Help - Search - Members - Calendar
Full Version: SW Ep:III
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
SheWr
nu shitais laikam tikai pie Off-Topic der...

Nu, ja esat noskatiijushies, tad kaadas ir juusu atsauksmes? Personiigi, es uzskatu ka shii ir tieshaam labaakaa no visaam SW filmaa. Lucas tieshaam labi pastraadaajis. Vislabaak tomeer patika skatiities to kaa vinji saliek visu kopaa - 1, 2 episodes un 5,6... Nobeigumd seeriigs, bet nekaadu savaadaaku jau ar nebiju gaidiijis. Arii zheel par jedaju ordeni.... Nu vairaak laikam neko nestaastiishu, lai tiem kas tomeer nav redzeejushi, nesabojaatu visu prieku...
Revol
Nu shitaa viennoziimiigi bija labaakaa no jaunaas trilogijas filmaam, un vareetu pat meeginaat teikt ka gandriiz vai labaakaa par "Return of the Jedi", bet manupraat liidz "A New Hope" veel labs gabalinjsh ko iet, kur nu veel liidz "The Empire Strikes Back".
Taka
Labākā no jaunajām trijām, tas ir fakts. Pēc vispārīgā reitinga Star Wars epizodes rindojas šādi:

1. V ep. The Empire Strikes Back (1980)
2. IV ep. A New Hope (1977)
3. III ep. Revenge of The Sith (2005)
4. VI ep. Return of The Jedi (1983)
5. II ep. Attack of The Clones (2002)
6. I ep. The Phantom Menace (1999)

Vispār III ep. es gribētu mazāk redzēt kā Džedaji zibensātrumā kapā droīdus, jo tas ir atskatīts pirmajās divās epizodēs, dialogus Lukass rakstīt neprot, tas ir sen zināms fakts. Bet visu cieņu džekam, viņš pratās un pabeidza, pareizāk sakot iesāka smile.gif, story. Ļoti labi salinkota ar vecajām epizodēm.
GunMetaL
njaaa sita daļa tiešam bij ko vērta...bet arī pati smagāka. specefekti un viss pārejais augsākaja izpildijuma no lukasa un vel man ļoti patika ka droīdiem šie pielikuši vairāk personalitātes. smile.gif
ShinChan
Man kā cilvēkam no malas (neesmu skai-fai fīls) ir radies iespaids, ka Star Wars ir kaut kāda pārlaicīga, idealizēta, glorificēta utt. utjp. lieta, kura vienkārši ir jāpieņem neatkarīgi no visiem citiem apstākļiem. Star Wars=respect (automātiski un nedomājot)!!! tas nekas, ka līdz banālumam smieklīgi ir šajā sešdaļī skanošie teksti, da par jebko, sākot no mīlas penteriem un beidzot ar dziļo melnbalto filosofiju; tas nekas, ka skatoties jebkuru no Star Wars sērijām bieži vien nākas smaidīt, par darbojošos tēlu naivumu, klišejām attiecībās un neloģisko tēlu attīstību, tas nekas, ka tādi eksemplāri kā Joda normālam cilvēkam nebūt nesaistās ar lielas enerģijas koncentrēšanu un vēl mazāk ar spēju kādu skolot džedaju gudrībās, vairāk gan vedina uz aizdomām, ka kāds ir izbēdzis no sava kropļu cirka krātiņa, par to spalvaino putekļu slotu - Harisona Forda līdzbraucēju (kā gan viņi sazinās, ja viens spēj izdevest tikai neartikulētas skaņas, bet otrs mačo stilā ieturētus tekstus) nemaz runāt negribas; tas nekas ka daudzas lietas Zvaigžņu karos noreducējas līdz smieklīgām "Spēksirartevi" (nu kā!? spēks taču ir ar tevi!) būšanām un luminiscējošu fallisku objektu (es ar tādu sen atpakaļ kāroju) vicināšanām, arī tā var dzīt uz priekšu sižetu. Jā, jā, zinu jau zinu, it visam SW sērijās ir sava jēga (seklāka vai dziļāka, bet ir) un simbolismi ir sastopami ik uz soļa *fonā atskan slāpēts smieklu spurdziens* Un kas ir pats svarīgākais - Džordžs Lūkass pateicoties mums ir miljardieris! Kā gan es gribētu būt tāds ģēnijs kā viņs un spēt iebarot savu sūdaino stāstu puspasaulei ko biksēs slapināt. Bet man vēl ir laiks. Es vēl varu paspēt. Un es paspēšu. Noteikti.

P.s. Piedodiet par cinismu, taču tā kā SW mani burtiski vajā ik uz soļa, nolēmu dot savu "impērijas (ShinChana) atbildes triecienu".
Taka
Mjā, kaut kā sanāk tā, ka jebkurš man mīļš topiks tiek piefleimots un pietroļļots. Laikam būs jādodas pretuzbrukumā, kaut vai aiz līdzsvara saglabāšanas principa. Teiksim, kādu romantisku animi pagānīt. Galu galā - ja kāds liek sūdīgi justies tev, nogānot to kas pie sirds, atdari viņam ar to pašu.
Haijato Mijadzaki,Hideaki Anno, Mamoru Ošīī, Šodži Kawamori, Jošiuki Tomino un Joko Kanno laikam ir nabadzīgi bomži, vai ne? laugh.gif
Intereses pēc būs jāpačeko Japānas miljonāru saraksti...
Nepatīk - SW, neskaties. Nebūtu veco SW, daudzu citu Sci-Fi gabalu arī nebūtu. Tā lūk - Šin-tējkanna!
SW ir lielisks Space opera žanra paraugs, vieglā gala Sci-Fi. Un galīgi nav ņemama nopietni, galu galā - tā taču ir pasaka, kuras darbība notiek sensenos laikos tāltālā galaktikā...
Taču iespaidu uz Sci-Fi žanru tā atstāj vēl šodien, viena no pasaules lielākajām specefektu firmām - ILM izauga no pirmo Star Wars veidotāju komandas. Heh pat Gundamu (un ne tikai) beam saber ir kopēti no SW.
Sigfa
Nespeeju piespiesties izlasiit to kas jau sarakstiits, bet veel ir laiks.

Shii epizode bija tiehsaam vislabaakaa no taam trim jaunaakajaam, un jaasaka, ka man gruuti iedomaaties citu Leiju vai Luuku, tapeec- ja paarstraadaas filmas, tad lai paarstraadaa ar vecajiem aktieriem... (khm tongue.gif)

Iipashi gibeetos izcelt pashu saakumu un pashas beigas... saakums- lieliskaakaa datorgrafika kaadu naacies redzeet. Beigas- ljoti labi sapludinaats ar epizodi IV, lieliski.
Taka
Un gribētos zināt, kur tad mūsu žultspūslim tā ir apriebušies SW, jo man nav gadījies šeit pat forumā redzēt 100 topicus "Star Wars rulzzz!!!", vai arī vērot SW reklāmas uz katra stūra un visos masu saziņas līdzekļos.
Viņa uzdirsiens (jo ne par ko citu tas nav nosaucams) ir nekorekts, konstruktīvas kritikas tur nav, tikai žults. Kritiku es pieņemtu, SW nav ideāla, bet šādus uzdirsienus, nē. Un tāpēc arī es atļaušos būt tikpat nekorekts pret tevi, Šin-Čan. Aci pret aci zobu pret zobu.

Esi tik laipns un savus pavasara saasinājumus, kuri radušies no totāla sieviešu trūkuma organismā, izliec citur, nevis šajā forumā, topikos, kuri uz tevi neattiecas un neiteresē.
ShinChan
Mjā, tu kļūsti nožēlojams. Kārtējo reizi pārliecinos, ka panākt, lai diskusija vai strīds neaiziet personiskos apvainojumos ir liela māksla. Tev tas bija vajadzīgs? Līdz šim tevi turēju par prātīgāku (vismaz saskarsmes kultūru līdz šim demonstrēji nedaudz augstāku). Uzrādi man kaut vienu rindu, kur es pret tevi būtu vērsies, piemēram, "sci-fi nūģis Taka droši vien ir lielā sajūsmā par SW Ep. 3 iznakšanu un visticamāk jau 3. dienu dežūrē pie CocaCola Plaza's lai pirmais tiktu iekšā". Bija kaut kas tāds? Tev var nepatikt mani uzskati, taču tad atspēko tos nevis vērsies pret mani ar personiskiem apvainojumiem. Ja šādi būtu reaģējis kāds Aivv veidīgs radījums es īpaši nestrjomotu, taču no cilvēka kam pāri 30... . Tas, ka tu atkārtoji iepostoji tikai tādēļ lai uzbrauktu man, liecina, ka SW tev nav tikai "vieglā gala sci-fi" un teksts, ka "SW galīgi nav ņemams nopietni" īsti neatbilst patiesībai, jo tad par kādu "aci pret aci" gan mēs varētu runāt. Tā arī pasaki, ka tev SW ir liela nozīme un jebkura vēršanās pret filmu ir a priori vēršanās pret tevi.
Un kas tad manos izteikumos bija tik tāls no patiesības. Jā forma bija sarkasma un cinisma pilna, bet būtību cerams, ka spēji uztvert. Vai tad nav SW tēli banāli, naivi un plakani, pat neinteresanti (ar dažiem izņēmumiem)? Vai tad vairums teksti un situāciju izspēlēšanas netagādina, kādu pagalam slikti uzrakstītu lugu ar tik pat sliktu tās uzvedumu? Ok, es nepiesienos specefektiem, jo tie tiešām ir līmenī, kā vecajos tā daļēji arī jaunajos ražojumos, taču vai tas filmā ir galvenais? Sci-fi žanrā acīmredzot ir. Es neesmu naidīgi noskaņots pret visu žanru, tas pats Ridlija Skota "Aliens", manuprāt ir viens no kino meistardabiem (survival horror un sci-fi perfekts salikums). Tā pat es piekrītu, ka SW. 70. un 80. gadu ražojumi, deva lielu impulsu sci-fi žanra attīstībā un specefektu ziņā jo īpaši, esmu redzējis gan veiksmīgus gan neveiksmīgus šī procesa iznākumus.
Vai es tavās acīs būtu augstā vērtējams, ja būtu atvilcies uz šo topiku sācis klārēt, cik ļoti man patikatas kā DŽ.L. spēja veiksmīgi realizēt savas ieceres kino, cik ļoti pārdomāts un perfekts ir viss SW universs, cik labi Lūkass ir uztvēris reālos politiskos samzglojumus un spējis tos ietvert savās vēstījumā, cik plaša un neaptverama ir sešdaļī iekļautā simbolu un zīmju sistēma, cik dziļi un neviennozīmīgi ir SW tēli un to developments utt. utjp. Tad es nebūtu trollis, čaiņiks un sexuāli neapmierināta būtne vienā personā? Kas tas par bērnudārzu un repšismu - ko nesaprotam vai kam nepiekrītam, to svītrojam! Manis pēc tu vari iet uz viesiem topikiem, kuros es atzinīgi esmu izteicies par to vai citu anime un liet samazgas, viena lieta gan nenotiks, es tur neuzradīšos un nesākšu bļaut, ka Takas rīcība ir motivēta ar pusmūža krīzi, nulle izbeigtajām attiecībām, nodzerto prātu, vai ko tml. Un tur ir tā lielā atšķirība starp mums.
Taka
Nē, tu varēji kritizēt SW, cik vien tev labpatīkas. Galu galā tas tika aizsākts lai izteiktu iespaidus tieši par Ep III. Bet šī nav kritika, tā ir žults liešana, savas personīgās nepatikas pret SW izgāšana, nekas vairāk. Nebiji tu ne objektīvs ne subjektīvs, viena žults. Kā reiz liecina par to, ka ar šo filmu tev īpaši rēķini, jo ne reizi vien esi izteicies ļoti nicinoši par šo filmu. Pie tam apšaubu, ka tu esi visas skatījies. Kritika pamatojas uz materiāla pārzināšanu, vismaz vienas noskatīšanās reizes apjomā.
Jā, SW man tiešām ir viena tām filmām, kuras ir pieaugušas pie sirds, neskatoties ne uz ko. Katram tāda ir. Un?
Man tiešām vakar bija mazi svētki, galu galā esmu redzējis sākumu tam, kura beigas redzēju 14 gadu vecumā. Es negāju vērot augsto mākslu, es gāju uz amerikāņu kalniņiem, uz specefektu dzīrēm ja vēlies. Un uz stāsta nobeigumu, protams. Ko gribēju, to dabūju.
Lukasa dialogu rakstīšanas prasmi es novērtēju jau augstāk, tā nav viņa stiprā puse. Un actiona bija pārāk daudz, lai tam visam vispār varētu sekot līdzi. Mīlas scēnas - brrr, labāk nevajag.
Acīmredzot SW spēks neslēpjas ne dialogos, ne tēlos, bet kaut kur citur. Tas tev kaut kā ir paslīdējis garām. Nezinu, kas vajadzīgs, lai radītu darbu, par kuru fano vēl pēc vairāk nekā 25 gadiem. Ar pliku komerciālu aprēķinu tur būs daudz par maz. Īpaši jau ņemot vērā tos tehniskos un finansiālos līdzekļus, kuri bija viņa rīcībā 1977. gadā, kad tapa pirmā (ceturtā pēc nummura) epizode.
Jaunās epizodes ir daudz tehniski perfektākas, bet diemžēl arī sterilākas, viņām pietrūkst veco SW sirsnības un nenopietnības. Jaunās epizodes pārāk nopietni uztver pašas sevi. Es nezinu, cik daudz spiediena tika izdarīts uz Lukasu, lai viņš ķertos pie tām. Bet nu iznācis ir tas kas iznācis. $$$ arī būs.
Nezinu, kāds tur simbolisms, vai cik tas viss ir pārdomāts vai perfekts, kaut kā mani tas neuztrauc. Lukasam ir apbrīnojama vizuālā iztēle, nu un protams, līdzīgi, kā Bils Geitss, viņš izrādījies arī ļoti labs biznesmenis. Ir jāmāk pārdot vienu un to pašu n-reizes. To ir jāprot.
Galu galā tieši viņš aizsāka modi uz jau izlaistu filmu datormodificēšanu - veco SW epizožu datormodifikācijas kā special edition. Nevaru īsti nosaukt vēl kādu režisoru, kurš tik ļoti pārtaisa savus darbus, ja nu vienīgi Hideaki Anno ar NGE un Ridlijs Skots ar savām n-tajām Blade Runnder versijām. Kopš tā laika filmu modificēšana ir modē - pirmais Exorcist, Apocalipse Now un daudzas citas.
Savulaik, 1999. gadā, kad klajā nāca I ep., uzdūros raidījumam pa Pro 7, kur bija stāstīts par SW ūberfanu Vācijā. Viņam bija SW artefaktu kolekcija kādu 40 000 DEM vērtībā vismaz un viņš taisījās uz ASV, lai noskatītos ep I pirmizrādi tur. Man, izņemot 5 filmu DVD un pāris grāmatas, nekā vairāk nav, lai gan man arī bija iespēja pie tā visa tikt, savu finanšu iespēju robežās, protams. Laikam man tomēr bija iemesli nelīst tajā visā iekšā pāri galvai. Kaut kā nevilka un viss.
Bērnībā, kad biju dikti liels Lion King fans tā arī nespēju pieņemt ideju, ka lūk "īstenam" fanam jāvelk mugurā fursuits, jāmetas četrrāpus un jārūc.
Īstenam otaku savukārt jāskatās tikai anime, jāklausās tikai j-pop un j-rock, un jālasa tikai manga. Vēl arī vēlams mācīties japāņu valodu un krāt naudu braucienam uz Japānu, kur lūgt politisko patvērumu.
Es jau reiz mēģināju izteikt savas bažas par animes likteni 21.g.s. bet tas topiks noslīka jūsu abu ar edg'u vārdu plūdos un aizplūda citās tēmās. Acīmredzot šis temats nav aktuāls/interesants.
Un nē - man nav nepieciešams, lai tu šeit nāktu un siekalotos par Dž. Lukasu (kam tas vajdzīgs???), bet diemžēl tu esi aizmirsis vienkāršu patiesību - ja kaut kas nepatīk, var arī neteikt neko. Bet tev šis topiks bija kā vērsim sarkana lupata. Tu vienkārši nevarēji nociesties.
SheWr
nu jaa... diez vai kaads cits bez jums diviem izlasiis visus tos garos kritizeejumus un pretii cirtienus....ja jau tu, ShinChan, tik daudz un dikti vari kritizeet, tad jau tev laikam baigi reibjas tas SW.....nu ja tev tieshaam vienkaarshi riebjas, tad vareej iztikt tikai ar - "man shitaa visa SW padariishana riebjas... " miers un siers, bet nu ja tev vienkaarshi nepatiik, tad tieshaam apskauzhu tavu speeju izstaipiit tekstu garumaa...
aivvv
(man gan nevisai saisata ne kaka ne shithan taccu jaapiekriit jau tomeer buus ssoriez vismz dalleeji ssinccana viedoklim....)

es teikssu taa peec ssitaada meesla buutu kauns meigginaat veelreiz

var jau teikt taa un ssitaa ka nav jau tik traki un ko ta gribeejaam kaa lai vareetu buut neparedzama nu protams ka bija jaabuuut paredzamai bet pats izpildiijums tomeer bija tik drannkkiigs ka pat taa deell vien nozzeeloju ka skatiijos

visu laiku naaca praataa filmas no kurienes ssis un tas ir nnemts un nosperts visvairaak jau no gredzenu pavelnieka un punktu visam uzlika mordora....
tad veel filmas scenaarists bija iipassi pacenties vai vienkaarssi bija gejs jo ja taa papeeta no ssada viedoklla tressdalla dialogu bija izteikti gejiski un hmm kaa es smeejos saistiibaa ar jodu pat zoofiiliski....
aaa un protams neaizmirsiisim tankisti marusju (padmi) kas ierodas pie anakina radaas domas vai tik vispaar beerns(tad veel nezinaaja ka divi...) ir no anakina bet driizaak no tankista vasjas vai varbuut no visas komandas.... (ssis mans teksts ir saprotams taadi ja neesat redzeejussi ka vinnai bija taadas biziites un taadas kraasas teerps ka tiessama praataa naaca tikai tankiste marusja.....)

jaaatziist gan ka filmaa bija tiessaam viens traki beediigs un emociaals moments par ko cepuri nost (lai arii vieniigais moments...) tad kad anakins nogalinaaja mazos dzzedajinnus tas tocc bija beediigi un izsauca dusmas....

...paareejo laiku es visu kaartiigi izsmeejos....
taa kaa labaak ejiet uz konstantiinu uz kuru es diemzzeel kaa idiots neaizgaaju jo pat neredzeejis esmu dross ka tai jaabuut labaakai....

a veel par specefektiem nu hello kurai filmai ar kaartiigu budzzetu tad muusdienaas vairs nav labi specefekti btw ar neko iipassu neizceelaas paarsavaraa bija baigaa burzma taa kaa nekaadas iipassaas nianses taapat nebija baigi ieveerojamas.....
Taka
laugh.gif
Šin-Čana noliktā čupa izrādās ir labs mušu pievilinātājs laugh.gif
aivvv
btw gribeeju piebilst ka es neko ennodirssu vienk izsaku sameeraa konstrukltiivu kritiku jopaareejaas filams man tiiri labi patiik taadeell jau arii esmu diezgan saruugtinaats....
SheWr
QUOTE(aivvv @ May 21 2005, 22:05)
visu laiku naaca praataa filmas no kurienes ssis un tas ir nnemts un nosperts visvairaak jau no gredzenu pavelnieka un punktu visam uzlika mordora....

*



eeeh...nu taadaa garaa jau pilniigi jebkam var atrast asociaacijas... Muusdienaas vispaar reti kautkas ir originaali izdomaats. Tad jau ar war teikt ka naboo ir shpikota no jebkuras pljavas! Mordorai un Mustafarai, abas vietas ir vienkaarshi - vulkaani, nekas nenoshpikots...
ShinChan
QUOTE(Taka @ May 21 2005, 20:08)
, bet diemžēl tu esi aizmirsis vienkāršu patiesību - ja kaut kas nepatīk, var arī neteikt neko.
*


No sirds priecājos, ka tu pats centīgi ievēro savu ieteikumu. (skat. postu Taka,May 21 2005, 18:37)

Reiz sensenos laikos, kad man bija 10 vai 11 gadu es pirmo reizi kino noskatījos SW Ep. 4. Iepatikās. Pat ļoti. VHS formātā dabūju 5. un 6. ep. Yey, super mūvis! Kādi specefekti, kādi gaismas zobeni, kādas episkas cīņas un citplanētu briesmoņi. Viennozīmīgi mans mīļākais fantastikas (tā savulaik tumsoņas sauca sci-fi) gabals. Regulāri iestājos par SW vārdu divkaujās ar vecākās paaudzes cilvēkiem, kas man teica, ka tas ir sū.ds, pasakas un slima suņa murgi. Nē, es teicu tā ir klasika, tā ir kino vēsture, tas ir žanra virzošais spēks, tā ir miljonu un miljonu neviltota un nesavtīga mīlestība pret Lūkasonkuļa mūža darbu, tas ir vienreizējs stāsts - paralēlā pasaule, ja jums tā tīk. Nevienu es protams nepārliecināju. Gāja gadi, nobriedu fiziski un garīgi. Papildināju savas kinematogrāfiskās zināšanas ar gūzmu jaunu filmu un pārvērtēju savas attiecības arī ar SW sāgu. Nonācu pie secinājuma, ka tas ir naivuma un naftalīna (labā nozīmē) piesūcies filmuks, kam vieta manā sirdī vienmēr atradīsies, šad tad to atkārtoti skatīšos un kavēšos nostaļģiskās atmiņās par laikiem kad žanrs tika radīts (līdzīgi, kā klausīties Kraftwerk, lai saprastu, kas ir elektroniskā mūzika šodien). Bet SW man nenoliedzami saistījās ar pagātni, tur tam bija jāpaliek un kā spokam reizi pa reizei mani jāaplaimo ar īslaicīgu parādīšanos un atgādinājumu, ka SW tāds vēl ir.
Bet nē 1999. vajadzēja Lūkasam uztaisīt to parodiju par SW (protams, nejau lai apmierinātu savas radošās ambīcijas, bet drīzāk atgādinātu par sevi un sapelnītu vēl čaukstošo)! Ar to brīdi es pārvilku treknu krustu SW. Es joprojām cienu SW vecās epas, gan par tā laika sasniegumiem kinematogrāfijā, gan par žanra stutēšanu, taču tās ir lietas, ka tikai pakārtoti ir saistītas ar SW saturu un kā jau es minēju savos iepriekšējos postos SW saturs ir vājā vieta. No slikta materiāla(rakstītā, sacerētā) var uztaisīt grndiozu, bet ne labu filmu. Un tas ir tieši SW gadījums. Visi sajūsminās par formu nevis par saturu. SW ir kā Bībele - neapstrīdama vērtība pati par sevi. Man to ir grūti akceptēt un tāpēc es arī izsaku savas domas (nevienu personiski neaizvainojot, kā man līdz šodienai šķita).

Aivvv: tavs penteris nu nekādi nav saucams par konstruktīvu kritiku, tā pat kā manējais. Tas ir vienārši viedoklis par SW un es šodien konstatēju, ka sava viedokļa paušana veicina konkrētu personu emocionālu izlādēšanos un mirklīgu savaldības zudumu. Nekā citādi es Takas postu vērtēt nevaru. Pagalam jau dīvaini tas izskatās, kad cilvēks reaģējot uz manu viedokli uzraksta vienu normālu komentāru, tam uz sitiena seko nākamais - pārbagāts ar uzbraucieniem (samērā smagiem) un tad atkal, kak ņebivalo garš skaidrojošs komentārs ieturot normālu stilu. Taka, paskaidro tu man - kas tas bija?

SheWr
QUOTE(ShinChan @ May 22 2005, 01:21)

Bet nē 1999. vajadzēja Lūkasam uztaisīt to parodiju par SW (protams, nejau lai apmierinātu savas radošās ambīcijas, bet drīzāk atgādinātu par sevi un sapelnītu vēl čaukstošo)! ?
*



eeeh.... nu itkaa jau vinsh sen bija iecereejis kad un kaa taisiis visas filmas... viss jau tika sarakstiits pirms 4 epizodes iznaakshanas un paarsvaraa vieniigais kas tajaa 1999 gadaa tika izdomaats bija specefekti... es taa sapratu ka tu apgalvo, ka lucass izlaida 1 epizodi, taa peekshnji lai piepelniitos klaat... nu cik man zinaams, bija viss jau sen ieplaanots, un vinsh tikai turpinaaja darbu....
aivvv
hm njaa varbutu taa tiessam man konstruktiiva kritika ja taa paskataas driizaak aju kaukaada ironija bet iisteniibaa bez konstruktiivisma jau arii galiigi nav
aa gribeeju piebilst veel arii to ka galiigi kaukaa nebija saprotams naf tie kuggi ciiniijaas passaa saakumaa taas planeetas atmosfeeraa nu respektiivi vai ta tur nav gruutaak lidot vai kaukaa taa nekaa pilniigi atklaataa kosmosaa
taapat bija veel vairaakas tiiri sizzetiski pastuulbas lietas tas ka taa kkirzaka bija tik nenormaali aatra un neievainojama pat ja piennemam ka vinna tiessaam bija kruta bet nju vai ta taadeell netiek radiitas massiinas lai vinnas buutu krutaakas...
aa veel vai paareejie dzzedi ja neskait ajodu bija pilniigi tupaki ka nejuta villnnossanos speekaa un neklluva uzmaniigi ???
njaa bet iisteniibaa tas nav iipassi svariigi jo filma taapat ir pasmags craps...
SheWr
Zini, tev mazliet vajag palasiit kas filmas saakumaa rakstiits, jo tur viss bija paskaidrots kaapeec tie kugji tur saakumaa kaavaas wink.gif ..... un par taam kirzakaam - tu tiiri vienkaarshi nevari iedomaaties, ka tiem dzekiem vienkaarshi nav taadi ienaakumi? Kaapeec 2. pasaules karaa krievi neskreeja ar naturaalaakajiem lozhleteejiem un kevlara brunjaam? jo nebija naudas! taapat sheit - nebija naudas, lai nopirktu labaakos droiidus, taapeec uzaudzeeja tikpat aatru kirzaku....
Tev nu tieshaam kautkaada padiivaina domaashana...
MitSuki
Es jau negribu uzsklupt jums tur, bet ko jus te pisaties ar sito visu mad.gif !
Taks uzstaisija topiku par SW III, un vienkarsi pastastija ka patik, bet tu Taka un Sin-chan psc, taks to visu var pateikt dazos vardos piem. "man nepatik" un viss un jus ko tur uzrakstijat tapat neviens nelasis jo kam patik tiem buss vienalga ko jus sakat vai nesakat(es jus vienkarsi nesaprotu)...
Ja jau jus ta runajat, tad pasakiet kura vispar filma ir uzstaisita perfekti ?..
Man liekas ka atbildes nav uz sito jautajumu, jo atrast jebkura filma var pa dazam kludam...
bypass
QUOTE
Man kā cilvēkam no malas (neesmu skai-fai fīls) ir radies iespaids, ka Star Wars ir kaut kāda pārlaicīga, idealizēta, glorificēta utt. utjp. lieta, kura vienkārši ir jāpieņem neatkarīgi no visiem citiem apstākļiem. Star Wars=respect (automātiski un nedomājot)!!! tas nekas, ka līdz banālumam smieklīgi ir šajā sešdaļī skanošie teksti, da par jebko, sākot no mīlas penteriem un beidzot ar dziļo melnbalto filosofiju; tas nekas, ka skatoties jebkuru no Star Wars sērijām bieži vien nākas smaidīt, par darbojošos tēlu naivumu, klišejām attiecībās un neloģisko tēlu attīstību, tas nekas, ka tādi eksemplāri kā Joda normālam cilvēkam nebūt nesaistās ar lielas enerģijas koncentrēšanu un vēl mazāk ar spēju kādu skolot džedaju gudrībās, vairāk gan vedina uz aizdomām, ka kāds ir izbēdzis no sava kropļu cirka krātiņa, par to spalvaino putekļu slotu - Harisona Forda līdzbraucēju (kā gan viņi sazinās, ja viens spēj izdevest tikai neartikulētas skaņas, bet otrs mačo stilā ieturētus tekstus) nemaz runāt negribas; tas nekas ka daudzas lietas Zvaigžņu karos noreducējas līdz smieklīgām "Spēksirartevi" (nu kā!? spēks taču ir ar tevi!) būšanām un luminiscējošu fallisku objektu (es ar tādu sen atpakaļ kāroju) vicināšanām, arī tā var dzīt uz priekšu sižetu.

Varu ~ piekrist. Kaut gan to SW esmu relatīvi maz skatījies.
Un galu galā man vienalga, nepiesaista plaša pieprasījuma, masām pielāgota prece - tas ir kā garants, ka man nepatiks.

Kā vienkāršs mirstīgais neesmu spējīgs saskatīt, kas ir tik kruts iekš SW, Naruto un Pokemoniem.
Taka
aivvv, tu uz konstruktīvu kritiku vispār neesi spējīgs, jo tā prasa vismaz prast skarīgi sasaistīt divus vārdus, kas tev pagaidām nekad vēl nav izdevies. Bet - patīk tev līst, kur kašķējas, oi kā patīk.

Parodiju par Star Wars uztaisīja vēl 1985. gadā Mels Brūkss un tā saucas Spaceballs. Ļoti jautrs gabaliņš, iesaku. Parodē galvenokārt SW, bet arī Alien, Star Trek u.c. Sci-Fi.

Arī bypass klāt, nu tagad ir visi "v sbore", vēl tikai edg'a un Shinobi pietrūkst, un tad jau viss noslīks vārdu plūdos.

un Shin-Chan - tu uzskati ka tikai tev ir tiesības izteikt viedokli par visu?
Es izteicu viedokli par tevi, un? Dakterim paša zāles negaršo?
Tātad varam izdarīt secinājumu, ka izteikt veidokļus, kuri citiem nepatīk, ir tava ekskluzīvā fīča šajā forumā, kā jau vienam no foruma "Big Daddy". Būt žultainam un ciniskam, nozīmē būt mega intelektuālim? Give me a break.
Jaladin
Ok, varbūt kādreiz izlasīšu jūsu superīgos romānus.... Vienkārši piebildīšu, ka SW man liekas ļoti popsīgi it īpaši pēdējā daļa. Un, lai pielāgotos scenārijam, kurš notiek "vecajās" epās tika story mazliet sadrāzts... Ēnjveej, SW liekas, ka nekad nemirs(žēl). SW laikam ir jau kādas 26 triloģijas....
SheWr
QUOTE(Jushiro Sakaki @ May 25 2005, 12:46)
Ok, varbūt kādreiz izlasīšu jūsu superīgos romānus.... Vienkārši piebildīšu, ka SW man liekas ļoti popsīgi it īpaši pēdējā daļa. Un, lai pielāgotos scenārijam, kurš notiek "vecajās" epās tika story mazliet sadrāzts... Ēnjveej, SW liekas, ka nekad nemirs(žēl). SW laikam ir jau kādas 26 triloģijas....
*



khem... tas ka buus tikai 6 filmas jau bija nolemts tad, kad veel nebija iznaakusi Ep. IV ... un sizhers visaam filmaam ar jau tad bija izdomaats, taapeec luudzu nesaki, ka sizhets ir izmainiits....
GunMetaL
stūlbi ka netaisīs filmas ari star wars grāmatām tās arī bij trīs un es varētu teikt ka tās bij ļoti labas |-[
bubu
Kā tikai trīs? Cik esmu redzējis ir daudz vairāk nekā 3.
Asferot
smile.gif Man patiik SW! Un no taa ir radushaas daudzas citas sci-fi filmas!
Tagad lasu SW graamatas londonaa. Nav nemaz slikti!
Un tiem kam liekas ka SW ir ****** varu pateikt- PATURIET SAVAS DOMAS PIE SEVIS!!! Jo par gaumi nestriidas!!!!!!!!!!!!!!!! cool.gif
ETM
QUOTE(Asferot @ Nov 11 2005, 16:57)
smile.gif Man patiik SW! Un no taa ir radushaas daudzas citas sci-fi filmas!
Tagad lasu SW graamatas londonaa. Nav nemaz slikti!
Un tiem kam liekas ka SW ir ****** varu pateikt- PATURIET SAVAS DOMAS PIE SEVIS!!! Jo par gaumi nestriidas!!!!!!!!!!!!!!!! cool.gif
*


Nu cik reizes gan nenaakas redzeet shaada veida savas patikas pret apspriezhamo objektu izraadiishanu. Patureet savas domas pie sevis? man ir briiniskjiiga atbilde: Nepatiik kritika, nelasi to. Shiinii forumaa ir diezgan liela briiviiba indiviidam izteikt savu subjektiivo viedokli par dajebko (nu ir tur kaut kaadas robezhas, runaa ka par taam var uzzinaat izlasot mistisko artefaktu "foruma noteikumi", bet pilniigi pats paarliecinaajies gan neesmu), ko dazhi tik tieshaam arii dara, un buutiibaa ar to uztur sho forumu pie dziiviibas. Kaada jeega buutu forumam ja visi patureetu savas domas pie sevis? Ak, jaa, es biju nepareizi sapratis, jaapatur pie sevis ir tikai nepareizaas domas, pareizaas var rakstiit. Shajaa konkreetajaa gadiijumaa viens cilveeks izsaka savu viedokli par to cik ljoti filma ir forsha (jo stulba vinja nevar buut, zinaamu apsveerumu deelj,. vai ne?) un paareejie pamaaj ar galvu, kaut ko uzklabinot uz klavieres. Jeega? Es neredzu. Kapeec cilveeki nevareetu apstriideet kaadu faktu (konkreetajaa gadiijumaa filmas rlziigumu)? Jajau vinji kljuudaas sakot ka apgalvojums nav patiess, kapeec lai TU to nepieraadiitu? varbuut paarliecinaasi? Protams, ja tu nevari neko pretstatiit apgalvojumam, tad nav tik jauki viss, bet vai taadaa gadiijumaa tu neaizdomaajies, ka otram vareetu buut taisniiba?
Forums ir domaats lai apspriestu lietas, taa tas ir paredzeets, taa tas ir un taa tas buus. Vaarda briiviiba kaa nekaa ir baigi forshs termins.


P.S. Varbuut kaads sho uzskatiis par bezjeedziigu uzbraucienu, bet taads pats bija arii ieproeksheejais teksts.
Asferot
paldies! blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.