![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Siriuss[FN] |
![]() ![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 27 Joined: 17-February 04 From: Dreamworld ![]() |
Tas ir veselīgi?
![]() -------------------- uh huh
|
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
bet par vardēm, par vardēm... par mūsu sāpju bērnu.
deBUGa: vardes pasludināšana par svēto dzīvnieku varētu būt izeja, tikai tad viņas pārlieku savairosies un gribot negribot nāksies kāpt uz galvas. Varbūt iesākumā varētu mēģināt ar kādu konkrētu sugu, tā teikt pilotprojektu uztaisīt, piem., zaļās kokvardes pasludināt par meža dieva (kaut kāda tur) svēto dzīvnieku. Ja tas veiksmīgi tiks realizēts tad jau varēs sugu skaitu paplašināt, pieķerot klāt arī krupjus. Galvenais priekšdarbs ko vajag veikt ir mītu radīšana. Piem., ieraudzīt vardi nozīmē laimīgu visu nākamo nedēļu vai ja krupis uzčurā uz rokas (un viņi to noteikti izdarīs) tad būs samtaina āda. Nu kaut ko tam līdzīgu. Tad kad tas būs tautās iegājies tad nebūs grūti ieviest arī varžu/krupju/tritonu vobšem abinieku kultu. Un tad jau vardes sabraukšana uz ceļa beigsies ar publisku nopēlumu, tas būs līdzvērtīgi urinēšanai gaišā dienas laikā autobusa pieturā (tas jau ir gadījums no dzīves). edg: pret ķimikālijām ir jācīnās jo tās iznīcina varžu dabīgo vidi. Bet kā, kā? -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 20:10) Ja tu ruupiigaak buutu lasiijis manu postu, tad saprastu, ka mana doma ir cilveeces ekonomikas radikaala mainiishana, ko var panaakt ar kultuuras mainju, ko var panaakt ar attieciigas religjijas ievieshanu. Tas ir ilgterminja projekts, bet religjiju ieviest var, kaa mees zinaam no veestures. Un taas lietas var apvienot - religjijaa var iepiit iipashu attieksmi pret vardeem. Vieniigi pirmais, kas jaaizdara - jaaizdomaa, kaa muusdienu cilveeku padariit par ticiigo. To var izdariit, ja maina cilveeka attieksmi pret dziivi, sabiedriibas kultuuru. Esam apgriezushies par 270 graadiem, bet starpiiba ir liela. Izmainiit kultuuru ekonomikas uztveres jomaa ir daudz gruutaak, nekaa izmainiit kultuuru religjiskaas uztveres jomaa. Var pamazaam ieviest ticeejumus, kam cilveeki "ticees" taapeec, ka "kaapeec ne, visi taapat dara", bet ar laiku tas veidosies kaa parazha, cilveeks paarveidosies par rituaalus miiloshu cilveeku, par cilveeku, kursh veeleesies tureeties pie izstraadaatiem dziives principiem, ko lietojushi jau vinju senchi un senchu senchi, un tad mees paraadiisim cilveekam, ka, redz, bija taadi laiki, kad daba bija augstaa godaa... Var arii meegjinaat piechakareet cilveeci, staastot, ka ir matemaatiski atklaata cilveeku un dziivnieku garu saistiiba... Var leenaam atradinaat cilveeku no matemaatiskaas domaashanas, pieveersties intuitiivaas domaashanas attiistiishanai skolaas, mainiit jauno paaudzhu domaashanas formas, dziives uztveri, tajaa pashaa laikaa iepinot kaut ko par dziivniekiem, taadeejaadi biidot jauno paaudzhu domaashanas attiistiibu uz mums vajadziigo dziivniekmiillju domaashanu. Nu ka gan pietiks... -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
deBUGa |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 374 Joined: 25-May 04 ![]() |
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 20:23) Var pamazaam ieviest ticeejumus, kam cilveeki "ticees" taapeec, ka "kaapeec ne, visi taapat dara", bet ar laiku tas veidosies kaa parazha Attieciigi piedaavaajumu triviaalu brainwash risinaajumu: Ieviest televiizijaa vardi popularizeejoshas reklaamas un raidiijumus, kuru auditorija buutu pirmsskolas un skolas vecuma beerni (un attieciigi raidlaiki). Iespeejamie zombeeshanas teksti "Vardes ir forshi", "Kurkulji rulez", "Krupji ir cool" un "Esmu krutais dzheks es uzturu triis varzhu diikjus". Papildus vareetu guut peljnju no varzhu suveniiru tirgoshanas.P.S. Nu un attieciiga anime ar sho tematiku Kurkuljmoni. P.S. Jebkuraa gadiijumaa aizliegt straadnieku shkjirai barot vardes jebkaados apstaakljos. To driiks dariit tikai biezie un attieciigi sevishkji coolie dzheki. -------------------- viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 11:19 |