Nesen, nododoties kārtējiem jaunas mūzikas meklējumiem, uzdūros visai interesantam Yoko Kanno darbam - Songs to Fly. Cik es nopratu pēc šīs te lapas apmeklējuma http://www.jameswong.com/ykproject/ albūms nav OST`s.
Tātad albūms sastāv no 11 visai interesantām dziesmām un sākas viss ar ļoti nomierinošo Atomic Bird, kuru izpilda Bulgārijas kosmiskās balsis un ticiet man, balsis ir tiešām kosmiskas. Šai kompozīcijai piemīt spēcīgs, taču nomierinošs skanējums un tā ir ļoti veiksmīgs albūma sākums.
Tālāk ar dziesmu Reunion, albūms pāriet no ambient uz vieglu džezu, Donas Kumberbačas balss tembrs burtiski apbur. Dziesmā radītā harmonija starp balsi, klavierēm un stīgu orķestri ir fascinējoša un tad vēl saksofons...mmm...fantastika.
3. dziesma ievieš jaunu skanējumu, nedaudz dīvainu, pat avangardisku. Pat nezinu, ko rakstīt par savādo Next Time, bet fakts ir tāds, ka šī dziesma ar savu īpaši dīvaino atmosfēru mani aizrāva līdz ar to, Next Time ir viena no manām mīļākajām albūma dziesmām. Ar Next Time aizsāktais dīvainais albūma skanējums turpinās dziesmā numur 4 - ABC Mouse Parade, kas, manuprāt, ir savdabīga, taču ļoti interesanta slavenā E.L. Vēbera kaķēnu parodija. Eh...kā mani spēj aizraut mainīgās dziesmas...šī ir vēl viena no mīļākajām albūma pesņām. Cik veiksmīga ir tēmas maiņa pēdējās dziesmas minūtēs, kurā neviļus ieskanās ABBA`s „Voulez-Vouz” tēma.
Ar 5. dziesmeli albūms atgūst sākumā aizsākto mierīgo skanējumu. Pirmās skaņdarba minūtes rada melanholisku noskaņu un tad, zēns maigā balstiņā sāk dziedāt Ave Maria.
Melanholisko noskaņu turpina Bītlu garā izveidotā Nowhere and Everywhere, neesmu es vaboļu fans, bet dziesmiņa ir tīri sakarīga. Paviegla, papopsīga, bet, kā saka, klausīties var. Ar 6. dziesmu albūms iegūst vēl savādāku noskaņu, jo sākas tāda kā simfoniskā svīta, kuru izpilda Varšavas simfoniskais orķestris ar kora palīdzību, kas ilgst līdz pat 11. dziesmai. It kā svītas pārtraukums, bet tajā pašā mirklī lielisks turpinājums ir 7. kompozīcija, kuru izpilda tikai klavieres. 8. dziesmā nelielais saidkvests beidzas un turpinās pamata stāsts ar kulmināciju 9. dziesmā "Hallelujah". Svītas atrisinājums ir lielisks Jadvigas Rappi solo dziedājums klavieru un čella pavadībā.
Šis skaistais, savdabīgais albūms liek aizmirst par pasaulīgajām rūpēm uz 45 minūtēm. Un baudīt, baudīt skaistu mūziku.