IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

3 Pages V  1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Vai dvēsele pieder mums?, diskusijas
Vai dvēsele pieder mums?
Vai dvēsele pieder mums?
1. Jā [ 26 ] ** [38.81%]
2. Nē [ 5 ] ** [7.46%]
3. Man tas pie vienas vietas [ 8 ] ** [11.94%]
4. Tāda lieta kā dvēsele neeksistē [ 7 ] ** [10.45%]
5. Nezinu (to gan man liekas nezin neviens, tapēc šī atbilde ir domāta tiem, kas domā ka abi) [ 8 ] ** [11.94%]
6. cita atbilde [ 5 ] ** [7.46%]
7. Spamīga atbilde, kas galīgi nesaistas ar tēmu. Bet arī ir filozofiska [ 8 ] ** [11.94%]
Total Votes: 67
Guests cannot vote 
Tigra2
post Nov 7 2005, 18:10
Post #1

kawaii tora

Group: Chuunin

Filozofiskas pārdomas saistībā ar šādu tēmu.

Man liekas ka dvēsele pieder tikai mums. Un mums tā nav nevienam jāatdod. Neietekmējieties no Holivudas filmām!

--------------------
IPB Image
*+*[b]Mans Deviantarts *+*
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
dmonster
post Nov 7 2005, 18:43
Post #2

Shishaku

Dvēsela kā tāda ir var teikt mūsu sirds, smadzenes un domas. Tas ir pleķis, kas sakopojis un uzsūcis mūsu būtību. Tas var teikt ir radības pārstāvis, kurš jau ir izlēmis kā ko darīt. smile.gif

--------------------
Lulvat? Tas galīgi nav man nopietni domāts.
+Quote Post
Church
post Nov 7 2005, 19:04
Post #3

sewer rat

Group: Jounin
From: latvia / riga

dveesele ir nedalaama dalja no cilveeka. nezkaapeec gribaas domaat, ka es piederu sev, attieciigi arii kaapeec ne dveesele?
+Quote Post
anishuara
post Nov 7 2005, 19:39
Post #4

Hakushaku

From: somewhere deep inside

nju domaju ka dveesele nepieder ne mums ne nevienam vinja vienkarshi ir un viss. Ta ka vinju pardot mums nav nekadu tiesiibu, jo vinja nepieder mumz... un visas tas pasacinjas par dveseles pardoshanu- nju es tam neticu... galu gala izradiisies ka tas viss ir bazniicas izdomas, lai tikai iebiedeetu kristigos... xex es neticu ne dievam be bazniicai iipashi, uzskatu ka visgalvenaakais pasaulee ir pati buutiiba tas ka mees pastaavam, bet tas ka tur ir kads ta saucamais dievs ne...
ka arii runajot par dveeseli, ta pastav tiaki to sauc katrs kla grib, bazniica sauc par dveeseli bet citi cilveki uzskata to par auru bet gan vieniem gan otriem ir taisniiba ta existe, bet ta nepieder nevienam, driizak ka mes piederam tai...

--------------------
image
+Quote Post
sipps
post Nov 7 2005, 19:54
Post #5

Unregistered

protams ka katrs var ticet kam vien vēlas tas tacu nav aizliegts.
kapec jamegina pieradit ka kautkas existe, lai sakuma pieradit ka tas neexiste. piemers ar dveseli vai ir pieradijums tam ka vina existe? nav vai ir pieradijumi ka vina neexiste ari nav. to nevar ne apstiprinat ne noliegt.

QUOTE(anishuara @ Nov 7 2005, 19:39)
, bazniica sauc par dveeseli bet citi cilveki uzskata to par auru bet gan vieniem gan otriem ir taisniiba ta existe,...
*

dvesele un aura nav sinonimi
+Quote Post
Shoune
post Nov 7 2005, 21:46
Post #6

Samurai

From: tagad uz kadu laiku parvacos uz Londonu... =(

heh, dvesele mums pieder tik ilgi kamer nomirstam, dveseles sastava ietilpts domasana, jutas, un pats galvenais ir SIRDS =)
Ne nu ja jau sev, tad ludzu izskaidro kur tad pie velna pazud dvesele, kad nomirstam ahh ? =))
sita teema jau nav nekas ipass, pieder vai nepieder, to mes nezinam un ari nezinasim =))), jo cilvekiem vienkarsi ja nav dotibas saprast kas ir dvesele un kam taa ir vajadziga, tad sanak ka mums par to vienkarsi nav jazina, mums jadzivo(jaizbauda dzive), un janomirst un viss.. =))) viss ir primitivi =))

--------------------
image
+Quote Post
Church
post Nov 7 2005, 21:59
Post #7

sewer rat

runaajot par dveeseles eksistenci .. (neatceros gan sourci) bet bij lasiita vienaa sci-fi buukaa fraaze "dveeseles visdriizaak nav. bet cilveecei vislabaak dziivot kaa ja taa eksisteetu" (maajiens ka pragmatisks egoisms zagt/laupiit biezhi ir attaisnojams "izdeviiguma" zinjaa ja nau jaabaidas nekaada peecnaaves "taisniiguma", savukaart cilveece kaa suga izdziivos daudz efektiivaak koopereejoties, vadoties peec, lai gan samaakslotiem/izdomaatiem, bet sugai izdeviigiem moraales/eetikas/humaanisma/religjijas likumiem).
nedaudz atgaadina fraazi no Rurouni Kenshin TV. - "Jaa. zobens ir instruments nogalinaashanai. bet es prefereeju dziivot ar pasacinju, ka vinjsh domaats glaabshanai/nosargaashanai".
+Quote Post
+Chibi+
post Nov 7 2005, 22:03
Post #8

(yaoi) rota 69

Group: Kaigan Valde
From: sky

Es neticu dvēselei kristietiskā interpretācijā, bet gan uztveru to kā apziņu. Tā nepieder, tā vienkārši ir.

--------------------
IPB Image
+Quote Post
Gutts
post Nov 7 2005, 22:24
Post #9

Samurai

From: fantaziju pasaule

Es neticu dveselei un domaju ka ta ir ticibu izdomats auglis ka samaksa par vinu ticibas pienemsanu un aklu kalposanu tai. Taka vini materiali neko nevareja dod cilvekiem tad vini stastija cilvekiem ka vinu dvesele nonaks debesis un vis bu labi, ja vini dzivos saskana ar vinu ticibu un kalpos viniem. Ar vardu viniem es domaju tas ticibas vaditajus.
Feel free to flame me i don't care enymore tongue.gif
+Quote Post
Ghoul
post Nov 7 2005, 22:25
Post #10

Koutaishi

Group: weirdo
From: Choppah!

cilveekam pieder tikai vinja suudi ( visaas noziimees ). Dveeselei pieder cilveeks, kad shis "aparaats" noveco, vai tiek bojaats, dveesele pamet to, lai peec tam atgrieztos jaunaaa, taa tas turpinaas visu laiku......
+Quote Post
X_Kamui
post Nov 8 2005, 01:19
Post #11

CLAMP Fan

From: Дома...

Es nezinu kam pieder dveeselestas un vai viņas vispar eksistee? nezinu.....

es pieturos pie taa, ka to nezina neviens wink.gif

Un es daļeeji piekriitu s.u.d

--------------------
IPB Image
"Peace is but a Shadow of Death desperate to forget it`s Painful Past..."
+Quote Post
Tenjou
post Nov 8 2005, 01:47
Post #12

Jinushi
**

From: Latvia, Ogre

Gruti paskaidrot ... dzivas butnes (varbut ari netikai) dvesele ari ir pati buutne (respektivi tu, juus, es). Ahh .. to noskaidrot var kaut vai ar mediteshanu.

Un to cik jus esat atkarigi no sava fiziska kjermenja varat parbaudit ar ... astral out of body experience. Un nesakiet man, kad, es kljudos .. mans subjektivs viedoklis, kas dzive simtiem reizhu pieradija sevi.

P.S. Slikts piemers -> Piemeram, cilveks zaude pilnigi atminju neko neatceras ... nav ta mazliet jocigi, kad pilnigi vinja visi tikumi, netikumi un patikas/nepatikas paliek tadas pashas? .. Un nav tur saistiba ar geniem kautkadiem, jo cilveka prats-smadzenes ari veido un kontrole shos genus. Ne velti cilveka kjermenis noveco tikai delj smadzenem, jo smadzenes pashas neatjaunojas (vitalakas daljas). Bet parejas kjermenja daljaas shunas joprojam dalas un vinjas vecakas nepaliek!
Kad cilveks ir tada klusuma stavokli .. ja ieklausas var sajust to, kad mes pashi vislaik uzrunajam kjermeni .. galvenokart savu apzinju, lai kautko daritu wink.gif.
Domasiet sap jums galva .. un pekshnji vinja ari sap.

Kaa saka vesels gars .. vesela miesa.

Offtopic: Esat megjinajushi apdomat lietas, galva neizmantojot cilvecisku valodu (vardus)? (neskaitot sajutu emocijas .. aka milestiba, sapes etc)

:: Tenjou ::
+Quote Post
edg
post Nov 8 2005, 09:45
Post #13

limpene grauž aknas

From: PM

QUOTE(Tenjou @ Nov 8 2005, 00:47)
Offtopic: Esat megjinajushi apdomat lietas, galva neizmantojot cilvecisku valodu (vardus)? (neskaitot sajutu emocijas .. aka milestiba, sapes etc)
*

Jaa, taa saucas vizuaalaa domaashana. Taa nedarbojas peec logjikas principiem, taapeec tu vari apstriideet, cik ljoti taa saistaas ar fraazi "apdomaat lietas", bet, ja jau taa paliidz verbaalajai domaashanai nonaakt pie sleedziena, tad kaapeec lai taa nebuutu "lietu apdomaashana"?

Sheit buus neliels grafiks, kaa es izjuutu savu domaashanu:
image
Tur ir rakstiits par domaashanu vaardos.

Par atminjas zaudeeshanu: Tikumi un taadas lietas, kas tiek izmantotas ljoti biezhi atminjaa, var tikt glabaatas vairaakaas vietaas un vispaar ir spee... ai, tici kam gribi. Ne jau es kaads aarsts.

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
bubu
post Nov 8 2005, 09:58
Post #14

Shishaku

From: Rīga

Dvēseles nav. Ir tikai bioķīmiski procesi cilvēka ķermenī.
+Quote Post
Church
post Nov 8 2005, 10:14
Post #15

sewer rat

QUOTE(bubu @ Nov 8 2005, 08:58)
Dvēseles nav. Ir tikai bioķīmiski procesi cilvēka ķermenī.
*

papildus biokjiimiskajiem procesiem ir karmas mentaalaa projekcija ekstrapoleejot astraalo chakru peec psilociibu ielietoshanas pagjiraas. ;>
+Quote Post

3 Pages V  1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 5 August 2025 - 17:15