Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Gedo Senki, Tales from Earthsea
Anime forum > Anime > TV, OVA & Movies
Taka
Confirmed - Studio Ghibli's Next: GEDO SENKI


Courtesy Anime News Service:

As reported yesterday the Studio Ghibli website has relaunched, their new URL is http://www.ghibli.jp/. Via the revamp, the studio has revealed their next animation film project will be "Gedo Senki" (with English subtitle "TALES from EARTHSEA") directed by Goro Miyazaki (Hayao Miyazaki's son). The new movie is adapted from American writer Ursula K Le Guin's "A Wizard of Earthsea". The planned theatrical release in Japan is July, 2006. Additionally on the new site you can view a production and director's diary. Readers may recall on September 20th ANS was the first English news source to report on this possiblilty. A blog entry of an anonymous editor working for a publisher in Tokyo then predicted the next film animation work to be tackled by Studio Ghibli would be based on the Earthsea series of novels by American fantasy writer Ursula K. Le Guin. When presented with only a last (family) name we incorrectly assumed Hayao Miyazaki would be directing although at the time he was the only publicly known Miyazkai directing films at the studio. The Japanese editor reportedly first learned of this news when a film rights option was being sought by the book's Japanese publisher Iwanami Shoten. The America-based Sci-Fi Channel adapted Le Guin's Earthsea series to TV in 2004 in it's "Legend of Earthsea" miniseries. The author has expressed her disapproval of the faithfulness to the original works of the above TV version. Hayao Miyazaki, has in the past admitted being an admirer of Le Guin's writings.
Church
Miyazaki! <bow> Ghibli! <bow> Ursula le Guin && Earthsea! <bow>. Ljoti ceru, ka nesabojaas klasiku. no otras puses to dariis klasikjis. ;>
Inc
Viss atkariigs no sadarbiibas ar autori.

Mini seerijas izgaazaas tieshi taa iemesla deelj, ka autorei nebija galavaards scenaarijaa un rezhijaa.
Batou
QUOTE(Inc @ Dec 15 2005, 13:13)
Viss atkariigs no sadarbiibas ar autori.

Mini seerijas izgaazaas tieshi taa iemesla deelj, ka autorei nebija galavaards scenaarijaa un rezhijaa.
*



tā ļoti bieži notiek.
kāds varētu painformēt ko tādu Mijazaki dēls ir sameistarojis smile.gif
zinu par tanti Gūgli, bet varbūt kāds uz sitienu var nosaukt?
Nuin
Jaunākais studijas Ghibli darbs. To režisēja Hayao Miyazaki dēls Hayao Miyazaki-Goro.

Stāsts ir par jaunu varenu burvi, kurš alka pēc lielāka spēka un zināšanām, bet šo vēlmju iespaidā pār pasauli sakārās ēnas. Notikumu gaitā galvenais varonis cenšas to visu izlabot...

Pagaidām ir pieejams tikai trailer. youtube

Gaidam.
Church
http://otaku.lv/index.php?showtopic=2382&hl=earthsea
P.S.
ljoti iesaku shiis rakstnieces graamatas. gan bik jaapierod pie nesteidziigaa staastiijuma stila.
Isabel Carmin fon Edelhain
Oooo... tas ir kautkas ko gaidu ar nepacietību. Gramatas bij burvigas un ceru ka anime neatpaliks.
Church
QUOTE(Isabel Carmin fon Edelhain @ Aug 25 2006, 00:06) *

Oooo... tas ir kautkas ko gaidu ar nepacietību. Gramatas bij burvigas un ceru ka anime neatpaliks.

.. netikai earthsea/juurzemes burvis/volshebnjik zemnomorja seerija vinjai i baudaama, bet arii ljoti pat patiikama sci-fi seerija heines cikls(ja pareizi tulkoju geinskij cikl)
zenofex
Jā, tas, protams, ir liels notikums!
Ursula ir viena no manām mīļākajām rakstiniecēm, gan Jūrzeme gan arī šis te Church nosauktais cikls ir vienreizēji. Un tagad - Ghibli vēl ņēmušies izveidot animi par Jūrzemi. *drools*

Te daži linki tālāklasīšanai. Vienu varu pateikt - diemžēl ļ. cien. Ursula ne visai ir apmierināta ar animācijas filmas sižetu, viņas prāt tur par daudz agresijas, pausta ideja, ka problēmu var atrisināt, nogalinot, un vēl šis tas. Ja interesē var palasīties šeit:
http://www.ursulakleguin.com/GedoSenkiResponse.html

Nu un vēl eksistē divi ļoti labi saiti ar Ghibli informāciju:
http://www.ghibliworld.com un
http://www.nausicaa.net/
Taka
Krievijā jau ir saits par subj:
http://zemnomorie.ru/
Vēl šeit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tales_from_Earthsea_%28film%29
Izrādās jau ir iznākusi blink.gif
Reku YouTube links uz traileri:
http://www.youtube.com/watch?v=YnVCK0jXlJ8
Yume
Man bija tas gods šo filmu noskatīties.
Pateikšu godīgi, kads es uzzināju ka filmu režīs nevis Hayao bet Goro, cerība uz kautko neizmirstamu pazuda, bet tomēr gribējās ticēt ka tas būs ismaz kautkas, kas būs studijas nosaukuma vērts. Diemžēl,diemžēl, bet filma bija pat ne viduvēja.
Skaists treileris, skaisti plakāti, bet tas ir arī viss. Filma irādījās banāls love story, raksturīgā Ghibli maģija netika paradīta, varoņu raksturi arī palika -piedomā pats, stadijā. Vienīgais, kas palika nemainīgs bija aizmugures plāni. Mūzika viduvēja, sižets viduvējs.
Radās sajūta ka viņi paņēma grāmatu un grieza to tik ilgi, kamēr no tās palika tik daudz, cik varēja ielikt filmā. Iespējams cilvekiem, kas šo grāmatu ir lasījuši filma tikses labāka, tomēr manuprāt tas ir viens no, ja ne sliktākais Ghibli darbs.

Starp citu, šodien tīklā uzdūros interesnati informājai- Filma dabūja balvu par gada sliktāko režisoru un gada sliktāko scenāriju ( ja nemaldos ) iespējams ka tās ir tikai baumas, tau manās acī tas būtu pat pelnīti.
Church
neesmu veel redzeejis pat ne raw veidaa pashu animi, bet graamata/seerija/autore ir rets klasikas koshers. highly advised.
.. labu apetiiti.
Church
atsauksmes par earthsea RU kiniishos
deelinjsh oblazhalsja, kaa izskataas.
pie gjeeniju deeliem daba atpuushaas © Fxp
zheel. ljoti zheel. gan tas, ka gaidiitu darbu vairs nav iipasha jeega gaidiit, gan ka Jr nespeejiigs adekvaataa kvalitaatee turpinaat dinastijas tradiicijas.
mundios
Normāla filma.. kā visas pārējās!
Taka
QUOTE(Church @ Apr 16 2007, 04:57) *

neesmu veel redzeejis pat ne raw veidaa pashu animi, bet graamata/seerija/autore ir rets klasikas koshers. highly advised.
.. labu apetiiti.

Par Ls 9.99 Polaris grāmatnīcās var nopirkt biezu grāmatu krieviski ar visiem viņas darbiem par Earthsea+stories+uninished tales/whatever, imho daudz lētāk, nekā lasīt uz PC vai drukāt ārā uz A4 lapām, yuck.
Cits labs piemērs - Nārnijas hronikas, krieviski - Ls 8.99 visas 7 vienā grāmatā. latviski - 2.99 KATRA, beidzot iznāca pēdējā. Anglisk visas 7 vienā nopirku par Ls 7.99
īsi sakot - latviešu izdevēji ir ... mantrausīgi kretīni.
Kaede
Es esmu Origo grāmatnīcā redzējusi trīs no sērijas grāmatām pa 1. 99, vienu nopirku un izlasīju. Nez, man jau likās ļoti lēta cena. smile.gif
Šo tomēr vēlos redzēt.
Church
ceru - ka ne latviski? viens no sliktaakajiem tulkojumiem, ko atceros. labaak iesaku vai nu angliski, vai krieviski. jaabuut briivi atrodamaam lietaam interneta bibloteekaas ..
Rusell the carrotstork
Pasen uzdūros uz šo animi, paskatījos trailerus un likās forša, bet pēc laika es aizmirsu kā viņu sauc. blush.gif
Paldies, ka atgādināji!
skabais
QUOTE(Church @ May 5 2007, 12:50) *

ceru - ka ne latviski? viens no sliktaakajiem tulkojumiem, ko atceros. labaak iesaku vai nu angliski, vai krieviski. jaabuut briivi atrodamaam lietaam interneta bibloteekaas ..


mp3 pleijeru ipasniekiem ka velvienu alternativu varu ieteikt audiolasijumus/gramatas.
pavisam nesen nokacaju un noklausijos visus sesus Earthsea cikla darbus - vienkarsi lieliski
man personigi patik labak ka LoTR

pie reizes noklausijos ari autores, iespejams visatzitako darbu, Left Hand of Darkness - meistarstikis!!! nonemu cepuri un pagodinu ar klusumu, jo pietrukst vardu lai izpaustu manu atzinibu

p.s. ne TV serialu, ne anime (pec atsauksmem) ij nemeginasu pat skatities - neizklausas ka tas butu verts vairak ka zelet konfektas ietinamo papiriti, lai izbauditu tas garsu wink.gif
Kaede
Nu beidzot nostījos. Es gan nevaru teikt, ka man būtu nepaticis. Man pat ļoti patika. Varbūt tādēļ, ka īstais noskaņojums, varbūt tādēļ, ka man vispār patīk fantasy un ļoti patīk šī autore. Varbūt tie ir galvenie faktori, un tomēr... man patiesi patika. Jo īpaši mūzika. Šāda veida melodijas man vispār ir sirdij tuvas. Un atmosfēra animē. Protams, es nevaru teikt, ka tas ir kaut kas tik ģeniāls, ka aizraujas elpa. Bet skatīties var un es nenožēloju, ka redzēju. smile.gif
zenofex
Jā, jā, visi nu nezko gaidīja. Protams, ka juniors nekad, nekad neuztaisīs filmu tā, kā to darīja un dara Mijazaki, jo tie ir divi dažādi cilvēki. Filma nav Mijazaki darbs, tas jāsaprot.

Man filma patika, tai ir sava, skaista, svešatna noskaņa, kāda Mijazaki filmās nebija. Diemžēl, jāatzīst, ka Tehanu lasīju ļoti sen, un tāpēc tagad par sižeta atšķirībām starp filmu un grāmatu neko neteikšu - nav arī mans jājamzirdziņš. Uzskatu, ka filmas veidotājiem nav akli jāseko grāmatai, bet jāparāda savs skatījums uz to.

Filmas plusi:
+ Muzika, foni, krāsas un animācija
+ Patika lauku un pilsētas dzīves atainojums, un tas, kā vienkāršu cilvēku pasaule kontrastēja ar kādu, kas vēlas valdīt pār pasaui
+ Dzīves/nāves un balansa filozofija (gan aizgūta no Meistares)
+ Terru/Tehanu

- sižets ir diezgan saraustīts un vietām nesaprotams manuprāt
- Lorda Kobsa (sp?) pakalpiņi
- Geda zizlis - Gendalf, anyone?

Kopumā stabils 8 no 10, kaut gan Ghibli filmu plējādē kaut kur zem vidējā atrodas.
Nothinga
Nesen noskatījos filmu. Tā kā esmu alsījusi grāmatas un tās ir vienas no manām mīļākajām, biju gaidījusi amzliet vairāk, taču vienīgais, kas man tā īsti patika, bija pati animācija (t.i. foni, tēli, u. tml.) Sižets ne īpaši. Laikam dēļ Love story un specifikas, kas tai bija klāt. Man šī filma likās liels mikslis no Tehanu un Vistālaikais krasts, kur daudz kas pārveidots, pat pati pasaule.
Tomēr bija patīkami skatīties. Īpaši prieks par dažām labi atpazīstamajām, grāmatā lasītajām vietām, kuras spēju atcerēties un kuras bija iekļautas.
Citādi - 7 balles.
Hikaru
Noskatījos šo, bet bija diezgan garlaicīgi. Bija tur archmage, bet neko interesantu neuzbūra. Ar drakoniem dažus kadrus parādīja un viss. Galīgi neinteresanti.
Filozofija tur bija, jā... bet to visu kaut kā nepilnvērtīgi parādīja.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.