![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Sword |
![]() ![]()
|
![]() Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 126 Joined: 18-November 05 From: Starp debesim un elli. ![]() |
Es te tā padomāju vai kāds tic dievam vai sātanam un vai ir kāka atšķirība starp viņiem jo ja tu dari grēkus tad tu nonāksi elē jeb pie (velna). bet kā lai dara tikai labu ja nogalināt ir grēks tad es esu grēkojis jo uz manas sirdsapzinas ir simtim knaušu un kukainu u.t.t. Bet nejau tas ir tas galvenajs kā lai zin vai ir tas (dievs vai nav un vai ir sātans) tas ir tas unikālais jautājums visiem jo kautkam ir jātic vaine. ja gribat nosodiet mani par (zaimošanu) bet man tas ir gluži vinalga ir viņi vai nav. vai arī ka mēs atdzimstam citā dzīvē par citām radībām kada tam nozīme galvenais ka šinī dzīvē mes mirstam vaitad ne????
-------------------- ![]() "Peace is a shadow of death, desperate to forget it's painful past." © Angels banished from heaven have no choice but to become demons ![]() Be the Ultimate Ninja! Play Billy Vs. SNAKEMAN today! ![]() http://www.erepublik.com/en/referrer/SwordZero ![]() |
![]() ![]() |
xikes |
![]()
|
![]() Koushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 949 Joined: 15-February 04 ![]() |
Heh, atcerējos, ka man pašam diezgan labi patīk Star Gate seriālā piedāvātā ideja par "dievu" un ticību kā tādu. Ja padomā, tad tos pašus varenākos brīnumus Dievs paveica sensenos laikos, kad tos nevarēja nedz nofilmēt, nedz nofotgrāfēt. Varēja vien dokumentēt no toreizējo cilvēku subjektīvā skatu punkta. Ja iedomājas, kāds aptuveni varētu būt toreizējā cilvēka inteliģences līmenis, tad var viegli izsecināt, ka krietni modernākus tehnikas sasniegumus šie cilvēki būtu gatavi nosaukt par dievišķiem un brīnumainiem, kas stāv ārpus loģikas un saprašanas. Un visus tos "dievišķos brīnumus" varētu mierīgi veikt, pielietojot tehnoloģiju, kas nedaudz vairāk attīstīta, nekā mūsdienu cilvēcei ir pieejama. Un tā laika cilvēkiem nebija tāds inteliģences līmenis, lai spētu saprast, ka tas viss nav nekas cits, ka tehnoloģija. Šaubos, ka līdzīgi notikumi mūsdienās, spētu izraisīt līdzīgu ažiotāžu. Un Bībeles sižets, atskaitot pašu sākumu par pasaules radīšanu, kas tik pat labi arī varētu būt piefantazēts, man ļoti atgādina neduadz pārfrāzētu sci-fi filmas sižetu. Beigās, cik atceros, arī bija pausta sava "viņu" veida aiziešana. Turklāt tika dots solījums, ka kādā dienā "viņi" atgierzīsies un tā būs liktenīgā diena, kad tiks izlemts katra cilvēka liktenis, atkarībā no tā, kā šamais dzīvojis pa šo laiku. Un kopš tā brīža, līdz pat mūsdienām nez kādēļ viss ir mierīgi un nekādi brīnumdarbi vairs nenotiek. Nu tad arī visas pretrunas "dieva" personībā skaidorjamas ar to, ka šis ar nav nekas cits, ka savas sabiedrības sastāvdaļa, kur neviens nav perfekts.
Nu tip, nenopietnā ideja - salasījās bariņš draugu, izdomāja, ka derētu pavazaties apkārt pa visumu. Tā vazājoties, uzdūrās kādai planētai, kur mitinājās kāda agrīna civilizācija. Darīt tāpat nebija ko, tādēļ izdomāja, ka nositīs laiku un nedaudz parotaļāsies. Parotaļājās, apnika un devās prom, lai vairs nekad neatgrieztos. Gandrīz kā mazu bērnu pastaiga, piemēram, pa mežu, uzduroties kaut vai skudru pūznim. Tā nu, manā skatījumā, interesants sižets kādai sci-fi filmai. Lai arī kas, bet kaut kas toreiz, sensenos laikos patiešām ir noticis un kaut kas patiesi iespaidīgs, kas atstāja graujošu psiholoģisku effektu uz cilvēku prātiem. Ļoti šaubos, ka toreiz dzīvoja tik talantīgs rakstnieks, kas spētu izdomāt tik ģeniālu pasaku. Taču, es neesmu pilnīgi pārliecināts, ka neeksitē tāds augstāks spēks, kas stāvētu pār pilnīgi visu un visiem (tais skaitā visām pseido-dievībām). Un jā, es tiešām gandrīz neticu, ka tas ir tas pats "augstākais spēks", par ko aprakstīts Bībelē. Ar patieso radītāju, mums, visticamāk, tieša saskare nekad nav bijusi. This post has been edited by xikes: Apr 23 2007, 16:18 -------------------- |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 23 July 2025 - 08:24 |