Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Desmitgade anime
Anime forum > Anime > TV, OVA & Movies
Niks
Es tikko iedomājos, ka īstenībā šīs ir ne tikai gada, bet arī desmitgades beigas, tātad vajag padomāt par anime, kuras ir ievērojamas visas desmitgades (2001-2010) skatījumā.
Anime šī desmitgade ir bijusi interesanta - tās pirmajā pusē notika pāreja no cell shading uz datografiku un dekādes otraja pusē ļoti iespējams kā daļa no ekonomiskās krīzes anime ražošanas apjomi sasniedza rekordaugstus rādītājus. Diemžēl tas galvenokārt notika uz tā saucamo moe anime un priekšlaicīgu un sliktu manga/romānu ekranizāciju rēķina. Pirātisma dēļ desmitgades beigās strauji pieauga tieši anime kino filmu ražošanas apjomi (tiesa, joprojām saskaitāmas uz roku pirkstiem).
Taču galvenais šī topika mērķis ir tieši tā vai citādi ievērojamas anime. Uzreiz teikšu, ka mana atmiņa nav sevišķi laba un es nebūt neesmu redzējis visas anime, tādēļ droši komentāros piedāvājiet citas anime, kas jums šķiet pieminēšanas vērtas (tikai, lūdzu, ar argumentiem vismaz paplašinātu teikumu veidā un vēlams attēliem, nevis "xyz ir chmuka aņime" stilā, sarunāts?). Protams, atļauts un pat ieteicams izteikt arī kritiku, ja kāda no anime nešķiet tik ievērojama.

Figure 17
IPB Image
Pēc daudz krutāku otaku (lasi: ar lielāku power level) nekā es domām visticamāk pēdējā labā cell shaded (ar roku zīmētā) anime. Jāsaka, ka grafiskais izpildījums tiešām ir elpu aizraujošs, tāpat kā vienas no tā laika popularākās seiyuu Orikasa Fumiko sniegums (otrajā plānā ir arī tajā brīdī vēl diezgan mazpazistamās Horie Yui un Kugimiya Rie). Vēl jāpiemin opening, kas ir gan vizuāli, gan muzikāli (THE ALFEE - 'BOY') ļoti izdevies. Diemžēl vismaz man sižets nešķita pārāk saistošs, ko droši vien apstiprina salīdzinoši zemais AniDB reitings.

Full Metal Panic
IPB Image
Kā arī pārējās daļas (Fumoffu?, The Second Raid (attēlā)) ir viens no pirmajiem seriāliem, kas man ienāk prātā, ja man jānosauc labs un atmiņā paliekošs seriāls. Ne velti tā turpinājums ir viena no visvairāk gaidītajām anime, tāpat kā savulaik Suzumiya Haruhi no Yuuutsu un Kiddy Grade otrās sezonas. Fumoffu?, starp citu, ir arī viena no visu laiku eksplozīvākajām (vairāk nekā vienā nozīmē) komēdijām.
FMP (visām daļām) raksturīgs augstais seiyuu sniegums (Tomokazu Seki, Satsuki Yukino, Shinichirou Miki, Noto Mamiko, ...) un, īpaši FMP TSR, labā animācijas kvalitāte kā arī Shimokawa Mikuni dziesmas.
FMP pirmā sezona (pārējām galvenā studija bija KyoAni) kopā ar jau pieminēto Kiddy Grade ir arī faktiski vienīgie Gonzo seriāli, ko uzskata par nesabojātiem.

Toradora!
IPB Image
Anime, kuras dēļ es vispār šo sāku veidot. Daudzu ienīsta, un vismaz tikpat daudzu mīlēta arī Toradora! ir viens no pirmajiem seriāliem, kas man nāk prātā, kad man jānosauc patiešām laba anime, un, manuprāt, vienīgais objektīvais mīnuss ir, ka J.C.Staff kā parasti ir dīvaina izpratne par perspektīvi.
Manās acis galvenais iemesls, kādēļ šī animē drīkst saukties par vienu no desmitgades labākajām ir tāpēc, ka, lai arī sižets ir klišejisks, neviens cits tik labi šīs klišejas nav izmantojis, turklāt labi seiyuu (Kugimiya Rie, Horie Yui, Kitamura Eri un citi), kopumā laba animācijas kvalitāte un ļoti labs sižets ir ārkārtīgi reta kombinācija moe ērā, kad sižeta vietā ir fanservice un animācijas kvalitātes kontroli aizstāj seiyuu pūliņi, iedzīvinot tēlus (ja neskaita atseviškas anime kā Toradora! pamatā ir spēkā inversā proporcija - jo labāki seiyuu, jo sliktāks sižets un animācija).
maitenieks
Priekš manis desmitgades anime viennozīmīgi ir Kara no Kyoukai filmu sērija. Par tēliem, stāstu un tamlīdzīgām lietām drīkst un IR jāstrīdas, bet divas lietas ir grūti noliegt. Kara no Kyoukai piedāvāja vienkārši dievīgu animācijas kvalitāti. Aina otrajā filmā, kad notika cīņa uz celiņa bambusu birzī bija vienkārši dievīgi. Šādu ainu uzskaitījumu varētu turpināt ilgi. Otra lieta, kas bija izcila, ir skaņu celiņš. To var klausīties un klausīties. Bauda ausīm. Tas arī bija neatņemama filmas atmosfēras sastāvdaļa, kas tur iederējās pa visiem 110% procentiem.

http://www.youtube.com/watch?v=z6Gh51LsrKI
Kaede
Ak, izvēlēties ir tik grūti, patiesībā. Tādēļ es norādīšu vairākas, jo vienu viennozīmīgi izdomāt nevar, tas nu skaidrs.

Kā arī animes nav sakārtotas pēc to nozīmīguma. Nespēju izvēlēties, kura no tām ir labāka par otru. Sakārtoju pēc iznākšanas gada.

(picspam it yourself)

#Fruits Basket. Mana pirmā anime Japāniski.

# Gundam Seed/ Destiny- vienīgā manā kontā līdz šim esošā Gundam anime. Divas sezonas. Tad, kad skatījos, man mecha nepatika. Vispār. Bet šo es apriju un par to ļoti brīnījos. Pietam, sāku no otrās sezonas! Un tikai tad noskatījos pirmo. Vienkārši lielisks gabals. Vēl joprojām patīk.

# Mai hime. 2004 gada anime, kas mani tā reāli piesaistīja tam visam, jo ap to laiku sāku par anime interesēties. Spraigs sižets, negaidīti pavērsieni un spilgti varoņi. Vēl joprojām ļoti patīk.

# Jigoku shoujo. Animes atmosfēra vienkārši lieliska! Vēl joprojām mēdzu ostus klausīties un ik pa reizei noskatos kādu epizodi! smile.gif

#Bokura ga ita. 2006 gada anime. Kā tad es bez romance? rolleyes.gif

# Paprika. Ak, Satoshi Kon! Viņa darbi ir lieliski!

#Kimi ni todoke. Ļoti jauna. 2009 gada. Bet tik skaistu romance nevaru vairs nevienu iedomātēs + galvenā varone ir lieliska!



Tas laikam arī viss.
Keydan
Diemžēl, kad es skatos savā non-official anime top 5, tur lielāka daļa ir ražota vel pirms 2000 gada. Un joprojām, ja mani kāds pieprasa nosaukt labu anime, es uzreiz atceros tos kas bija pirms 5-6 gadiem, nevis tos kas iet vai bija šogad.

Derētu pieminēt cik daudz haļjavas (pēc izpildījuma) anime saka rasties ap 2000 gadu vidus.
*cough* filler hell *cough*
Ka jau Niks pieminēja, visa tā haļjava ir uz viena fona ar tehnoloģiju attīstību, kura deva iespēju daudzkārtīgi palielināt multeņu izlaišanu, un rezultātā mums 00ajos kopuma bija ne tikai vairāk anime, bet arī selektīvi paņemot dažus, vairāk labu anime.
Diemžēl tā pati rentabilitāte bremze tik tiešam labo mangu ekranizāciju.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.