![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
Lielais Ljaunais Meerglis |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Nu i saradies so anime miljotaju ta ka biezs, ka cauri iziet nevar, lai neuzdurtos. Nu luk uznaca velme ko pateikt. Manuprat visa si japanju popkultura ir pilnigi mesli. Lielaka dala filminu un bildisu ir pilnigi komerciali sudi, kuri nez kapec kluvusi populari visa plasaja pasaule. Un galvenais kluvusi populari tikai tadel, ka sava butiba atlaujas paradit to, ko standarta nerada multiplikacija. Nu un, suudi ir un paliek suudi - multfilmas lielaka dala ir kaut kadas bezsatura murgs, kaut kada debila smadzenju skaidisana un apdaunotu skolniecisu pardabiski lielo vinu vecumam kermena dalu attelojums. Vel vairak stulbuma verojams ta visa pasniegsanas veida - tad luk sedi un skaties ka kaut kaads bezacains idins ar pogu deguna vieta pusstundu atveris muti lukojas uz katru ekrana paradijusos jaunu objektu, un aiz vina lenam slid, vai pietuvinas, attalinas fons. Nu ta luk ari sanak noskaties filmu, kas ilgst stundu un ta tev neko nepasaka. Nu var protams aizbildinaties ar lielas japanu kulturas ipatnibam utt. Bet nu tas viss ir bulshits. Isak sakot jus esat uzkarushies uz padebilu komercijas produktu...
![]() |
deBUGa |
![]() ![]()
|
||||
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 374 Joined: 25-May 04 ![]() |
piekriitu... 99% no filmaam (lai tas buutu holivudas vai kaads cits razhojums) un vispaar televiizijas pilniigi atbilst shamajam raksturojumam... anime nav iznjeemums...
piekriitu... BET ir dazhaada anime, kas paredzeeta dazhaadam vecumam. Lieta taada, ka standarta animaacija ir paredzeeta galvenokaart mazaakajai (vecuma zinjaa) auditorijai. Jautaajums protams, ko tu uzskati par standarta animaaciju? Disneja razhojumus vai eziiti miglaa?
Buutiibaa viss, ko tu tur sarakstiiji ir attiecinaams arii uz citaam 'video' nozareem. P.S. Ja nav nosleepums protams: Noskatoties kaadu anime tev radaas sekojoshaas paardomas? -------------------- viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
|
||||
zenofex |
![]()
|
![]() Nausicaa fanboy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1019 Joined: 12-February 04 From: Nav ![]() |
Kaa teica kaads paziistams cilveeks:
"90% of anime production is bullshit. But then again, 90% of every kind of production is bullshit." Vispaar ja cieniijamais anime niideejs veel paraadiitos, iznaaktu smuks fleims ![]() -------------------- - "Amen, hallelujah and peanut butter!"
© Dutch, Black Lagoon |
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Meh, anime ir hobijs, tāds pats kā visi citi. Viens krāj markas, cits lec ar gumiju, vēl kāds kuģo ar pūsli pa krācēm, citi skatās animi.
Par ko springt? ![]() -------------------- Press any key to continue
|
Roze |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Kage Posts: 687 Joined: 12-February 04 ![]() |
Ir tāds nelabs izteiciens:
"Sūdos tak tomēr kaut kas ir. Nevar būt, ka miljoniem mušu ir maldijušās." Ir jauki, ka tiek izteikti dažādi viedokļi, taču ir grūti oponēt, ja persona šajā gadijumā LLM nenosauc kādus darbus un ražojumus, ko ir redzējis un kuru dēļ radies šāds spriedums. Proti nav vērts strīdēties ja priekštats veidojies no pāris pokemon (visu citu *mon) sēriju vai foruma bildīšu aplūkošanas. Man protams žēl ja tā ir noticis (jo pagaidām neviena no Latvijas TV neko citu nepiedāvā), tapēc lai nesabojātu pasākumu pirms kaut ko skatīties parasti vajag palūgt kādu "slimo" pēc ieteikumiem. Pie kam LLM jau pats teorētiski arī pasaka iemeslus "Un galvenais kluvusi populari tikai tadel, ka sava butiba atlaujas paradit to, ko standarta nerada multiplikacija" - es teiktu plašāk "nerāda neviens". Šeit protams nav domātas nedabīga izmēra ķermeņa daļas, bet gan filozofija. Protams kā jau jebkurā uz sabiedrību vērstā sfērā / mākslas virzienā ir daudz banāla, komercializēta utt taču tādēl ka ir Britnija (nepiesieties - šir tikai salīdzinājums) neteiksi, ka visa mūzikas industrija ir padebīla .. Tāpat arī ar japāņu kultūru - ir dažāda mērķauditorija. Ja ir vēlme uzzināt vairāk iemeslus kāpēc tas viss notiek: http://www.animeresearch.com/resources.html Protams var lasīt arī pretējas lietas ![]() p.s. būtu jauki Lielais Ljaunais Meerglja kungs piereģistrētos ![]() " .. do whatever you like .. " (pašlaik mēģinu latviskā varianta uzrakstīt "Modern Ghosts, Postmodern Shells: Ghost in the Shell and the Crisis of the Human Subject") |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Raadaas, ka Juus cieniitais Meerglja k-gs ar anime zjanru esiet iepazinies visai virspuseeji un ar nebuut tiem zjanra paarstaavjiem ar kuriem buutu jaaiepaziistas. Neklaajas baarstiit rupjiibas par to, par ko sajeega Jums visai maza. Piekriitot, ka praktiski visa -monveidiigaa anime ir "sjirpotrebs" un uz tiiru naudinjas pumpeesjanu balstiits projekts, tomeer nezinu vai sjaadus argumentus vareetu raidiit, piemeeram, Ghibli virzienaa (kas, protams, arii ierausj pikji visaa pasaulee, tacju sjajaa gadiijumaa var runaat arii par maakslas klaatbuutni). Ok, iesaku Jums noskatiities My Neighbor Totoro (daudzupraat, labaakaa beernu/gjimenes filma ever) un Grave of the Fireflies (daudzupraat, dramatiskaakaa un labaakaa pretkara draama ever). Ja peec mineeto darbu noskatiisjanaas paliksiet pie saviem uzskatiem, tad buusju spiests apsjaubiit Juusu veselo sapraatu.
-------------------- Es esmu, kas es esmu
|
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Beidziet cepties
![]() 1. Tīša provokācija 2. Cilvēks neuztver animāciju kā tādu. Nav nemaz tik rets gadījums. 3. Arī bērnudārzus pieslēdz internetam, ar visām no tā izrietošajām... 4. Latvijas televīzijas un māksla ir nesavietojami jēdzieni. izvēlies savu variantu ![]() -------------------- Press any key to continue
|
Roze |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Kage Posts: 687 Joined: 12-February 04 ![]() |
Nu pag mēs jau necepjamies, pie kam offensīva atšaujoties ar apvainojumiem (variants 3) nav diezko laba.
Forums ir domāts dažādiem cilvēkiem, dažādu viedokļu atspoguļojumam - diskusijai, nevis tikai lai pārspriestu to kas vakar noskatīts vai arī kas tiek plānots. Proti, strīdos dzimst patiesība ![]() Kas attiecas uz Ghibli - nez, tā ir diezgan specifiska lieta. Es personīgi ļoti par to nefanoju. Man tuvāki ir Mamoru Oshii, Shiro Masamune darbi un idejas , līdz ar to standarta ieteikums no manas puses ir "Ghost In The Shell" un ja šis patīk (ja starp sci-fi var saskatīt eksistenciālus jautājumus) tad ir vērts turpināt sarunu ![]() |
Taka |
![]()
|
Ghost In The Shell patīk Sci-Fi un kiberpanka faniem.
Tas nav universāls līdzeklis "vervēšanai" ![]() Jānoskaidro konkrētā cilvēka gaume un tad var piedāvāt attiecīgā žanra meistardarbu, bet tas arī ir individuāli. 15. septembrī Ghost In The Shell 2 filma iznāk Japānā uz DVD ![]() -------------------- Press any key to continue
|
Roze |
![]()
|
||
Nu redz tad tikpat var teikt ka Evangelion ir mecha vai Serial Lain ir for pc freaks only, bet ideja. "By that argument, I submit the DNA you carry is nothing more than a self-preserving program itself. Life is like a node which is born within the flow of information. As a species of life that carries DNA as its memory system, man gains his individuality from the memories he carries. While memories may as well be the same as fantasy, it is by these memories that mankind exists. When computers made it possible to externalize memory, you should have considered all the implications that held." Vai dialogs: Kusanagi: Maybe all full-replacement cyborgs like me start wondering this.That perhaps the real me died a long time ago, and Im a replicant made with a cyborg body and a computer brain. Or maybe there never was a real me to begin with. Batou: Youve got real brain matter in that titanium skull of yours. And you get treated like a real person, dont you? Kusanagi: Theres no person whos ever seen their own brain. I believe I exist based only on what my environment tells me. Batou: Dont you believe in your own ghost? Kusanagi: And what if a computer brain could generate a ghost and harbor a soul? On what basis then do I believe in myself? Batou: Bullshit! Ill see for myself whats in that body, with my own ghost. |
||
Batou |
![]()
|
S9 unit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 587 Joined: 12-February 04 From: PS 9 ![]() |
manupraat iebarot var ar Wonderful Days.
-------------------- ![]() |
Taka |
![]()
|
Nu bet! Nevienu animi nevar uzskatīt par universālu vervēšanas līdzekli.
Cik zinu, pirmais Ghost in The Shell tiks pārizdots digitāli restaurēts uz DVD Vecais GiTS DVD ilgu laiku bija viens no anime reference diskiem - kvalitātes dēļ Savulaik bija teiciens "neviens otaku nav otaku, kamēr nav redzējis Ghost in The Shell" ![]() -------------------- Press any key to continue
|
deBUGa |
![]() ![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 374 Joined: 25-May 04 ![]() |
Vispaar incanta ideja noskaidrot, kursh anime seriaals/filma ir vispiemeerotaakais jaunu 'upuru' verveeshanai.
![]() Spriezhot peec sevis, tad 'Ghost in The Shell' ir tieshi tas, kas vajadziigs... ![]() -------------------- viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
|
Taka |
![]()
|
GiTS ir anime klasika un augstas klases darbs, nevaru vien sagaidīt, kad pēc 15. septembra tikšu pie otrās filmas.
Vienkārši var būt situācija, kad cilvēkam nepatīk kiberpanks, ko tad? Mijadzaki? Mana sieva animi diez ko neciena, bet Mijadzaki darbus un Gundam SEED (hehe) viņai patika ![]() -------------------- Press any key to continue
|
deBUGa |
![]()
|
Taapeec es arii piedaavaaju noskaidrot 'obligato skataamvielu', jeb verveeshanas materiaalu...
![]() -------------------- viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15 June 2025 - 22:12 |