņu rakstībai.
Ja kaut bišķu angliski saproti, apmeklē wikipēdīju, tur daudz ko var uzzināt: http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_writing_systems |
Faplo |
![]()
|
Tatad lai lasitu japanu valoda kautko tad kas isti ir jazin . It ka zinu ka Hiragana
![]() |
Yanka_ronin |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 345 Joined: 9-October 04 From: Liepāja ![]() |
khm khm, jāzina kana un ap 2000 kanji kā minimums.
|
anishuara |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 614 Joined: 11-February 05 From: somewhere deep inside ![]() |
ja harigana jazin obligati, jo ie ari katakana bet to gan nevisi zin ta ir parak gruta...
noperc jana rozes gramatnica gramatu ta ka to izdarija MIMI -------------------- |
Faplo |
![]()
|
Kas pa gramatu, un kas pa mimi
![]() |
anishuara |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 614 Joined: 11-February 05 From: somewhere deep inside ![]() |
mdaaa
![]() un vinja nopirka gramatu lai macitos japanju valodu un es kinie6u ta nu mes tagad macamies... ![]() -------------------- |
-kumori- |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 322 Joined: 5-February 05 From: 【 My Own Paranoia 】 ![]() |
Paldie par loti izsleoshu info par mani Anushka... Tagad es stradashu par izzinju dienestu
![]() ![]() ![]() -------------------- |
Faplo |
![]()
|
es jau nedzivo Rigaa
![]() |
CloudX |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 439 Joined: 1-September 04 ![]() |
QUOTE(anishuara @ Apr 30 2005, 14:35) mdaaa ![]() un vinja nopirka gramatu lai macitos japanju valodu un es kinie6u ta nu mes tagad macamies... ![]() Vai vareetu luudzu pateikt kaads ir taas graamatas nosaukums un vai taa graamata veel ir paardoshanaa (japanju)? ![]() -------------------- I dont like anime , anime like's me :P
|
Faplo |
![]()
|
Mjā es ari to gribētu uzināt!
![]() |
-kumori- |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 322 Joined: 5-February 05 From: 【 My Own Paranoia 】 ![]() |
Taaaksh labi... Es esmu nopirkusi 3 gramataz [Janja Rozes Gramatnica]
1.OXFORD "take off in Japanese" Ietilpst pamacibas gramata un 4 diski * Maksa tas 16.25Ls* 2. Zvaigznes ABC izdevums brigita... Baiba Krūmiņa "Latvieshu- Japanu vardnica" Tur ir visi vardi raxtiti gan Kitakana, gan Hiragana. Izlasit var tikai vardus izmantojot tabulu... * Maksa 8.80Ls* 3. Izdevejs "РАДУГА" Евгений Штейнер "РУССКО- АНГЛО- ЯПОНСКИЙ РАЗГОВОРНИК" Tur raxtits viss ir krieviski, bet to jau vajadzetu saprast ![]() Ceru, ka tas jumz palidzeja ![]() -------------------- |
Yanka_ronin |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 345 Joined: 9-October 04 From: Liepāja ![]() |
Manuprāt, tik un tā vislabākā vieta Rīgā, kur var nopirkt kaut ko saistītu ar japāņu valodu, ir ''Gora'' grāmatu veikals Jēzusbaznīcas 7/9. Tur ir viens tāds kakts ar vārdnīcām, tur arī japāņu valoda. Tikai viss krieviski, bet man tas nekaitē.
Šamajiem arī interneta veikals ir, un citas foršas mantas. |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15 June 2025 - 10:56 |