![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
XipnosS |
![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 23 Joined: 4-November 04 ![]() |
Shodien paspeleejos ar photoaparaatu, dazas bildes patiesam labas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
QUOTE(Shinobi-sama @ Nov 5 2004, 10:41) Šin-čan, hm es gribētu palūrēt uz tavu juridisko noformējumu "eitanāziju kaķim". Kā nekā vaidzīga mirēja piekrišana - jo savādāk tā nav etioanāzija, bet slepkavība. Ir sen jau pierādīts, ka dzīvnieki, kurus mēs uzskata ar saprātu neapveltītus, cenšas izdzīvot par katru cenu, pat ja visņh nespēj sev nodrošināt dzīvībai nepieciešamos procesus, tik un tā tikko viņam kāds palīdzēs tā viņš momentāli centīsies izmantot šo labvēli LAI DZIIVOTU. Uz vecumu dzīvnieks samierinās, bet nekad labrātīgi neies nāvē apzinoties to. Nu tas mēs piekasāmies vārdam eitanāzija, kā mēs zinām saapes ir prāta ilūzija un to apzināšānās izraisa šoku, ja mēs ignorējam vai neapzināmies saapes tad musm ir pofig, jo cilvēks var dabūt šoku netikai no fiziskāmm bet arī no iedomātām saapēm. Šin-čan atzīsti - izvēloties iemidzināšanu, tu sevi atbrīvo no garīgā šoka ko tu paardzīvosi, kad pēkšņi atradīsi savu kaķi mirušu , kaut kur istabā nolīdušu. Es tevi saprotu, bet līšana aiz vārda eitanāzija ir nedaudz neveiksmīgs ataisnojums vēlmei škirties no "drauga" izbeidzot šo "draudzību" no savas puses, jo tad ir mazāks paardzīvojums. ![]() Tūlīt aizies vēl viens offt. Tu kļūdies tai ziņā, ka terminu eitanāzjija lieto vienīgi cilvēku gadījumā. Ar eitanāziju apzimē arī nesāpīgu dzīvnieku nogalināšanu, ko parasti veic kvalficēts veterinārārsts. Jā, protams, abos gadījumos var runāt par morālas un ētiskas dabas jautājumiem. Protams, ka cilvēki savus mājdzīvneikus parasti iemidzina tad, kad viņiem vairs negribas par tiem rūpēties, vai tie kļuvuši par apgrūtinājumu tā vai cita iemesla dēļ. Var jau būt, ka šādai dzīvnieku likvidēšanai būtu jāpiemēro citi jēdzieni, taču ir iegājies, ka to dēvē par eitanāziju. Es, patiesībā, gribētu nodalīt iemidzināšanu, tad kad dzīvnieks vienkarši apnīk un iemidzinašanu tad, kad dzīvneikam izpaužās jau marasma pazīmes. Ja pirmā ir samērā liels barbarisms, tad otrajā gadījumā, es uzskatu, tiek vienkārši atvieglotas dzīvnieka ciešanas. Nu jā, protamas, kaķis mums nevar patiekt "vecais, man šaisaulē apnicis, davai, vienu šļircīti", tā pat kaķis arī nezin, kas ir pašnāvība un viņam ir sveša tāda lieta kā bailes no nāves. Var jau teikt, ka šādās situācijās cilvēks sāk spēlēt Dieva lomu taču es uzskatu, ka šī šefība pār mazajiem brāļiem nav nekas nosodāms. Tā pat ir ar cilvēkiem, kāpēc izgrūst kaudzi naudas, mēnešiem un gadiem spīdzināt pie sistēmas pieslēgtu cilvēku tikai tādēļ, ka sabiedrībā pastāvošā liekuļotā morāle aizliedz izdarīt pašnāvību. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
QUOTE(ShinChan @ Nov 5 2004, 12:22) Es, patiesībā, gribētu nodalīt iemidzināšanu, tad kad dzīvnieks vienkarši apnīk un iemidzinašanu tad, kad dzīvneikam izpaužās jau marasma pazīmes. Ja pirmā ir samērā liels barbarisms, tad otrajā gadījumā, es uzskatu, tiek vienkārši atvieglotas dzīvnieka ciešanas. Nu jā, protamas, kaķis mums nevar patiekt "vecais, man šaisaulē apnicis, davai, vienu šļircīti", tā pat kaķis arī nezin, kas ir pašnāvība un viņam ir sveša tāda lieta kā bailes no nāves. Var jau teikt, ka šādās situācijās cilvēks sāk spēlēt Dieva lomu taču es uzskatu, ka šī šefība pār mazajiem brāļiem nav nekas nosodāms. Tā pat ir ar cilvēkiem, kāpēc izgrūst kaudzi naudas, mēnešiem un gadiem spīdzināt pie sistēmas pieslēgtu cilvēku tikai tādēļ, ka sabiedrībā pastāvošā liekuļotā morāle aizliedz izdarīt pašnāvību. Jaa, protams, tu jau taa vari runaat kaa modernaas pasaules cilveeks. Bet tagad pameegjinaasim citu dziives uztveri. Kaadreiz cilveekiem bija uzskats, ka laimiigs ir cilveeks, kursh aizgaajis no shiis pasaules mokaas. Vinji nekad nepienjemtu taadu lietu kaa eitanaazija, jo taa liktu cilveekam no shiis pasaules aiziet kaunaa. Kas tev liek domaat, ka mees domaajam pareizaak nekaa senie griekji? Es esmu gatavs uznjemties sho "kaunu", bet kaa gan mees varam spriest par tiem, kuri nav mums neko teikushi? Kaa mees varam izveeleeties cita cilveeka vietaa? Tas tachu ir barbarisms! Mums tagad izveeleeties arii, ka cilveeks jaaupuree dieviem, nenoskaidrojot, vai vinja religjiskie uzskati tam piekriit vai nee? No otras puses, mums ir jaaizveelas, jo cilveeks agonijas staavoklii nav speejiigs pats spriest, taapeec mees vinjam pasham nedriikstam ljaut izveeleeties. Mjaa... -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17 June 2025 - 08:45 |