![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Siriuss[FN] |
![]() ![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 27 Joined: 17-February 04 From: Dreamworld ![]() |
Tas ir veselīgi?
![]() -------------------- uh huh
|
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Lai dzīvo vecu threadu reanimēšana
![]() Interesanta tēma. Siriuss uzdeva tik daudz būtisku jautājumu, taču atbilžu nav. Varbūt jautājumi retoriski? Atrotām piedurknes un metamies iekšā... QUOTE vai viņas ir spējīgas uz cilvēku iznīdēšanu dēl savām vajadzībām, ja viņas kļus pa daudz, mums bus mazāk vietas, tur var izcelties konflikts, karš, mutantu veidošana un kas to lai zin, varbūt cilvēces beigas. Viss tādēļ ka kāds lunis sācis barot vardes. Bažām nav pamata. Un ne jau tāpēc, ka francūži šad un tad noloka pa pāris varžu ciskām. Vardes nav tie dzīvnieki, kas spēj izdzīvot ārpus savas dabiskās vides. Varžu lielākais ienaidnieks ir vairs nevis svētelis, bet nu jau auto - šis bezkaislīgais, aukstasinīgais slepkava. Katram no mums, droši vien, būs savs stāsts par drausmīgo pārdzīvojumu, kas saistīts ar pirmo reizi ieraudzīto uz ceļa sabraukto vardi. Tas vairs nav tas jaukais kuršķošais abinieks, kas ar savu riesta dziesmu mūs izklaidē zaļumos, bet gan vairāk līdzīgs augu herbārijam. 3D dzīvība kļūst par 2D bezdvēsles lietu. Skumji, bet tā nu tas ir. Vardes mums nav konkurenti un lai cik braši tās vairotos, lai cik kurkuļu spētu izbēgt no karpu rijīgajām mutēm, vienmēr atradīsies kāds riepas protektors, kas saplacinās vai samals izdzīvojušo vardi un iemīs to lielceļa putekļos. Tā ir pasaulīgo lietu iznīcības neizbēgamība (vismaz vardes gadījumā noteikti). Ja tā padomā auto vispār ir viens nelietīgs dzīvo radījumu iznīdētājs. Cik miljoni nabaga kukaiņu beidz savu dzīvi uz auto vējstikla vai tiek izcepti dzīvi (vai ja paveicas - miruši) radiatorā? Cik daudz kukaiņu ir spiesti vasaras svelmē nīkuļot auto salonā un lēnām gaidīt savu nožēlojamo nāvi? Kur skatās vides aizstāvji? Kur skatās Indulis E.? -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 11:34 |