![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Kikyou |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 3089 Joined: 1-April 04 ![]() |
Ko jūs domājat par tiem krievvalodīgajiem, kas atsakās mācīties latviešu valodu un pieprasa, lai krievu valoda tiek padarīta par otru valsts valodu? Atbalstat? Nosodat?
~ Neesmu pārāk liels patriots, bet pēdējā laikā dzirdētās muļķības par to, ka 18. novembris esot krievu diskriminācija un ka tas, ka valsts valodas zināšanas ir vajadzīgas darba iegūšanai, esot pilnīgs absurds, man patiešām sāk griezt nervā. This post has been edited by Kikyou: Jan 6 2010, 06:01 |
![]() ![]() |
Tramvajs |
![]()
|
![]() Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 138 Joined: 25-June 06 From: 5. tramvaju depo Brīvības ielā 191 ![]() |
Skolā man ir tā, ka kursā ir 8 krievi. Un dalās apmēram uz pusēm- četri no viņiem īpaši nemēģina ar kādu sazināties latviski, bet pārējie latviešu valodu zina ļoti labi. Tiesa gan, galu galā tāpat sanāk, ka krievi turās savā bariņā un runā krieviski. Bet ko es esmu pamanījis- kad tomēr kāds no tikai krievu valodā runājošajiem krieviem mēģina runāt latviski, pārāk jau nu bieži nāk smīkņāšana no latviešu puses par nepareizu izrunu un ko vēl ne. Protams, ka tad šim cilvēkam pāriet jebkāda vēlme vispār mēģināt runāt latviski. Un pēc tam no šiem pašiem smīkņātājiem nāk jaukās piezīmes par urlām un tamlīdzīgi. Vispār cilvēkiem taču patīk pasmieties arī pat par ļaudīm, kas nākuši no, piemēram, Latgales un mazliet savādāk runā. Bet ir arī bijušas vairākas reizes, kad esmu mēģinājis atbildēt krieviski uz jautājumu, kurš uzdots man krievu valodā, un par manu švako krievu valodu arī diezgan atklāti pasmējās. Nu ko, pēc tām reizēm man nudien vairs īsti krieviski runāt negribas, nepatīk man, ka par mani smejas, kad es mēģinu palīdzēt. Šādas nemēģināšanas saprast dēļ jau arī rodas naids. Ja gan mēs, gan viņi censtos būt saprotošāki, tad jau viss būtu kārtībā, galvenais, nevajag klausīties, ko saka tautunaidakurinātājonkuļiuntantes.
Vispār šī atbilde noteikti nav par topika sākotnējo tēmu, bet ko padarīt, jo neko prātīgu jau nevar pateikt par Kikyou pieminētajām muļķībām, jo tās nudien ir diezgan muļķības. |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6 August 2025 - 08:08 |