Help - Search - Members - Calendar
Full Version: [AHQ] Par un ap...
Anime forum > Anime > Resources
dExIT
Domāts saits iesācējiem kur ir gan jaunas gan vecas relīzes h264 + dual audio + Subi

Tas nozīmē, ka cilvēki paši relīzē ripus labā kvalitātē, pat daudzi ir 5.1 !

And so :


Saits :
Anime HQ - news
Trakers :
AnimeHQ - Official Tracker

Jaunākie darbi :
Erementar Gerad 1-26, Bleach 9-12

BTW !!! Lasīt visi !!!

Viņi uztur savus Torrent Botus, kuri uztur visus torrentus pie dzīvības, tātad cienam viņus, palīdzam seedot to kas pašiem tīk smile.gif
Niks
Īsti nesaprotu, par ko šitas viss ir.. Jā, ir tāda grupa. Jā, diezgan labi, taču tāda sajūta, ka tu nezini par, piemēram, KAA, PSNR, gg, Thora, Ayu, Triad, Ureshii, Conclave-Mendoi (nu jau var laikam var uzskatīt par vienu grupu), SS-Eclipse (arī bieži strādā kopā) un citām augstas kvalitātes DVD backuper'iem un fansuberiem, tiesa, dažas no manis nosauktajām ir gan stipri labākas par pārējām, tomēr es tās visas uzskatu par augsta līmeņa grupām (zx neiekļāvu, jo H.264 laikmetā zx ir būtība pagaisis no anime scēnas).
dExIT
Jā bet KAA , cik es redzu viņu relīzēš tikai dod iespēju vērot Jap + eng SUbs smile.gif Bet AHQ viss ir HD Dual Audio smile.gif nu es tā vispār pateicu , lai būtu citiem cilvēkiem vēl vietas kur k-ko pameklēt smile.gif
Niks
http://otaku.lv/index.php?showtopic=5029&hl= - lūdzu, izsaki tur savas domas, kāpēc dubi ir labi - vismaz man tas tavs izteikums par dubu rulzošanu rada vēlmi vemt.
Hikaru
AHQ taisa labus DVD ripus (video kvalitāte laba), kāreiz tādām anime, kuru citām grupām labā kvalitātē vēl nav. Bet tas dual audio man krīt uz nerviem. Kaut es novelku un izgriežu English Dub audio ceļiņu nost un atstāju tikai ar jap. val. Viss būtu ok. Bet viņi audio pārsvarā taisa draņķīgā OGG formātā dry.gif, kas ir nekvalitatīva skaņa ar apgrieztām frekvencēm. Dēļ skaņas man gribās vilkt anime no citas grupas. Bet Inuyasha, Hikaru no Go, Erementar Gerad nevienam citam nav labākā kvalitātē...
Niks
OGG ir konteineris (tāpat kā Matroska un AVI) - tev jau nu tas tā kā būtu jāzina. Audio vismaz uz maniem HDD esošajās AHQ relīzēs ir Vorbis, par kuru piekrītu - tas kodeks ir ne cepts, ne vārīts.
Hikaru
nu jā. Es vienkārši pieradu Vorbis saukt par OGG, tāpat kā MPEG... saucu par MP3.
mkv, avi - ir video; un mp3, ogg - skaņa.
Revol
Negribeeshu piekrist viedoklim par vorbis - viens no labaakajiem lossy audio codeciem [it iipashi ja izmanto normaalu encoderu piem. aoTuV] - mp3 pie vienaada bitreita [protams liidz zinaamai individuaalai robezhai, kur veel var atshkirt encodus no source materiaala] nestaav ne tuvu vorbis [ar lame encodeeti mp3 veel nav tik traki], un he-aac ir labaaks pie ljoti maziem bitreitiem, bet pie normaala bitrate gan vorbis gan aac ir principaa vienaadi. Protams prieksh 5.1 vorbis principaa nav izmantojams, jo vinjam nav stingri noteikts kanaalu izvietojums. Un protams vorbis veel ir taads pluss, ka vinjsh ir tieshaam bezmaksas un nav noslogots ar patentiem.

Bet runaajot par AHQ - manupraat taada viduveejiiba - ir vairaakas labaakas grupas, un ir arii daudz sliktaaku grupu, ja nav cita varianta tad var njemt.
Church
nedaudz sliktaak vareetu buut ja neiekljauj nemainiitu origjinaalo bet reencodee. eg. lossy to lossy, ac3 to vorbis. bet, domaaju ac3 to mp3 buus veel sliktaaki rezultaati analogjiskaa bitreitaa. bet vainot reencodi kaa codeca probleemu? btw, pilniigi pieljauju iespeeju arii sliktaa original medias soundaa vai fansubgrupas liikrociibaa.
Niks
Tieši tā, zemiem un ļoti zemiem bitreitiem Vorbis pārliecinoši zaudē HE-AAC(+PS), pie vidējiem bitreitiem Vorbis esot (neesmu pats pārbaudījis) aptuveni vienā līmenī ar LC-AAC, kas vismaz pēc manām domām ir sliktāks par MP3, jo padaru skaņu metāliskāku, vidēji augstiem bitreitiem dominē MP3 (patentēts, nepatentēts - tak kāda starpība, ko? Galvenais, ka ir atvērts dekoderis un enkoderis - ja tik ļoti svarīgi patenti, tad vispār nevajag anime scēnā bāzt savu degunu, protams, IMHO), bet augstiem bitreitiem un augstākiem, kuros nozīme ir kvalitātei nevis izmēram, jau dominē MP2, FLAC (tā kā izmērs te ir otršķirīgs, tad tiek izmantoti arī lossless kodeki) un citi kodeki (toties Vorbis gan nav dzirdēts, ka tur tiktu izmantots). Īsumā - Vorbis ir kopumā labs, taču ne pie viena bitreita neizvirzās priekšgalā - vienmēr ir kāds, kas ticis vairāk optimizēts konkrētajam bitreitam, tādēļ vienīgie Vorbis, Theora, Ogg un tādu fanātiski atbalstītāji ir FOSS idioti, kuri, šķiet, tic arī komunisma uzvarai.
Taka
Spēļu ražotāji pēdējā laikā iecienījuši skaņu tieši vorbis formātā, ne vienai vien pēdējā laika spēlei Audio folderī mētājas tieši .ogg
Niks
Citas prasības un iespējas - vairumā spēļu skaņa jau nav galvenā, turklāt spēles pamatā paredzētas izplatīšanai uz diskiem, līdz ar to tur tas nav tik svarīgi, bet fansubošanā, kamēr vien mums būs vēlams veidot pēc iespējas mazākus failus, tikmēr arī būs liela nozīme izmantotajam kodekam, turklāt ļoti liela nozīme ir kvalitātei, līdz ar to ir jācenšās atrast kodeku, kas sniedz pieņemamu kvalitāti ar vismazāko bitreitu, bet, kā jau teicu, Vorbis ir izteikts 2. un 3. vietu īpašnieks, tātad maz ticams, ka kāds to gribēs izmantot.
Church
niks: bik pievaldi muti generalizeejot. lai kaadas preferences nebuutu kaadiem cilveekiem, kameer tie fanaatiski neuzspiezh savus uzskatus personiigi tev, tad neparaadi sevi veel stulbaakaa gaismaa par tiem paarejot uz rupjiibaam un personiibaam.

runaajot par codekiem, sen neesu uptodate saliidzinaajumu redzeejis, bet paaris gadus atpakalj ogg vinneeja at average common bitrates gan mp3, gan ac. ac bij vinneetaajs zemos. par very high bitrates, tieshaam, nav rezona izmantot ne 320 bitreita mp3, ne vorbis, ne ac, bet loosless. ne-audiofiili gan pietiekoshi reti dzird atshkjiriibu starp 192-256 bitreitu vs loosless vai arii vinju leetaa audiotehnika nespeej atskanjot atshkjiriibu.

taka: izsaku mineejumu, ka kompaanijas izmanto vorbis formaatu tieshi patent freedom peec. komerciaalajaa pasaulee tik viegli kaa cunsomer pasaulee ar IP apieties gluzhi nesanaak ;>, un ja var izvairiities no royalty maksaashanas par diezgan liidziigu analogu formaatu, kaapeec ne. pietam, ja atminja nevilj, theorai bij priekshrociiba decodera implementaacijai hardwaaree .. vienkaarshaaka nepiecieshamaa shemotehnika utml. - attieciigi noderiigi leetiem SOC variantiem. bet IP cena gandriiz noteikti ir pamatmotivaacija izveelee.
Niks
Church, ja tā padomā, ļoti iespējams, ka tev par to, kāpēc Vorbis ir populārs datorspēļu izstrādāju vidū, ir taisnība, tomēr vēlos redzēt kādus pierādījumus tam, ka Vorbis ir labākais (ja godīgi, pat nesapratu, kā tas tevis pieminētais tests ir noticis), jo tajos, kurus esmu redzējis, Vorbis nebija pirmajā vieta nevienā kategorijā, bet no aptuveni 130 kbps un uz augšu vispār nav vērts runāt par kodeku, jo visi izklausās praktiski identiski, taču ir nozīme bitreitā - 192 tomēr ir precīzāks nekā 160 kbps, ja vien, protams, oriģināls ir bijis gana labs.
Church
ja atminja nevilj, paaris gadus atpakalj ixbt hardwaaree .. varbuut ja paarvareeshu slinkumu, kaut kad linku atradiishu.
bubu
Niks: pilns internets tādu:
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=36465
http://www.patheticcockroach.com/mpam4/index.php?p=16
http://www.listening-tests.info/mf-128-1/results.htm

Un par vorbis izmantošanu datorspēlēs Church'am ir pilnīga taisnība. Vorbis bibliotēkas licence ir ļoti labvēlīga - BSD. Taču gandrīz visi brīv-pieejamie mp3 dekoderi ir ar drakonisko GPL, kuras izmantošana komerciāliem produktiem kā spēlēm ir diezgan nereāla. Nemaz nerēķinot to, ka jāmaksā mp3 izmantošanas maksa kautkam tur.
Church
http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?ti...ltiformat_Tests
imho pa bitreitiem tolereejami lapas beigaas multiformat listening tests linki sagrupeeti.

mineeto ixbt hw testa piemineeshanu var droshi aizmirst. 2001 gads, aizveesture, n major versiju gan lame gan vorbis atpakalj ;>

P.S.
tiiri imho formaati, ja kodeetaajam nav rokas abas kreisaas, pie reasonable bitreitiem uz mainstream audioaparatuuras visdriizaak iipashi neatshkjiras. bik +/- kvalitaate, bik +/- encode resulting size. nestaav uz vietas ne xiph (theora), ne lame, ne wma, ne faac, ne nero, ne .... developeri. nezinu kaa citiem, personiigi pats savai audio kolekcijai izveelos mp3 tikai un vieniigi atskanjojamaa ierobezhojumiem, ko man uzliek ipods. bet anime/video encodei .. ja jau dzenaas pakalj kvalitaatei, - kaapeec reencodeet vispaar. ripot/izmantot origjinaalo traku/codecu. be it mp3, aac, flac, whatever.
Niks
Izlasi vēlreiz manu postu, Church - ja varētu viegli un ātri pārsūtīt un uzglabāt gigantiskus failus, tad mēs tā noteikti darītu, diemžēl vismaz tuvākajos gados tas ir neraāli, tadēļ arī tā nevar - jalieto dažādi lossy kodeki. Jā, tehnoloģijas nestāv uz vietas, taču jāņem vērā, ka standarti ir jāievēro, tādēļ devi var tikai optimizēt standarta ietvaros, vai arī saderība būs čau.
bubu, jā testu ir daudz, bet nevienā, kuru esmu redzējis, Vorbis nav uzvarējis HE-AAC un arī pret MP3 un LC-AAC tas var labākajā gadījumā būt līdzvērtīgs, bet ne ievērojami pārspēt tos, tādēļ Vorbis konkurē ar licenzēšanas noteikumiem, bet, kā jau teicu, anime fansubošana pēc definīcijas ir labākajā gadījumā likumu pelēkajā zonā (atkarīgs no valsts), tādēļ arī patenti nav tik svarīgi, jo fansubošana vienalga ir [potenciāli] pretlikumīga.
P.S. Church, tu tur sajauci kopā visu - audio kodekus ar video kodekiem un lossy ar lossless. Un vispār jau nozīme ir arī citām lietām, turklāt, starp citu, vismaz pie 96 kbps ABR starpība starp Lame MP3 un Nero LC-AAC ir jūtama, bet par izmēru vispār nav ipaši vērts runāt - 25 minūšu gadījumā starp 128 un 192 kbps starpība nav pat 10 MB, tiesa, tiem 64 kilobitiem var būt nozīme, ja ir gana mazs video bitreits.
Taka
Kā nereāli? ohmy.gif
Palasiet boot.lv forumu - tauta pērk fullHD TV ka prieks un ti kačās no neta. smile.gif
Man ar vienu reizi pietika. No Church iedotā linka novilku 25GB Wings of Honneamise Blu-Ray ripu. 4 diennaktis. Aizņēma 6 DVD-R.
Aiznesu pie viena cilvēka, kam ir FullHD TV lai iebaudītu. Skats bija tā vērts. Bet es labāk pērku Blu-Ray nekā šitā ākstos.
20 filmas un 500GB HDD ir pilns. 6 DVD-R uz filmu - tas nav nopietni.
Blu-Ray matrica nemaksā vairāk par oriģinālo disku.
Pie patreizējiem ineta ātrumiem, tas nav reāli.

P.S. ko jūs tur cepaties, tāpat 90% neta ir 128Kbit joint stereo mp3. Nosistu to kretīnu, kurš izdomāja joint stereo lietot...
Niks
Viena lieta ir to izdarīt dažkārt, bet cik no jums vēlētos (un vispār spētu) katru dienu lejuplādēt 3-4 GB x epu skaits? Jā, SD 25 minūšu anime, izmantojot efektīvu (neteikšu gan, ka efektīvāko, jo efektīvākie varētu pamatīgi noslogot CPU un HDD) lossless kodekus, aizņemtu apmēram 3-4 GB uz epu, tātad 26 epas = vismaz kādi 80 GB, un, piemēram, man tas nozīmētu, ka man dienā no ārzemēm jālejuplādē kaut kādi padsmit GB datu, lai saglabātu pašreizējos anime patērēšanas paradumus, turklāt P2P filozofija paredz, ka dati tiek arī augšuplādēti. Gribi teikt, ka tas ir reāli ar mūsu pieslēgumiem? Un nesaspiestā veidā tā pati 25 min. SD anime epa kļūtu par vairāk nekā simts GB (ļoti atkarīgs no colorspace, jo vienu un to pašu attēlu tās var raksturot dažādi)
Church
taa kaa vairums HD fansubepu 720P (bet redzeets arii vairaak, liidzpat 1080p) h264/AC ir 400-500MB vs 250MB SD, imho tas nemaz nav tik traki. mineetais BD rips nebij monstrozs gadiijumaa mpeg2+un kaada no loosless multi channel codeku deelj? (jeb es kljuudos, un jau native format BR/HDVD bij h264?)
Niks
Cik zinu, BD un HD-DVD atbalsta gan AVC, gan MPEG2, un vismaz HD-DVD atbalsta arī VC1, un tie visi ir lossy video kodeki.
Taka
Tas bija .MKV
Audio bija AAC šķiet un video... H.264 laikam
BD un HDDVD var izmantot gan MPEG-2 gan H.264, bet tagad visi iet ar AVC vai VC1 - jamie skaitās jaunie HD video kodeki de fakto
Niks
Ka tik tu kaut ko nejauc (vai arī enkoderim ir bijušas nāvīgi greizas rokas).
Taka
Man kompī to failu vairs nav. Nevaru pārbaudīt. Un arī nevilka viņš. Skaņa rīstījās. Bija 6 MKV DVD-R lielumā, pie tam linkoti, aprakstā bij teikts ka spēlēsies viens pēc otra.
Eku torrent links, courtesy of Church:
http://www.datorrents.com/download.asp?id=...080p%29.torrent
25GB ph34r.gif
Church
nekas, taka. aciis tokyotosho bij iekritis paaris reizes arii 40+ GB BD ripi. ;>
Niks
Tā kā AHQ tā arī nav pabeiguši GSD, tad atlikušās epas man ir no Haro^2 Tori^2, tādēļ izmanotoju to vienādos OP un ED, lai salīdzinātu MP3 ar Vorbis. Secinājums pēc daudzkārtējas noklausīšanās - Vorbis nav tik melns, kādu to mēģina pataisīt, taču kaut kas nav īsti riktīgi ar, šķiet, augstajām frekvencēm - tās ir daudz izteiktākas nekā MP3 gadījumā, un es sliecos domāt, ka MP3 ir tuvāks patiesajam. Rīt, kad varēšu izmantot tumbas, kuras tomēr ir kvalitatīvākas par austiņām, varbūt sadzirdēšu vēl kaut ko.
Update: papētot Vorbis tuvāk, jāsecina, ka tas nemaz nav dīvaini - Vorbis skan līdzīgi kā HE-AAC, tikai ne tik metāliski, taču man nekad nav paticis HE-AAC, jo to jau vairs īsti nevar saukt par mūziku. Te gan jājautā, kāpēc Vorbis, kas, cik man zināms, nav paredzēts zemiem bitreitiem, uzvedās kā tāds.
Hikaru
Cik esmu klausījies Vorbis (Nekur lielāku par 128 kbps ogg neesmu redzējis). Izklausās itkā ir apgrieztas augšas. Normāli dzird tikai vidus un basus, bet ar augšām kaut kas nav kārtībā. Animēs Vorbis skaņu parasti taisa 96 kbps, kādu man vispār negribās klausīties. mp3 128 kbps skan labāk.
Church
QUOTE(Niks @ Dec 26 2007, 03:19) *

.. Rīt, kad varēšu izmantot tumbas, kuras tomēr ir kvalitatīvākas par austiņām, varbūt sadzirdēšu vēl kaut ko...

normaali cilveeki ar vidusmeera ienaakumiem latvijaa var atljauties no kvalitatiivaam imho kaareiz tikai austinjas. eg. liidziigu kvalitaati, kaa sniedz 100 latiigas sennheiser, imho dabuusi labi ja uz 0.5-1K ls audioaparatuuras.
QUOTE(Hikaru @ Dec 26 2007, 09:36) *

Cik esmu klausījies Vorbis (Nekur lielāku par 128 kbps ogg neesmu redzējis). Izklausās itkā ir apgrieztas augšas. Normāli dzird tikai vidus un basus, bet ar augšām kaut kas nav kārtībā. Animēs Vorbis skaņu parasti taisa 96 kbps, kādu man vispār negribās klausīties. mp3 128 kbps skan labāk.

zo. kaa jau vairaakas reizes mineeju. - encoderu liikrociiba, paaraak mazu bitreitu izveele. un kur sheit ir pasha codeca vaina? tu citu teikto lasi? pashu apmierina eg. muuziku 96kbps bitreitaa klausiities ja tas ir piem. mp3? veel saac lamaaties par low bitrate telefonijas kodekiem, kaa speex utml. ka shamie 9kbps skan sliktaak nekaa 128 vai 192kbps mp3. <sigh>
Revol
Ja kaads tieshaam grib patesteet codecus, tad prieksh vinjiem uztaisiiju nedaudz objektiivaaku materiaalu nekaa viena fansuba op pret otru, nezinot ne source, ne settingus.

Taatad source visi ir no flac:
1. RahXephon O.S.T. 1 - Maaya Sakamoto - hemisphere
2. Neon Genesis Evangelion - Symphony - New Japan Philharmonic Orchestra, conducted by Derrick Inouye - Rei I
3. Horie Yui with UNSCANDAL - SCRAMbLE

Izmantotie codec un settingi:
1. MP3 - LAME 3.97 [--resample 44.1 --abr 96][--resample 44.1 --abr 128] (--resample 44.1 jo lame pie 96kbps bez shii automaatiski resamplo uz 32kHz]
2. Vorbis - aoTuV_b5 [q2.00][q4.00]
3. aac - neroAacEnc 6.aug versija [q0.33][q0.40] izveele starp HE un LC tika atstaata uz auto

Ja ir interese varu uploudot arii originaalos flac, vai uztaisiit encodus ar citiem settingiem.

~96kbps:
test_96_hemisphere.rar
test_96_rei_I.rar
test_96_scramble.rar
~128kbps:
test_128_hemisphere.rar
test_128_rei_I.rar
test_128_scramble.rar
Niks
Jā, oriģinālie FLAC būtu laba lieta. Church, vienu lietu var skaidri redzēt - vismaz AHQ izmantotais Vorbis enkoderis ir viennozīmīgi optimizets maziem bitreitiem. Protams, var jau būt, ka AHQ mērķis bija ar to ietaupīt uz audio, lai vairāk aiziet video, taču, IMHO, 128 kbps MP3 būtu bijusi labāka izvēle nekā 96 kbps Vorbis, turklāt 32 kbps nav nekas, ja vien video kodeks nav ar pārāk mazu bitreitu, jo, cik es esmu novērojis, kvalitāte atkarībā no bitreita sākotnēji palielinās eksponenciāli, tad lineāri, bet pēc tam sāk tiekties uz bezzudumu kvalitāti, jo visa iespējamā informācija jau ir saglabāta un bitreita palielināšna var uzlabot tikai atsevišķas vietas, kurās tā vēl pietrūkst, līdz arī tur tiek zaudēts minimālais daudzums un kvalitāti vairs palielināt nevar.
Tas ko gribēju ar to pateikt - uz audio ietaupītais bitreits ir bezjēdzīgi degradēta skaņa, jo 25 min faila izmēru tas samazina par tikai dažiem MB, bet priekš video kodeka, ja ir pareizi izvēlēts bitreits, tos pārdesmit ekstra kilobitus pie video pat manas perfekcionistiskās acis pie 2x palielinājuma visticamāk nepamanīs (un jau sen konstatēts, ka vairumam cilvēku prasība pret video ir daudz zemākas nekā man), tātad nav vērts lietot Vorbis, jo ieguvums neattaisno zaudēto.
P.S. Esmu jau labu laiku noskatījis Sennheiser ausis, taču nezinu, kur tādas nopirkt, jo, cik sapratu, vismaz amazon.co.uk uz Latviju elektroniku nepiegādā, un es nezinu, kur Rīgā tādas var nopirkt.
Revol
Te buus arii flac:
01_-_hemisphere.flac
109_Rei_I.flac
1_-_Horie_Yui_with_UNSCANDAL_-_SCRAMbLE.flac
Vajadzeetu buut visam, lai visi ieintereseetie vareetu veikt normaali ABX testus un izlemt cik taalu reaali vinji var atshkirt lietas.
QUOTE(niks)
P.S. Esmu jau labu laiku noskatījis Sennheiser ausis, taču nezinu, kur tādas nopirkt, jo, cik sapratu, vismaz amazon.co.uk uz Latviju elektroniku nepiegādā, un es nezinu, kur Rīgā tādas var nopirkt.

Es nezinu vai tu meklee kaadas specifiskas Sennheiser ausis, bet principaa pilni Elkori ar Sennheiseriem, ir arii latvijas i-net veikali kur var nopirkt Sennheiserus.
Niks
Paldies. Meklēju HD 515. Par tiem interneta veikaliem - varbūt vari kādu nosaukt, jo man izdevās atrast tikai vienu, kurā bija Sennheiser mikrofons, bet ne austiņas.
Revol
HD515 tieshaam atradu tikai vienaa vietaa, un tur arii nav uz vietas, bet jaapasuuta - www.pasuti.lv
veel sennheiser austinjas ir maniitas - www.neostore.lv un www.itshop.lv.
Vari pameeginaat apstaigaat lielaakos Elkorus, lai gan par konkreetiem modeljiem nezinu, bet parasti ir tiiri plasha Sennheiser austinju izveele.
Niks
Nav jau obligāti jābūt tieši HD 515, vienkārši, cik es izskatīju viņu saitu, HD 515 izskatījās diezgan labas un arī ne pārāk dārgas (mazumtirzniecībā varētu būt kaut kur ap 55 LVL).
Update: nezinu, no kuriens es tādu cenu izrāvu, taču HD 515 nevar būt tik lētas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.