![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Kikyou |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 3089 Joined: 1-April 04 ![]() |
Ko jūs domājat par tiem krievvalodīgajiem, kas atsakās mācīties latviešu valodu un pieprasa, lai krievu valoda tiek padarīta par otru valsts valodu? Atbalstat? Nosodat?
~ Neesmu pārāk liels patriots, bet pēdējā laikā dzirdētās muļķības par to, ka 18. novembris esot krievu diskriminācija un ka tas, ka valsts valodas zināšanas ir vajadzīgas darba iegūšanai, esot pilnīgs absurds, man patiešām sāk griezt nervā. This post has been edited by Kikyou: Jan 6 2010, 06:01 |
![]() ![]() |
ReD_FoXy |
![]()
|
![]() onibaba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1027 Joined: 28-April 05 From: Riga, Latvia. ![]() |
Vēlētos piebilst pie pēd. reien teiktā.
Vai latviešiem ir gana savu filmu? Diemžēl, Latvija nav tik ekonomiski vai sociāli attīstīta valsts, mūsu vietējā izklaides industrija ir... sausa. Kurš skatās Semu (LTV1)? Kurš piedalās Zelta Drudzī (LNT)? Latvieši paši par sevi lielā vairumā ir diezgan pasīvi, netic saviem talantiem, spēkiem, atsakās kaut kur piedalīties. Mēs to nemākam pat gluži darīt, nemākam sevi iznest, jo mums tā ir diezgan jauna pieredze. Jā, piekrītu, amerikāņu filmas nav tas pats labākais, ko rādīt televīzijā (kā nekā ir KAUDZE ļoti labu, interesantu franču filmu, piemēram). Bet... globalizācija ir nezibēgama, kas noved pie nākamā jautājuma. Cik nozīmīga ir nacionālā idenatitāte? Jums katram pašam, piemēram. Vai jūs visu zināt par savu mīļo tēvzemi? Godīgi sakot, es neuzskatu, ka viss ir jāzin. Manī valda uzskats, ka mūs dzen uz globalizāciju jau vismaz 100 gadus. Un mēs laimīgi cilpojam nopakaļ. Gribi vai negribi, tas tāpat notiks. Atliek izvelēties - pretoties un paildzināt procesu vai soļot tik līdzi. Tā ir katra paša izvēle, bet lielo ainu tas nemainīs, jo (sit tu mani nost) 80% cilvēku populācijas (ja ne vairāk) ir absolūtākie zombiji, kur svilp, tur iet. Runājot par krievvalodīgajiem. Esmu dalītās domās, tā kā pazīstu indivīdus, kas ir no krievvalodīgam ģimenēm, kuras savā lauzītajā latviešu valodā komunicēt ir spējīgas un dara to labprāt, kā arī to, kas ar visām četrām pretojas pret latviskošanos. Nedomāju, ka otros tagad vajadzētu stumt uz krievzemi vai kaut kas uz to pusi. Ikvienā valstī ir ārzemnieki, kuri cīnās par savas nacionalitātes saglabāšanu. Jā, te ir daži tādi... teletūbiji, kas domā, ka Latvija tāpati Krievija vien ir, ka latvieši ir suņi un tā jorpojām. Nu, lai turpina bļaut, jo vismaz dažos vietējos letiņos tas uzjundī nacionālo degsmi, kas arī neļauj mums pilnībā pakļauties rietumu ietekemei, jo bezmaz uz katra soļa kāds mums atgādina par to, kā bija pirms gadiem 18 un cik labi (vai slikti) ir tagad. Vismaz neļauj iemigt mūsu latviskajai apziņai. Manuprāt. -------------------- ![]() |
Tigra2 |
![]() ![]()
|
![]() kawaii tora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 2359 Joined: 19-August 05 ![]() |
Latvija nav ... sociāli attīstīta valsts un tas iemesls, kāpēc šāds topiks vispār ir radies. Labi, ka Lastguru vai Yume šo vēl nav izlasījis, citādi es nemaz šo topicu nebūtu pamanījis. XD Es domāju, ka savas labās īpašības ir gan latviešiem, gan krieviem. Un latviešiem Krievi ir vajadzīgi, lai tie nepalaistos slinkumā un nezaudētu savas kultūras vērtības - to lieliski var novērot salīdzinot Latviešus-Rīdziniekus un Latviešus-kurzemniekus. Nezinu gan kāds tam tieši ir sakars, tomēr Rīgas latvieši ir kādas pieces reizes konkurētspējīgāki gan darba tirgū, gan daudz veiksmīgāk iestājas augstskolās un jā.. daudz izteiktāk piekopj savas latviskās paražas, protams, es nerunāju par visiem, tomēr par tiem, kurus pazīstu. Tātad, ja blakus ir Krievu tautības cilvēki(no kuriem daļa pat piedalās senlatviešu tradīciju pasākumos), latvieši daudz vairāk saņemas un cenšas vairāk savu kultūru izkopt un nepazaudēt. Es domāju, ka cilvēki, kas nepazīst Krievus, slikti par tiem runā, tikai tāpēc vien, ka saklausījušies visādas pasaciņas par to kādi ļauni viņi ir. Tie ir stulbi aizspriedumi, kam nav reāla pamata. Es pazīstu gan pretīgus Laviešus, gan pretīgus Krievus, gan Kolosālus latviešus, gan kolosālus krievus. Nu cik man ar Krieviem ir bijusi darīšana, zinu, ka tie ir uzticamāki, un parasti turas pie norunātā, kā arī ir draudzīgāki, un daudz tolerantāki par latviešiem. Pamanot to, ka esmu latvietis viņi visi nezin kāpēc pārslēdzas uz latviešu valodu un tikai dēļ manis runā latviski, lai gan es tiem esmu teikusi, ka man vienalga kādā valodā tie runā, saprotu abas. Kur joks? Cik latviešus jūs zinat, kas būdami 10 latvieši viena krieva dēļ, runās krieviski? Vai tas vien, ka, piemēram, Gramo-chana un Keydana dzimtā valoda ir krievu, nozīmē, ka viņi ēd mazus bērnus? Nu nez. Nav smuki veidot šadus topicus. -------------------- |
Sērfijs |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: ALK Posts: 453 Joined: 30-May 05 ![]() |
Nav smuki veidot šadus topicus. Nepiekrītu un Tu pati nupat nodemonstrēji kādēļ ir tomēr smuki veidot šādus topikus, redz, nav jau tā, ka visi savācās bariņā un mētā rasistiskus jokus. Tā ir saruna par nacionālu problēmu (šajā gadījumā nacionālā problēma nav jāuztver kā krievi, bet kultūratšķirības un bailes no identitātes zaudēšanas), kuru cenšās notušēt ar naida kurināšanu, kaut īstenībā tieši atklāts dialogs būtu tas, kas novestu pie risinājuma. -------------------- I am an expert on anime and I become very angry when people give uneducated opinion on anime. Anime is very serious exact science and not a stupid way to kill time, it is very important to know about this subject. If you are not knowledgeable about anime then you are a moron.
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 09:23 |