![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Kikyou |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 3089 Joined: 1-April 04 ![]() |
Ko jūs domājat par tiem krievvalodīgajiem, kas atsakās mācīties latviešu valodu un pieprasa, lai krievu valoda tiek padarīta par otru valsts valodu? Atbalstat? Nosodat?
~ Neesmu pārāk liels patriots, bet pēdējā laikā dzirdētās muļķības par to, ka 18. novembris esot krievu diskriminācija un ka tas, ka valsts valodas zināšanas ir vajadzīgas darba iegūšanai, esot pilnīgs absurds, man patiešām sāk griezt nervā. This post has been edited by Kikyou: Jan 6 2010, 06:01 |
![]() ![]() |
Sigfa |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: ALK Posts: 2738 Joined: 17-May 04 From: Starp pudelēm un četrām sienām ![]() |
shas atnaaks yume un izdzeesiis topiku, sabiedriibaa shii teema tiek uzskatiita par naida kurinaashanu, jo par kulturas atshkjiriibu teemaam neviens negrib runaat / uzreiz apvainojaas.
kas attiecaas uz latvieshu valodu nezinoshajiem krieviem - man domas diezgan dalaas, jo neba krievi ir vieniigie kuriem, dziivojot savaas komuunaas, nav nepiecieshama latvieshu valoda - liidziigi ir arii ar chigaaniem (vai, piedodiet - romaam) un droshi vien arii citaam cieshi saliedeetaam komuunaam. Kas man nepatiik ir fakts, ka krievi kachaa pravas un lielaakaa dalja uzskata, ka latvijai buutu jaabuut krievijas impeerijas sastaavaa, kas ir klaja necienja pret latvieshiem - teritorijas pamatiedziivotaajiem. Par voalodu runaajot, manupraat ne jau nemaaceet ir greeks, bet gan neveeleeties maaciities - lai kaadi tur vai iemesli. Radikaali noskanjotajiem letinjiem vajadzeetu atveert acis un saprast, ka nekur vinji nebrauks, krievijas krievs nav latvijas krievs, lielaakajai daljai shii zeme ir dzimtene. Jautaajums arii nebuut nav tik vienkaarsh kaa virspuseeji izskataas, uzskatu, ka ja nebuutu maskavas konstantaa tirdiishana un naida kurinaashana tad mees arii dziivotu daudz saticiigaak, bet taada nu ir dziive dziivojot maskavas ietekmes sfeeraa. ![]() This post has been edited by Sigfa: Dec 22 2009, 11:56 |
Kikyou |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 3089 Joined: 1-April 04 ![]() |
shas atnaaks yume un izdzeesiis topiku, sabiedriibaa shii teema tiek uzskatiita par naida kurinaashanu, jo par kulturas atshkjiriibu teemaam neviens negrib runaat / uzreiz apvainojaas. Te jau mazāk par kultūras atšķirību, vairāk par to, ka cilvēks cenšās pasauli pakārtot sev, nevis tai pielāgoties un ar citiem sadzīvot. Es arī būtu sašutis, ja letiņu šampinjonu lasītāji pieprasītu no tās valsts, kurā dzīvo, lai latviešu valoda tur tiktu padarīta par oficiālo, jo viņi tur, redz, ir ļoti daudz. Kurš skatās Semu (LTV1)? Kurš piedalās Zelta Drudzī (LNT)? Man jau arī tā likās, ka neviens to visu neskatās, līdz gadījās uzturēties vidusmēra laimīgā, jaunā (vecuma ziņā) latviešu ģimenē, kur visi pieci ar aizrautību skatījās tos latviešu raidījumus. :I Es apbrinoju cik jus daudz variet rakstit par sim lietam, itka jus tas tik loti interesetu un raustiitu. Ko jus darisiet kad eng. bus obligata valoda latvija, tad atkal taisiisiet topiku par to cik loti amerikani un citi arzemnieki atteiksies maaciities lv valodu, kas sen jau bus aizmirsta, un pieprasiis anglu? Es domāju tādā gadījumā reti kurš par to kasīsies, bet pagaidām nedz latviešu valoda ir aizmirsta, nedz krievu ir oficiāla. |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 14:54 |