![]() |
Cienījamie, pirms aizsākat jaunu tēmu par kādu seriālu vai filmu, pārbaudiet, vai tāds pavediens jau nav izveidots. To var izdarīt vai nu šeit vai arī izmantojot meklēšanu.
![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Kā jau nojausjat topiks ir par anime, kuras nav īsti gājusjas pie sirds. Atzīsjos, esm sjo ideju nospēris no anime.lv foruma, bet tas nu tā.
Esmu samērā izvēlīgs un parasti bez īpasjas ieprieksjējas infas nevienu filmu vai seriālu nevelku, tacju ir gadījies uzrauties. Man nav īpasjas dusmas uz anime, kura tapusi par maziem līdzekļiem, nebija iespējams piesaistīt labus scenāristus, animatorus un seiyuu. Tad jau pirms vilksjanas ir zināms, ka nekas dizsj nav gaidāms. mani vairāk tracina lielo studiju neveiksmes, jo īpasji neveiksmes, kas ļoti viegli varētu būt bijusjas par veiksmēm, ja vien būtu nedaudz piedomāts pie produkta. Un tātad, mani riebuma objekti ir veseli divi GantZ (Gonzo) un Blood:The last vampire (I.G.) Sjur tur forumā jau esmu pasķendējies par sjiem abiem izstrādajumiem, bet negāciju nekad nevar būt par daudz ![]() GantZ. Daudzi jūsmo par GantZ mangu, atzīsjos neesmu lasījis un mn viņa ir pie kājas, jo es skatos seriālu un tas ko es redzu ir vienas vienīgas mokas. Mokas animētajiem tēliem un man kā skatītājam. Tie kas vilka sjo seriālu drosji vien zina, kas par murgainu animi sjī ir. Vaina nav animācijā, fona troksņos un arī op. un end. dziesmās nee. Pat pamatkoncepcija sjaim seriālam ir oriģināla un uzmanību saistosja...līdz pirmās sērijas beigām. Tālāk viss ir kā ļaunā murgā. Idiotiski centrālie un otrā plāna tēli. Neizlēmīgi, stulbi savās izpausmēs, sexuaali neapmierināti un kompleksaini. Man patīk Āzijas filmās un daudzās animēs ieturētās pauzes un paardomu brīzji, tacju tas kas notiek sjajā anime ir kaut kāds murgs. Ja veselu sēriju var lauzīt galvu par to vai sjaut vai nesjaut uz vienu citplanētieti, kura galvā mitinās liels, zalsj, kropls cālis tad par ko var runāt. Es nemaz neisteiksjos par "pamelas andersones pirms viņa izņēma silikona implantus krūšu analogu". Kam ir vajadzīga sjis fanservice meitietis, ne jau man. Pakaļā tādu servisu! Zjēl, seriāls tiesjām varētu būt labs, tacju oriģinālā ideja izcjākst sliktā izpildījuma dēļ, gluzji tā pat kā filmas Cube un Hypercube (nemēģiniet man iestāstīt, ka tie ir sjedevri). Blood. Kāpēc tik īsa? Un kāpēc tik taisnvirziena. Viss notiek pēc formulas: atnācu, ieraudzīju, nobaidīju skolas medmāsu un likvidēju vampīru (kas pēc tāda nemaz neizskatās). Kāda velna pēc bija jāizdod nauda, jānodarbina animatori, jārada vienas no labākajām fona animācijām, kas anime jelkad ir radītas, dēļ tā vien lai vampīrkāvējskuķis varētu noslaktēt dazjus vampīrus 50 min. laikā? Tuksjums... absolūts, tik vien kā smuks ietinamais papīrs un vairāk nekā. Nu tad uz prieksj izgāzjiet savu zjulti paar savām nemīlulēm. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
QUOTE(Shinobi-sama @ Oct 24 2004, 11:21) Nuu veciit es arii esmu gariigais mazohists. Es domaaju ka visa debiilaa cenzuura ir moraalaa debiilsima aizsprieduma sekas. Ja autors ir gribeejis paraadiit lai labaak izprastu , tad kapee izgriezt un neraadiit to. Pasaulee ir tik daudz perversiju, daudzi to neatziist bet ir izvirtulji un pietam visshamusmiigaakie. Ar to ir jaasamierinaas. Un ateikties gariigi bagaatinaaties savu stulbo aizspriedumu deelj var tikai taadi kuriem vai nu reljigiski uzskati, vai nu ir paaraak maz izgliitojies sava slinkuma peec, va arii taadi kuri seko bara efektam. Interesanta diskusija. Neiebilstu pret vardarbības atainojumu (skat. Elfen lied topiku). Taču aizvien vairāk filmās un arī anime ar vardarbību un pataloģiskām perversijām ir mēģināts piesegt paša darba saturiskos trūkumos. Ja nav laba vēstījuma, tad vismaz ir "intense violence", gan jau publika paliks apmierināta. Centrālais uzdevums ir šokēt, tas vai konkrētajā darbā bija kaut, kas kas mani radoši būtu bagātinājis ir otršķirīgi, galvenais lai es to noskatoties justos neērti un manī būtu sajūta "tas bija Kaut Kas!!!". Es diemžēl esmu cilvēks uz kuru šādi triki tik tiešām viegli iedarabojos, lai gan apzinos, ka bieži vien esmu skatījies sū.u. Tas pats Takaši Mīke, viņa filmas jau pašā saknē ir vardarbīgas, nekā pozitīva, nekā, kas noderētu manā radošajā izaugsmē. Dzīve ir mēsls un visi, kas dzīvo ir mēsli. A es skatos un man patīk. Tāpēc ka mana zemapziņa to prasa. šī iemesla dēļ mans pauris sāk iekšēju konflktu. Kāpēc man jāskatās filmas kuras ir depresīvas, pesimistiskas, ciniskas, nihilistiskas, antihumānas, destruktīvas utt.? Vai man no tā kļūs labāk? Vai pasaule kļūs labāka, ja visi viņas skatīsies? Jāskatās, jo es līdzīgi kā tu esmu garīgais mazohists, un tā arī ir centrālā atbilde uz visiem augstāk uzdotajiem jautājumiem. Visi, kas tās skatās ir garīgie mazohisti. Viņiem patīk spīdzināt savu psihi, patīk (pat to neatzīstot) naktīs negulēt pārdomājot redzēto. Patīk redzēt citu cilvēku negatīvo pieredzi un klusībā vēlēties kaut paši varētu piedzīvot ko līdzīgu. Patīk, sapņos redzēt to ko zemapziņa viņiem met laukā un kādus signālus sūta. Dažiem patīk...lēnām jukt prātā. Ko es ar to visu gribēju pateikt? Nezinu. Varbūt to, ka jāatmet šo filmu skatīšanās kamēr vēl nav par vēlu ![]() -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
QUOTE(ShinChan @ Oct 24 2004, 11:57) Dažiem patīk...lēnām jukt prātā. Ko es ar to visu gribēju pateikt? Nezinu. Varbūt to, ka jāatmet šo filmu skatīšanās kamēr vēl nav par vēlu ![]() Shaadas filmas cilveeku emocionaali grauj un pilnveido reizee, kas arii ir shiim filmaam piesaistoshais fenomens. Patiesiibaa, taa jau ir ar jebko. Sen atpakalj raadiija taadu seriaalu "Vienkaarshi Marija". Droshi vien ne no saakuma, bet liidz pashaam beigaam es to seriaalu skatiijos, kad biju siiks. Shii seriaala skatiishanaas laikaa es guvu tik daudz emocionaalu paardziivojumu, gariigu traumu un idejas par cilveeku sabiedriibas uzbuuvi... Smiekliigi, bet tiesa. Nezinu, kaapeec to staastu. Laikam taapeec, lai pateiktu, ka pilniigi jebkura lieta muus gan grauj, gan - to, cik ljoti, nenosaka tas, cik shii lieta ir "laba", "slikta", "briesmiiga", "teletuubijiska", bet gan tas, cik ljoti pats skatiitaajs(dariitaajs) ir psihologjiski un intelektuaali sagatavots attieciigajaas lietas uztvershanaa. Noveerteet to, vai "shiis filmas" ir sliktas vai labas muusu attiistiibai nav iespeejams (lai arii psihologi ar zobiem un nagiem man pretii tureetos). To neraada pat ne pieredze, ne statisktika (lai arii dazhi gribeetu, lai taa buutu). To nosaka katra cilveeka individuaalais ieksheejais kultuuras modelis (es lepojos ar sho teikumu ![]() Bet par praataa jukshanu pavisam cita saruna. Es, iespeejams, esmu viens no retajiem cilveekiem, kas ir speejiigs (fiziski un gariigi) sajukt praataa. Man ir gadiijies intensiivi maaciities, pastaaviigi koncentreejoties, padsmit stundas no vietas (un ne jau naktii, kad smadzenes fiziski nav speejiigas sasniegt savas maksimaalos domaashanas augstumus), un rezultaats ir vienkaarshs - saak saapeet galva (kaa nu kuraa vietaa, atkariibaa no domaashanas veida). Un to var viegli just, ka, jo vairaak koncentreejies, jo vairaak saap, un, ja atslaabst, vairs ne. Parasti es tad es paartraucu maaciishanos, bet peedeejaa reizee (vakar) es gribeeju izmeegjinaat, cik taalu taa var aiziet (nu kaa gan var atteikt izzinaashanas tieksmei...). Tik intensiivi saaku domaat un koncentreeties, ka duura smadzenees vairaak un vairaak, un tad man saaka likties, ka saak kaut kas saneet, un reizee leenaam saaku ieiet transa staavoklii (leenaam atsleedzos no pasaules). Tad es arii paartraucu, jo jutu, ka risks paaraak liels. Maza ceriiba, ka kljuushu par gjeeniju, driizaak vienkaarshi par cilveeku, ar, hospitalizeeshanu prasoshaam, domaashanas probleemaam. Redzi, jukt praataa jau ir interesanti, bet sajukt mees neviens negribam. Kameer robezha veel taalu, atguuties vajadzeetu vareet. Man gan visu vakaru galva saapeeja un veel shodien reizeem iesaapas, bet taa ir paarejosha paraadiiba. Jaa, vienkaarshi gribeeju izstaastiit savus "jautros" piedziivojumus... taa iet ja nenodzer praatu - nekas interesantaaks, ko dariit, nav ![]() -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21 July 2025 - 18:37 |