Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Valkyrie Profile
Anime forum > Anime > Games
Andromens
Tātad īsumā pastāstīšu par kādu ENIX veidotu RPG. Sākuma lai kādam nerasstos pretenzijas ka tā nav japāņu veidota spēle vai ar kaī tai nav sakara ar anime lūdzu links iz WIKIPEDIA kur viss ir konkrēti uzdrukāts ==> http://en.wikipedia.org/wiki/Enix
Sāksim ar pamatinfo, spēle radīta 2000. gadā un ir bez turpinājuma, tā ir uz PSX platformas un sastāv no 2 diskiem.
image
Vide radīta jaukā anime stilā, un visa spēle ir pilnība divdemensionāla, ja vien neskaita kad no 2D telpas aizejot uz kādu perpendikulāru telpu mums rāda čaru no muguras, protams vide ir puslīdz animēta tādejādi rādot visas detaļas, kas rada iespadiu ka spele noris telpā. Bet tas tā, topikā tālāk būs konkrētas bildes no spēles. Sākumā par spēles principiem un ideju. Spēles pamatā ir ņemta Skandināvu mitoloģija kur dominēja pasaules dalījums 3 līmeņos - Asgard, Midgard un Nifelheim.
Asgard ir līmenis kurā dzīvo dievi ( AESIR) un dvēseles, un blakus pastāv VANIR ( oriģināli milzi skandinānu mitoloģijā ).
ASGARD
image
AESIR vadonis un visa radītājs ir Odins.
image
Tuvojās pasaules gals RAGNAROK un Odins uzskata ka viņam jācīnas ar VANIR un jebkuru citu spēku lai novērstu Ragnaroku. Tam viņam ir nepieciešami karotāji. Kā karotājus viņš var izmantot cilvēku dvēseles kas spēj pastāvēt Asgardā, bet vienkārši paņemt tās no cilvēkiem kas dzīvo Midargdā viņš nevar tāpēc viņš atmodina Valkīru, kas spēj vākt kritušo cīnītāju dvēseles un sūtīt tās uz Asgardu.
Lūk tad ar Valkīru arī ir jāspēlē.
image
image
Tad nu Valķīra dodas uz Midgaru lai vāktu piemērotas cilvēku dvēseles. Sizets nav gluzi lineārs un savākt visas dvēslees nav obligāti, katrai dvēselei ir savs dzīvestāsts, citām ir kāa nozīme iespējamajām beigām. Spēlei ir laika ierobežojums. Tajā ir 8 Chapteri un katrā chapterā 24 Periodi. Periodi tērējas apmeklējot pilsētas, pazemes un vācot dvēseles ( kur arī jāapmeklē pilsēta ).
image
Spēlē ir 3 iespējamās beigas un 3 grūtib]as pakāpes. Grūtības pakāpes atšķiras ar EXP daudzumu un čaru sākumo dotībām kā arī ar papildus lokācijām un mantām. Vienīgi uz EASY nav iespējams dabūt A endingu.
Spēlē nepastāv naudas ( kam gan dieviem nauda). Odins piešķir par nosūtitajiem kareivjiem Matērijas punktus par kuriemm var radīt noteiktas mantas. Bet mantas ir arī vācamas uz zemes, pastāv dazādi artifakti kuri it kā jāsūtu Odinam, bet varam tos nesūtīt un mums atņems drusku no mūsu dievības līmeņa, kas mums necig neskādē ja vien nenokrīas uz 1.
Pa pasauli mēs lidnāmies un redzam to kā visai drūmu krāsu salikumu ar drupām kas īstenība ir pilsētas.
image
Spēlē nav nekādu randombatlle, visus pretiniekus var redzēt vienīģais faktors, kas mainās ir kuram ir dota priekšroka uzbrukt ( fightings ir turn based ).
image
image
Jāsaka ka cīņas ir visai oriģinālas jo pastāv speciālie sitieni kurus var izpildīt tikai veicot pietiekamu sitienu skaitu pēc kārtas vienā uzbrukumā, sitieni tiek veikti reālajā laikā. Pastāv gan taktiskie, gan uz veiklību tendēti elementi.
Katram personāžam ir unikāla balss ( kas tiek darbināta cīņas laikā ), balss paraugus var klausīties atsevišķā sadaļa kur tiek krātas visas personāžu izteiktās frāzēs, tādejādi radot mums interesi paspēlēt ar kādu personāžu lai iegūtu tā balss paraugus ( pie bals paraugiem nokļūst arī citi svarīgi personāži kurus spēlētājs nespēj kontrolēt).
image
Īsumā tas būtu viss par spēli, iesaku to jebkuram anime & RPG fanam. Spēle patiešām ir izdevusies un visai oriģināla + tajā ir animētas filmiņas, bet tikai tik daudz lai radītu īsto noskaņu.
P.S šim aprakstam ( domu lidojumam ) iespējams būs rediģēta versija lai padarītu stāstījumu sakarīgaku.
bubu
Ja tu pats taisīji skrīnšotus, vajadzēja 2x mazāka izmēra tos taisīt. Ptas rezi cik pikseļaini citādi tie izskatās..
Seven_of_zero
Tur neko nevar darīt, viss ir atkarīgs no tā kā ir konfigurēts emulātors.
Šitā spēle jau tikai uz PS ir izlaista. Vēl nēsmu izspēlējis viņu līdz galam.
kad ir laiks spēlēju. vienkarši burvīga spēle.
Red Devil
vai kaads nav izlaidis shaada tipa tactic rpg uz pc???
Seven_of_zero
Es jau viņu arī spēlēju uz PC. tikai vajag programu, emulatoru. lai PS disks domatu ka atrodas iekš PS un nevis Datorā. biggrin.gif . Uz XP ir nedaudz problematiski ar emulatoriem, daži nestradā.
Red Devil
par emulatoriem bilde skaidra,bet vai ir tieshi PC domaata tactical RPG??
Fausts
šito esmu spēlējis, tīri labs, tikai uz beigām vairs nevarēju turēties līdzi, pagrūti palika tongue.gif
Andromens
Maybe i could kill this time for PS2 @_@
Izskatījās tiešām pēc ps2 limita kaut arī no gameplay parādīja maz.
Priecē ka pasaule ir tādi pati ( cik nu var spriest ), vispār rodas iespaids ka viss labais ir saglabāts tikai jaunā kvalitātē un bagātinats ar vizuālajiem efektiem.
Nu jau mans saraksts kurā ir spēles dēļ kurām ir vērts iegādāties ps2 sasniedza kritisku punktu, to nav daudz bet to MUST HAVE status aug ar katru dienu.
7thcrow
laugh.gif Yo wssup fellaz!!! Kāds man prieks, ka tepat man blakus atrodas cilvēki, kuriem arī šī spēle patīk. Jāsaka, Valkyrie Profile ir viena no manām mīļākajām spēlēm, un es jūtos laimīgs, ka viņa man vēljoprojām stāv plauktiņā pi citām lieliskām psx spēlēm, kas izdzīvoja lielās pārmaiņas. Jā, un nezkatoties uz spēles vecumu, es pavisam nesen viņu vēl izgāju, tagad ir doma (kad saņemšos) iziet vēlreiz hard pakāpē, jo tur ne tikai pretinieki ir daudz grūtāki, bet arī neskaitāmie puzzl'i ir daudz sarežģītāki. Bet, tikai hard līmenī var atrast kautkādus stounu's, ar kuriem pēctam seraphic gate var atslēgt slepenās durvis, aiz kurām var savā party'jā dābūt tādus charus, kā Lezard, Brahms... u.c.
Well, man kā essentialy RPG & JRPG & ANIME fanam šī spēle ļoti patika. Tur ir neparasts sižets, interesanta un aizraujoša cīņu sistēma, forš ost, a grafia... nu grafika nav slikta.
Iesaku visiem RPG cienītājiem, kurus nebiedē nedaudz noputējušas spēles.

P.S. Ar nepacietību gaidu sīkvelu - esmu viens no tiem laimīgajiem kuram mājās stāv PS2 ar milzīgu spēļu čupu.... Ahhh ha ha haah haaaaaaaa biggrin.gif
.... peace.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.