![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Kikyou |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 3089 Joined: 1-April 04 ![]() |
Ko jūs domājat par tiem krievvalodīgajiem, kas atsakās mācīties latviešu valodu un pieprasa, lai krievu valoda tiek padarīta par otru valsts valodu? Atbalstat? Nosodat?
~ Neesmu pārāk liels patriots, bet pēdējā laikā dzirdētās muļķības par to, ka 18. novembris esot krievu diskriminācija un ka tas, ka valsts valodas zināšanas ir vajadzīgas darba iegūšanai, esot pilnīgs absurds, man patiešām sāk griezt nervā. This post has been edited by Kikyou: Jan 6 2010, 06:01 |
![]() ![]() |
Tenma |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 601 Joined: 18-January 07 From: in your shadow... ![]() |
Es tiešām nesaprotu, kur gan te rodas tie daudzie posti par to, vai un kas ir labāki. Ja angļu valodu nezinošs letiņš aizbrauktu uz Īriju darīt kādu prastu, valodu neprasošu darbiņu veikt, tad, lai nejēdz, kāds aizbrauks, tāds atbrauks. Jo diez vai cilvēks, kas nezin valodu, var tur palikt uz mūžu un nekad tā arī valodu neiemācīties. kas brauc uz palikšanu, visticamāk valodu zin.
Īslaicīga imigrācija ir atšķirīga situācija kā pastāvīga dzīvošana. Latvijā aktuālā problēma ir ar cilvēkiem, kas te nodzīvojuši visu mūžu un tomēr valodu nemāk un nemācās. pie tam demonstratīvi nemācās, jo uzskata, ka tas nav vajadzīgs. Reizēm pat kādiem krievu tantukiem un onkām ienāk prātā paziņot, ka man nav kauna, Latvijā dzīvojot, krieviski runāt neprast (nu, saprotu ciešami, bet ar runāšanu sūdīgi). Nepārmetu tiem, kuriem vnk īsti labi nesanāk runāt latviski (uz ausīm uzkāpuši lāči?). Tiesa gan, ir latvieši, kuri kaitina vēl vairāk. Ir gadījies, ka uz ielas cilvēks krieviski man kaut ko jautā un uzreiz neiebraucu. Pārjautāju, vai nevar pamēģināt latviski izskaidrot - izrādās latvietis. Kur bezkaunība savā valstī uzrunāt garāmgājēju svešā valodā? -------------------- ![]() Nekas vairāk nepastāsta par cilvēka raksturu, kā tas, par ko viņš smejas. /J. V. Gēte./ the lone wolf is licking its scars kaut kas absurdi ģeniāls! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 09:56 |