Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Planšete & w7
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
sunder
Es pat nezinu kura sadaļā to lai īsi rakstu, un vai vispār kādam/ai ir bijusi līdzīga problēma.
Tātad kādreiz biš pamacijos uz planšetes zīmēt, un tīri labi iepatikās - ērti zīmēt un viegli labot. Te vienu jauku dienu iegadājos laptopiņu, un ka jau jauns nolēmu ari uzmest Windows 7. Tā iepatikās, ka vairs pret neko citu nemainīšu, bet septītajam ir dažas sīkas problēmas, no kurām virna ir aistīta ar manu planšeti. Sākuma protams ieinstalēju draiveri un piespraudu planšeti, bet viņa visu laiku gļukojas. Te brīžiem pazūd tas "pen presure" vai sazin kā to zvēru sauc. Citraiz atkal viņa vienkārši raustāš visu laiku.. nu tā kādu 1-3 pikseļu rādiusā no tās vietas kurā būtu jābūt bultiņai. Vel laikam kkads tur w7 "bonus" kurš kkadus aplišus svieda ara ik bridi, kad es piespiedu to pildspalvu, un pa visam muļķīgi likās, ka nospiežot alt vai ctrl vai shift viņš itkā parādīja manas pēdējas veiktās kustības ar to pildspalvu.

Pirmā doma protams bija, ka draiveri nav kārtībā(īstenība veljoprojām tā domāju). Nu ok pārinstalēju vienu reizi, otru, trešo..... n-to reizi. Šad tad pamēģināju izslavētu w7 driveru kolekciju/searcheri(nu ķipa automatisko draiveru instalēšanu). tā kādu stundu gandrīz ņēmos, un vienu brīdi pēkšņi aizgāja. Nu es ar samaidu līdz ausīm sāku ķēpāties (tākā mazs bērns saņēmis dzimšanasdienas dāvanā flomasterus). Tomer bija viena problēma, ka ik pēc kādas pus minūtes uz ~5 sekundēm planšetei uzmetas tāds kā sekundi liels delay visām darbībām, bet ņemot vērā to, ka ieprieksh man vispār negāja, tad šo sīkumu es samērā viegli piecietu. Nākošajā dienā pamostoties protams, ka atkal negāja, un kopš tās reizes nēsmu varējis viņu piedabūt pie dzīvības. Vel es mēģināju bez draiveriem. It kā nebija nekāda raustīšanās, bet bez draivera nešancēja tas "pen presure".

*Tātad problēma varētu būt draiveros, jo itkā tie neatbalsta w7, bet tomer atbalsta xp, un vistu, taka pēc idejas vajadzētu strādāt arī uz w7, bet nu kas to lai zin.
*W7 es updeitoju visu kā nākas.
*Planšete ir samērā paveca Genius g-pen 560(laikam), bet nu pēc izskata viņa ir tieši šāda

Tiko atcerējos vienu muļķīgu lietu, proti pārbaudīt vai tā planšete strādā uz kāda cita pc vispār un ja jā, vai strādā uz kāda cita w7? Diemžēl dotajā brīdī es to nevaru pārbaudīt, jo to krāmu protams aizmirsu kojās otrā Latvijas malā. Protams es varu mēģināt pārinstalēt w7, bet atkal čakarēties lai visus softus saliktu atpakaļ ir tāāāāāaa...aaaāāāds slinkums. Dotajā brīdī arī apsveru iespēju iegādāties kādu labāku planšeti, moš no wacom bamboo variantiem vai sazin ko.

Vnk gribētu dzirdētu citu cilvēku ieteikumus ko darīt.
LeoR
Man bija liidziiga probleema ar trust 1200v2 planshetes xp draiveri. Pamēģini atslēgt Tablet PC input service un tad uzinstalēt draiveri. Varbūt, ka tas atrisina arii tavu probleemu smile.gif
sunder
"Tablet PC input service" - kas šis pa joku, un kur to meklēt?
Pag... tas gadījumā nav kkāds windowsa automātiskais fufelis saistībā ar tabletu?
edg
Pameegjini vistas vai XP draiveri. Nokachaa attieciigaas opereetaajsisteemas draiveri, failam labo pogu un spied "Properties"->"Compatibility", izveelies attieciigo OS, varbuut arii atkjeksee "Run this program as an administrator". Es tikai taa skanjas draiveri piedabuuju nekaart visas Windows 7 progas peec kaartas.
LeoR
QUOTE(sunder @ Nov 19 2009, 19:14) *

"Tablet PC input service" - kas šis pa joku, un kur to meklēt?
Pag... tas gadījumā nav kkāds windowsa automātiskais fufelis saistībā ar tabletu?

Ir, un iespeejams, ka tas konfliktee ar tavu planshetes draiveri taapat, kaa tas bija manaa gadiijumaa. Katraa zinjaa, kad to atsleedz, man bultinja vairs neraustiijaas un nebija nekaadas aiztures un bremzeeshanas.
Lai to atsleegtu: Start > Control Panel > Administrative Tools>Services
No saraksta izveelies Tablet PC Input Service. dubultkliksķi uz viņa un izveelies service status stopped un uzliec startup type: disabled.
Arts
Offtopic:
Win 7 ir tā vērta? Drošvien,jo tagad par brīvu beta it kā.
sunder
Paldies LeoR. Tagad diseibloju, un kad būšu atpakaļ kojās, tad pārbaudīšu vai šancē. Ja tomēr nē, tad paprovēšu arī edq variantu.

Arts:
Nū Windows 7 man patīk dēļ resursu taupības salīdzinājumā ar Vistu(tomēr rij bish vairāk pa XP), bet pats galvenais dēļ sava smukā izskata(jā vari mani saukt par pokemonu biggrin.gif ). Ja runā par to betu, tad tu esi nedaudz palaidis garām. W7 jau ir pieejama officiala versija, nevis beta
edg
Man riebjas vista, ieskaitot dizainu, bet upgreidojos no XP uz 7 par spiiti dizainam, jo zveers ir aatrs, daudz labaak darbojas ar disku, un man vairs nekaras kompis smile.gif Viss ir backward compatible, taa kaa taa nav probleema. Veel ir bugains gan, pagaidaam tikai siikumus ieveeroju. Nezinu, vai ir veerts speciaali deelj 7 paarinstaleet, bet, ja sisteema pati prasaas paarinstaleeshanas, tad noteikti ir veerts.
Shumins
QUOTE(edg @ Nov 20 2009, 01:10) *

...bet, ja sisteema pati prasaas paarinstaleeshanas...


Kopš Vistai ir iespēja "Restore files or your entire computer", tā mans 100% favorite...
Dari ko vien vēlies, kas sāk bremzēt - atjauno visu kā bija (10min).
Un vairs nekādu instalēšanu, liekas citādi esu visam mūžam jau atinstalējies Windas.
Tas bija vienīgais jedzīgais, ko Geits ir radīja, lai risinātu Windows regulārās nosprāgšanas...

Es vēl kādu gadu palikšu ar šo pašu zvēru :3

IPB Image

Pat negribu zināt kādu pārsteigumus man sagatavojusi 7 versija, Autocad neies kopā ar Tildi, gļukos fonti, vai vispār neies nekas - ar nepacietību gaidu kādu sakarīgu versiju cool.gif
Jauns Os, veci dzelži un printeri - būs interesanti...

IPB Image


Sigfa
mnja, man taadas pashas aizdomas kaa shuminjam, ka programmas nemaacees komuniceet un ka buus probleemas ar fontu savietojamiibu. Peectam likt atpakalj buutu baaaaigi neforshi. Sisteema gan taapat piemeeslota, jaapaarliek ir. Kaadas mociibas bija jaapaarciesh lai vistu nokonfigureetu jeedziigi...
edg
Es viennoziimiigi ieteiktu uz atsevishkja cietaa uzinstaleet un paspeeleeties. Un nedomaaju, ka kaada laba vistas fiicha buutu vnk iznjemta. Shitais vareetu buut tas restore?
IPB Image
Hikaru
Bet labāk būtu uzinstalēt Windows XP - tas pagaidām vislabāk darbojas.
Shumins
QUOTE(edg @ Nov 20 2009, 22:24) *

Shitais vareetu buut tas restore?


Nē, nav. Tu gribi atjaunot Windu no "restore point", kas ne vienmēr strādā un pie lielākiem gļukiem tev nederēs. Bet vaiga " Windows Complete PC Restore" (tikai Ultimate un Business), varbūt tev tas ir zem "Control pane (14) => Restore data, files, or computer (Man nav Sevena, lai pārbaudītu)" - kas zin cool.gif

Vistai tas ir šitā:

IPB Image

Un atpakaļ to dabū ar Windows instalācijas disku...

Manualis no interneta ;P

Šī fīča aizņem tikpat daudz vietas, kā faili, kurus tu backupo. Ja tev Vista un dokumentu cietnis ir 100Gb, tad bacups aizņems tikpat...

Un arī viens Orālais video, bet pašvaks - maz bildes par Restore:



Ceru, ka kādam noderēs...
edg
Jaa, atradu, kur teici. Bet, ja aiznjem tikpat, cik faili, tad es tikpat labi taisu kopiju ar clonezilla, jauna fiicha taa nebuus. Cereeju, ka failu sisteema prot gudri sev snapshot taisiit.
IPB Image
Shumins
QUOTE(edg @ Nov 29 2009, 04:00) *

Jaa, atradu, kur teici. Bet, ja aiznjem tikpat, cik faili, tad es tikpat labi taisu kopiju ar clonezilla, jauna fiicha taa nebuus. Cereeju, ka failu sisteema prot gudri sev snapshot taisiit.


Nu man būs divi pretargumenti:

1. Microsoft progas Windows vidē strādā lābāk ar savām progām, neies jau tas 100% visus noslēpumus stāstīt citiem ražotājiem. Tāpēc es vienalga, ja jātaisa "snapshot" Windows diskam, izvēlētos Vistas backupu.

2. Tev papildus būs jāuztaisa Boot disks, lai palaistu Windows un citu partīciju atjaunošanu, ja noformatēsi visus diskus uz PC, tad būs Boot fail ;P Taču lai izsauktu Windows backup, vaiga Windows instal disku, kas tāpat, ja esi to nopircis, mētājas atvilknē - praktiski ne?

Viens gļuks Vistai gan ir, tā piedāvā vairākus pilnīgus PC backup, sakot, ka var izveidot tos, piemēram, 2009.06.12 un nākamo pēc pus gada 2009.12.12. Tad Vista piedāvā saglabāt tikai izmaiņas, kas parasti ir tikai 30%, un, ja backups ir bijis 20GB, tad tas piedāvā otru ar tikai 6GB, divi complete backup 26GB (1+1/3+utt...), taču cik es izmēģināju, tad restore laikā - vecākie backup nav pieejami, un vieta uz HDD ir 26GB... LoL, pārsmējos par tādu čakarēšanu, bet tas jau Microsoft laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Varbūt Windows 7 to izlabojis...

IPB Image

bubu
QUOTE(Shumins @ Nov 29 2009, 16:26) *

Nu man būs divi pretargumenti:

Tie pretargumenti ir tādi.. nekādi.
Māka backupot failus nav nekāds Microsoft noslēpums. Tāpati edg ieteiktā Clonezilla to ļoti labi māk, arī no ntfs partīcijām.
Un boot disku tā arī māk uztaisīt, nekādu windows instalāciju nevajadzēs.
Shumins
QUOTE(bubu @ Nov 30 2009, 22:26) *

Un boot disku tā arī māk uztaisīt, nekādu windows instalāciju nevajadzēs.


Iemācies lasīt !

Ok, pirmais ir no gaisa grābts. Bet pieredze saka, ka tā tam noteikti jābūt.

Un man Microsoft nemaksā par pozitīvisma kampaņam nomelnojot "Clonezilla".
Manis pēc kaut ar kopējamo papīru taisi kopijas.

IPB Image
edg
QUOTE(Shumins @ Dec 1 2009, 00:47) *

Iemācies lasīt !

Nu, nu... Es arii peec taviem pretargumentiem nopratu, ka tev ir iipashas prasiibas pret datora lietoshanu, nekaadi reaali argumenti tie nav. Bubu atbilde ir preciiza, un vieniigais veids, kaa tev peedeejais teikums var nepatikt, ir jeedzienu "boot disks" un "windows instalaacija" tulkojumu izveele peec ieskatiem nevis peec sapraata.
Shumins
QUOTE(edg @ Dec 1 2009, 22:19) *

...nopratu, ka tev ir iipashas prasiibas pret datora lietoshanu...


Ok, varbūt diskusijas ar programmētājiem nekad nav bijušas veiksmības. Laikam esmu tām par stulbu...

Viens piemērs datora lietošanā cilvēkiem ar līkām rokām, un no gaisa grābtu viedokļu veidošanās, jeb "iipashas prasiibas pret datora lietoshanu":

Vakar, gribēju uzinstalēt un paskatīties, kas notiek Linux dārziņā, citādu jau nevar to aprunāt kamēr nav uzinstalēts un piesmiets. Uzmetu Ubuntu 9.10 un biju mazliet pārsteigts. Instalācija Latviešu valodā, vienkārši izmantoju partīcijas tukšo vietu un uzinstalēju to uz viena diska, ok tas mani brīdināja, ka nav swap partīcija (tāpat nesapratu par iet runa), bet galā viss aizgāja. Nekādu draiveru nevajadzēja - uzinstalē un strādā. Ja, kas neiet (video), no savas datu bāzes internetā novelk visu, kas nepieciešams. Sapratu, ka tas ir jau nopietns pasākums, un skolā mierīgi katrs idiots tos uz kompīšiem var samest un ietaupīt naudu. Openoffice 3.11, Gimp zimēšanas tool, vari sērfot pa Fat partīcijām, kopš 6 versijas malači pastrādājuši.

Sapriecājies par Ubuntu, sagribējās vēl ko pamēģināt - sāku likt SUSE, pie partīciju izvēles ilgi meklēju atstāto brīvu vietu uz diksa, jo lūk tas nesaprot unpartitioned partīcijas... LOL. Lieka diska nebija un atļāvos tam veikt piedāvāto ieteikumu - resize windows disku uz 1/2 un izveidot no otras 1/2 sev tās desmit partīcijas, kuras tam vajadzēja. Tikai tā arī nesapratu kāpēc tam vaiga /root, /boot, /swap un vēl sazin kādas partīcijas, bet ne par to ir stāts, visu nokonfigurējis nospiedu instal, pusē man izlec error screen, kjipa ir problēmas un viss nosprāgst. Un SUSE CD izlidoja pa durvīm sētā. Vista nosprāga, XP tāpat - pat repair nestrādāja, jo ne XP, ne Vista vairs savas versijas uz cietā diksa neatpazina.

Sadalīju cieto disku 500GB unpartitioned partīcijā, bet vienalga visu laiku izmet to stulbo SUSE boot fail. Kur tas zaraza SUSE varēja ielīst, ja cietā diska arhitektūra likvidēta un ir tikai 500GB tukšums...
Complete PC bakcups nepalaižas, kaut atjaunotas visas bijušās partīcijas ar tiem pašiem izmēriem, jo lūk "Ex10007", SUSE veisksmīgi sačakarēja cieto disku.
Ienāca prātā doma uzmest svaigo Vistu. Uzinstalējis to es sapratu, ka cietais agriežas normālā darba režimā, noformatēju Vistu un sadalījis atkal iepriekšējās partīcijas kādas tās bija pirms SUSE un pat izdevās palaist Complete PC backup - dabūjot visus datus atpakaļ.

Secinājums: SUSE=SUXE, UBUNTU vēl japaugas līdz uz tā varēs spēlēt Total Wars un uzinstalēt Autodesk Autocad, bet ir labs, un bez Vista nu nekādi laugh.gif

Tā top mani viedokļi, lai arī tie nav argumenti, taču es vados no praktiskās pieredzes un ja kāds man kāda proga iedi.š dvēselē, to es ilgi atceros...

IPB Image
sunder
Bet cilvēk, vista tak ir nežēlīgi lēna!

Ja atgriežos pie savas sākuma problēmas, tad izmēģināju visu ko vien varēju, bet sranais G-pen mani pasutija dirst visos iespejamajos veidos. Mēģināju pat uzinstalēt virtual XP, bet tur čakasrs ar tiem draiveriem lielāks par pašu visumu. Galu galā likvidēju visu w7, un uzmaucu vnk XP.
Veljoprojām pietrūkst w7, bet šim dzīvniekam biš jāpaaugas(vai man jādabū jauna planšete) lai būtu stabili priekšgalā.

Protams tas arī ir tikai mans viedoklis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.