Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cik daudz tevi ietekmeeja kaads cits
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
lastguru
Shodien domaaju par draudziibu... taa sanaaca... deelj viena cilveeka... bet ne par to ir staasts...

but anyway, jautaajums ir taads, cik daudz tevi un tavu dziivi ir ietekmeejis kaads cilveeks kuru paziisti? vai izsviitrojot kaada ietekmi, tev daudz paliktu no tavas dziives? un nejau domaats laiks kuru ar to cilveeku pavadi, bet piemeeram, shaadi te: aigarius mani iepaziistinaaja ar vienu cilveeku, kas man deva iespeeju pareizajaa laikaa iemaaciities un izmeegjinaat praksee computer networking stuff, lai ar shaadiem skilliem man buutu iespeeja dabuut darbu tur, kur es tagad straadaaju... un taa taalaak... man sanaak ka visa mana dziive liidz peedeejam siikumam peedeejo 4 gadu laikaa pazustu, ja vinja ietekmi tagad kaads panjemtu un izsviitrotu biggrin.gif

Discuss.
Ayumi
Tātad - manu dzīvi pilnībā izmainīja cilvēki, kurus iepazinu otaku. Tuvākie otaku, jau vairs nav parasti otaku, bet gan man viņi šķiet kā tuvi draugi (kuriem pat uzticos). Viņi man palīdz dažās problēmās etc. Agrāk būtībā svārstījos uz gotisko, emo pusi. Ar otaku ir vnk tik jautri, es atradu ka ar viņiem man ir daudz kopīgu intrešu, viņi saprot mani utt. Tādi, protams, nav tikai otaku, bet arī mani radi, non-otaku draugi (cik nu īsti viņi ir...)
Tā pa to konkrēto personu - Eliminators. Varu saderēt ka viņš nebūtu vēlējies lai šeit iesprūku. biggrin.gif Bet liels, liels paldies viņam, par to ka atradu www.otaku.lv , citādi tā visa kas iepriekš tika uzrakstīts, nebūtu bijis sad.gif Būtībā iznāk ka pateicoties šim topikam, uzzināju cik patiesībā man jābūt pateicīgai manam brālim... TĀTAD iznāk, ka viņš ir mainījis manu dzīvi! ō.ō omg, tnx big bro biggrin.gif :hug:
Church
nedziivojam pasaulee vieni. cilveeks ir sabiedrisks dziivnieks. _visiem_ personiiba/dziive ir veidojusies saskarsmee ar citiem (iznjeemumus, eg. "Tarzaana"/aarpus sabiedriibas uzaugshanas variantus neapskatiishu .. jo visdriizaak shaadeejaadi izveidojusies personiiba diezvai ir saucama par cilveeku klasiskajaa izpratnee).
vai jautaajums bija - vai arii citiem threada respondentiem gadiijies skaidri personificeejama ar konkreetu personiibu dziivee buutiska notikumu kjeede? statistiski - noteikti daudziem. noteikti ir arii taadi, kam "no visiem/pa druskai".
jeb jautaajums - aprakstiit liidziigus gadiijumus no savas dziives pieredzes (ja liidziigs piedziivots/noveerots?). tad imho tas aizpluudiis daudzos gadiijumos uz intiimaam lietaam dziivee, kas diezvai parasti tiek celts publiskai apskatei.
Ladykiller
QUOTE
tas aizpluudiis daudzos gadiijumos uz intiimaam lietaam dziivee, kas diezvai parasti tiek celts publiskai apskatei.


Saubos, ka ta bus. Visi te esosie kults biedri apzinas robezu starp to, ko var teikt un ko ne, jo zin, ka runa ir ari par drauga privatibu. Tapat te visi rakstis pec principa "savejais sapratis". So topicu var vairak vai mazak izmantot, lai nevis varbut diskutetu par so temu, bet izmantot iespeju un pateikties kadam savam draugam, kas ir mainijis vinju dzivi, jo ieprieks nav atradis isto bridi, lai to pateiktu, vai vinjs ir otaku vai ari nav. Jo secinajumus par so temu, cilveks izveidos pats izlasot rakstito.

Es ka esmu ieplanojis sev galveno celu dzive ta ari tam sekoju, cilveki ko es pa celam satieku man vairak iemaca jaunas lietas un palidz atrak tikt uz prieksu neka to izmaina, tapec paldies tiem.
zenofex
Vai ir vērts vispār domāt par to, kas notiktu/būtu bijis ja...?

Katram no mums nepārtraukti ietekmē tie, ar kuriem satiekamies, dzīvojam draudzējamies un mīlam. To nevar izmainīt.

Ir interesants eksperiments, kuru var izmēģināt, ja savācās ap 10 vai vairāk cilvēku. Visi nostājs haotiski laukumā, un savā prātā izvēlas divus citus cilvēkus tajā grupā. Kopā ar šiem izvēlētajiem cilvēkiem (neatklājot nevienam kuri tie ir) ir jāizveido vienādmalu trīsstūris.

Redzēsiet, kā viens otru ietekmējiet un viens skaties ne tā, vai kāda kustība liek kādam citam pārkārtoties, kas savukārt lavīnveidīgi atsaucās uz citiem cilvēkiem utt.

Nu labi, ja tieši par mani, tad manā dzīvē mani visvairāk ir ietekmējuši vecāki, pēc tam tikai nāk citi tuvi ļauži. Sāksim jau ar pašsaprotamo faktu - nebūtu vecāku - nebūtu manis. Un arī pēc tam, kad tomēr piedzimu - manās pavisam svaigajās smadzenēs slānis pēc slāņa krājās pirmie iespaidi un atziņas. Lielākā daļa no tām - no vecākiem.
sipps
QUOTE(lastguru @ Mar 24 2006, 06:38)
man sanaak ka visa mana dziive liidz peedeejam siikumam peedeejo 4 gadu laikaa pazustu, ja vinja ietekmi tagad kaads panjemtu un izsviitrotu biggrin.gif

Discuss.
*



ir cilvēki kuriem ir paveicies but īstajā vieta un īstajā laika lai dzīve iegrieztos pavisam jaunas sliedes. to varētu saukt par veiksmi. jo ja aigarius nebut iepazīstinājis ar šo cilvēku tava dzīve but savādāka. un iespējams tu neveidotu šādu topiku

ir jau protams labi ļauties fantāzijai un domāt par to kas būtu ja but, bet diemžēl mums nav lemts uzzināt ka mainītos mūsu dzīve tajā gadījumā ja es šorīt but iztapis no gultas ar labo nevis kreiso kāju, jo pat mazākais sīkums var mainīt tavu dzīvi līdz nepazīšanai.

var nodarboties ar Fan fiction par savu dzīvi ar ideju " ka būtu ja but"
ShinChan
Kāda cilvēka iespaidu uz savu dzīvi, profesionālo vai garīgo izaugsmi vai vienkārši nepieciešamību pēc viņa, tā pa īstam spējam novērtēt vien pēc konkrētās personas pazušanas no mūsu dzīves (nāve, šķiršanās, dzīvesvietas maiņa utt.).

Neliels triviāls piemērs iz manas dzīves, kas ilustrē augstāk minēto.
Man ir ļoti nepakļāvīgi, grūti ieveidojami mati, kas lai gan milzīgas problēmas nerada, taču nelielu diskomfortu tomēr sagādā. Daudzus frizierus jau biju nomocījis (rezultāts tik un tā neapmierināja) līdz pirms vairākiem gadiem vienu uzgāju un pie viņas arī pieturējos līdz neilgam laikam, jo apbrīnojamā kārtā viņa spēja tikt galā ar maniem matiem. Taču, pirms kāda mēneša viņa nevienam savam klientam neko nesakot aizšāva uz Angliju un atvēra tur savu salonu. Jutos un joprojām jūtos nedaudz pamatu zem kājām zaudējis, jo man nav ne jausmas kā un kur pēc 5-6 gadu konstantas vienas frizieres apmeklēšanas man doties frizēt savus matus (saglabājot tik pat zemu cenu un augstu kavlitāti kādu nodrošināja līdzšinējā).

It kā sīkums taču situācija diezgan patiesi ilustrē to ikdienas stāvokli, kad mēs kaut ko uztveram un pieņemam kā pašu par sevi saprotamu, un uzskatām, ka situācija nemainīsies, taču tad nāk spējas pārmaiņas kurām neesam bijuši gatavi (varbūt mana vaina, ka nebiju laikus nodrošinājies ar alternatīvām?). Pieļauju ka līdzīga situācija var būt gan ar vecākiem, gan ar dzīvesbiedru, gan ar kādu "pareizā ceļa rādītāju" kāds ir lastguru gadījumā. Visu šo cilēku pozitīvo bet dažos gadījumos arī negatīvo iespaidu uz mūsu dzīvi pilnībā spe'jam apjēgt vien peč šo cilvēku zaudēšanas.
Kaede
Jāpadomā. Es zinu, ka mani krietni ietekmē tā sabiedrība, kurā uzturos. Piemēram, viena mana paziņa pievērsa mani animēm sakot, tjip, nu davai, multenes ir tīri neko un tādā garā, līdz ar to var teikt, ka viņa mani ir pamatīgi apstrādājusi... laugh.gif
Vispār, ja es arī ietekmējos no kāda cita tad ne daudz un parasti necenšos barā zaudēt sevi un darīt kaut ko, kas man nemaz nepatīk un kaitē. Līdz ar to, ja es ko no citiem aizņemos, tad tikai pozitīvo. Un arī apkārtējos cenšos ievirzīt tāpat... rolleyes.gif
+Chibi+
Ietekmee gan. Es buutu diezgan pateetiska, peleeka radiibinja, ja es nesatiktu sippi. Luuk taa. Juus mani nepaziitu, ja tad satiktu, honestly.
Church
QUOTE(+Chibi+ @ Mar 24 2006, 17:53)
..
Juus mani nepaziitu, ja tad satiktu, honestly.
*


ja nebuutu sippa, tu buutu garaaka? ;>
edg
QUOTE(Church @ Mar 24 2006, 18:26)
QUOTE(+Chibi+ @ Mar 24 2006, 17:53)
..
Juus mani nepaziitu, ja tad satiktu, honestly.
*


ja nebuutu sippa, tu buutu garaaka? ;>
*


Vinja teica: "pateetiska". Taatad tikpat gara. Bet tad tas konfliktee ar "juus mani nepaziitu". Mistika, mistika...
Tigra2
Ja nebuutu shai pasaulee lastguru, tad es nekad nebuutu saakusi speeleet Go un nekad nebuutu savu patupo staastinju pabeigusi => es buutu nepaarliecinaataaka par sevi un es nekad nevareetu teikt "es vienu lietu tomeer pabeidzu!!!'' (man ir taads paradums visu nepabeigt sleep.gif );
ja nebuutu Shin-chana es buutu stulbaaka un domaatu mazaak(tagad pirms kaut ko pasaaku, cenšos apdomaat no visaam puseem, lai man nevareetu piesieties)

un taa vareetu turpinaat gaužām ilgi un daudz, taapeec veeleejos visiem otaku pateikt lielu paldies! Bez jums, es buutu pavisam savaadaaka (nezinu vai sliktaa zinjaa, bet tomeer)
Kikyou
Tādi cilvēki ir pārāk daudz, lai nosauktu.

Jāa, var jau sākt no paša sākuma - ja man nebūtu mana ģimene, es neiemācītos ne staigāt, ne runāt, un ko es te vispār muldu; nebūtu vecāki, manis vispār nebūtu! Nebūtu izgudroti datori, es te tagad nesēdētu. Nebūtu Hayashibara Megumi, man tagad kaut kas cits skanētu fonā.

Jā, domu šam topikam es sapratu, bet katrs tavā dzīvē iesviedis savus piecus saņķus, tā kā nav viegli pateikt, kam lielāka nozīme - tam, kas tevi 5 gadus atpakaļ pasūtīja (ja viņš nebūtu, tu nebūtu pasūtīts, varbūt nebūtu lētā ēstuvē saticis tagadējo cilvēku) vai tam, ar ko tu tagad esi kopā (nebūtu viņa, tagad tu būtu viens).

Dodu šim topikam -5 zefīrus. :|
Blackout
pats galvenais šajā brīdī - Sushi.. LOL.. Iespējams, ka nākošgad iešu uz viņas skolu, ko mēs ar viņu apspriedām XD

QUOTE(Kikyou)
Jāa, var jau sākt no paša sākuma - ja man nebūtu mana ģimene, es neiemācītos ne staigāt, ne runāt, un ko es te vispār muldu; nebūtu vecāki, manis vispār nebūtu! Nebūtu izgudroti datori, es te tagad nesēdētu. Nebūtu Hayashibara Megumi, man tagad kaut kas cits skanētu fonā.

Nu iespējams bija domāts pats, pats galvenais (vispārākajā pakāpē XD), kas pašlaik tev ir nozīmīgākais XP
Seila
Jāpadomā. Manu dzīvi ir pamatīgi ietekmējuši visi cilvēki kuri tajā ir un paliek. Tie cilvēki, kuri aizgājuši no manas dzīves nekad nav varējuši viņu kaut kā ietekmēt, jo manā dzīvē viņi neko nemainīja. (tas attiecas arī uz skolotājiem, kas vēl ar vien ir palikuši iekš manas dzīves).
Bet pašlaik vienalga situācija ir tāda, ka manu dzīvi ietekmē tie cilvēki, kas man ir apkārt. No viņu noskaņojuma ir atkarīgs mans noskaņojums un es cenšos ieklausīties viņu ieteikumos un arī paklausīt labākajiem.
Ja man ir kaut kas īpaši svarīgs jāmaina dzīvē, es tomēr izvēlos pajautāt citu domas, un atzīties ko gatavojos darīt, lai vismaz varētu dzirdēt citu cilvēku domas un izspriest vai tas man ir vajadzīgs.
Kad pietrūka spēka mācīties un strādāt cilvēki neļāva man slinkot un panāca, ka atkal uzsāku darbu un mācības. Vai viņi ietekmēja manu dzīvi? To es vēl redzēšu, tomēr jeb kurā gadījumā es ļoti labi apzinos, ka manu dzīvi ietekmē tie, kas ir apkārt. Viņi ietekmē manu noskaņojumu, jo atrodoties starp vieniem cilvēkiem tas ir labs bet starp citiem cilvēkiem viņš atkal ir slikts. Tā jau arī ir sava veida ietekme.
Kādi cilvēki viss vairāk ir ietekmējuši manu dzīvi? Laikam jāatzīst, ka tādi cilvēki ir trīs. Viens no viņiem ir mana māte, kura savā laikā speciāli priekš sevis meklēja internetā kaut ko interesantu un atrada dīvainus cilvēkus. Un tad parādīja man ar smaidu lapu un pajautāja, vai mani tas neinteresē? Tas manu dzīvi izmainīja kardināli un uz visiem laikiem. Ja nebūtu viņas un viņas azarta uz visādām kā es izteicos, muļķībām, tad es tagad nevienu vispār nepazītu un nezinātu, ne par Lffb, ne par Otaku, ne par kurbijkurni..
Otrs tāds cilvēks ir mana pamāte, kura vajadzīgajā brīdī palīdzēja atrast darbu un atbalstīja. Bet trešais, nu trešais cilvēks mani sakritības pēc paglāba no pamatīgām nepatikšanām kuras varēja gadīties manas pašas muļķības pēc. Tā kā jāsaka, ka manu dzīvi ir izmainījuši visi cilvēki, kas man ir apkārt un atrodas tur vēl ar vien. Kāds no viņiem ir blakus man katru dienu un katrs no viņiem visu laiku pats to neapzinoties maina manu dzīvi.
Bet jāatzīst, ka viss vairāk tomēr manu dzīvi izmainīja neviss paši cilvēki, bet divi sabiedrības kopumi. Viens no tiem bija skola, kura padarīja no dzīves priecīga cilvēka par iebaidītu būtni ar kompleksu kaudzi. Un otrs kopums, jeb drīzāk vienkārši cilvēki. Bija un paliek interneta sabiedrība, jeb šajā gadījumā Kurbijkurne ar Otaku, kas ļāva paskatīties atkal uz dzīvi ar savādāku skatienu un kļūt laimīgai par to, ka neviens nemēģina nospiest uz ceļiem un pakļaut, bet tieši otrādi ir jauki cilvēki, kuriem var uzticēties un kuri nepamet.
Jā kāpēc to visu saku? A tāpēc, ka galvenā doma ir tajā, ka nav viena cilvēka kurš spētu mainīt mūsu dzīvi, jo to maina vairāku cilvēku kopums. Un dzīvē ir ļoti daudz cilvēku, kas to maina...
Vecāki, pirmā mīlestība, gadījuma cilvēki, draugi, vīrs, bērni...un citi... rolleyes.gif
harpy
Nju kaa jau ShinChan teica, paaraak duadz to cilvekeu un ietekmes nevar maniit un pat tad ja vinji aziiet, biezhi gadaas, ka vinjas nepamana. Taapeec es vareetu teikt taa - visi un neviens. Jeb ir 2 cilvekei, kas ir radiijushi kjeedes reakciju. Viens kas jau beerndaarza laikaa manii radiija nepatiku pret cilveekiem, un shis iespaids veel naf miteejies, bet tik pastiprinaas. Otrs buutu cilveecinjsh, kuravaardu es ar neatceros, bet paara gadus atpakalj vinjsh iemaaciija, man pasmieties cilveekiem, tiesa atshkjiriibaa no pirmaa cilveeicnja iespaida sho retais pastiprina, pie kura piestraadaa katru dienu. Taakaa, te nu buus - visi un neviens.
Siikumus jau neviens nemana. Visi hobiji jau itkaa ir vairaka vai mazaak kaada radiiti. pats vijusneviens nerada.

Man gan vairaka interesee, kapeec cilveeki ir tendeeti atcereeties slikto nevis labo, kad pienaka shkjirshanaasbriidis un biezhi vien jau pirms tam.
gone away
Domāju, ka mēs visi daļēji ietekmējamies no tās vides, kurā atrodamies. Es nezinu, vai ietekmējos no kāda cita tā īpaši, bet, ja es to ļoti vēlos, varu izmainīties... rolleyes.gif
Janus
Katram ir cits cilveks kas vinu ietekme savu es nazinu. tongue.gif
Es esu un palieku divainits kas visu laiku lielakoties neklausas ko citi saka. tongue.gif
Man nav tada cilveka kurs man butu par paraugu no ka ietekmeties. dry.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.