![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Kikyou |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 3089 Joined: 1-April 04 ![]() |
Ko jūs domājat par tiem krievvalodīgajiem, kas atsakās mācīties latviešu valodu un pieprasa, lai krievu valoda tiek padarīta par otru valsts valodu? Atbalstat? Nosodat?
~ Neesmu pārāk liels patriots, bet pēdējā laikā dzirdētās muļķības par to, ka 18. novembris esot krievu diskriminācija un ka tas, ka valsts valodas zināšanas ir vajadzīgas darba iegūšanai, esot pilnīgs absurds, man patiešām sāk griezt nervā. This post has been edited by Kikyou: Jan 6 2010, 06:01 |
![]() ![]() |
Keydan |
![]()
|
![]() Key-dano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1766 Joined: 16-April 06 ![]() |
Lol, es šeit sēžu un domāju ka laikam arī Īrija ir kāds forums ar nosaukumu "Angry Latvians in Ireland"...
![]() |
Ginta |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 638 Joined: 6-November 05 From: Rīga ![]() |
Lol, es šeit sēžu un domāju ka laikam arī Īrija ir kāds forums ar nosaukumu "Angry Latvians in Ireland"... Tikai viņi neprasa, lai ar viņiem tur sazinātos latviešu valodā un jaungada raķetes arī šauj tad, kad tur ir jaunais gads, nevis tad, kad tas pienāk Latvijā. ![]() ![]() -------------------- ┌───────────────────────────────────────────────────────────────────┐ ★ If it looks like it's too much for you, I'll stop. So don't squeeze your ass too much.★ └──────────────────────────────∩─────∩──────────────────────────────┘ ( ◕ ω ◕ ) |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
Lol, es šeit sēžu un domāju ka laikam arī Īrija ir kāds forums ar nosaukumu "Angry Latvians in Ireland"... Tikai viņi neprasa, lai ar viņiem tur sazinātos latviešu valodā un jaungada raķetes arī šauj tad, kad tur ir jaunais gads, nevis tad, kad tas pienāk Latvijā. ![]() ![]() Nedod dievs sāks raķetes šaut citā laikā! Kas pēc tam sekos - slepkavības un izvarošana? Cik mūsdienās ir tādu krievu, kas tikai principa pēc ar tevi latviski nerunā? Sauja cilvēku, bezmaz svētki jāsvin, kad satiec kādu. Parasti cilvēks vienkārši slikti runā latviski. Ja tu negribi/nespēj runāt viņa valodā vai kādā kopīgā trešajā, ej prom, kur problēmas? Nav viss ķeizaram pie kājām nolikts? Un man gabals nenokristu, ja vietā, kur pārsvarā krievi dzīvo, mani krieviski uzrunātu latvietis. Domā viņš grib vienmēr teikumus sākt latviešu valodā, lai pārsvarā gadījumu pēc tam tāpat pārietu uz abiem saprotamu valodu? Ekonomikai ir labāk, ja cilvēki zin kopīgu valodu. Politikai ir labāk, ja katrs cilvēks zin miljons valodu. Tā kā cilvēki tiecas runāt tajā valodā, kuru viņi pārzin vislabāk, viņi tiecas grupēties ar līdzīgi runājošiem, rezultējot fiziskos apgabalos, kuros dominē viena saziņas valoda. Šie apgabali pastiprina nevajadzību pēc citas valodas, tādējādi tajos īsti negrib mācīties kopīgo valodu. Tā kā ekonomikai kopīgā valoda ir vajadzīga, un es citu risinājumu neredzu (izņemot dabīgu ignorēšanu, kas vilksies simtiem gadu), kopīgo valodu vajag uzspiest. Pie tam izdevīgāk ir uzspiest to valodu, ar kuru ir lielākas izdevības izmantot arī ārzemēs. Tā kā pat ķīnieši mācās angļu valodu, mans radikāli tīri ekonomiskais viedoklis ir uzspiest angļu valodu visiem, un atzīt to kā oficiālo. Mēs jau varam kūdīties un pretoties, turēties pie savām plakanās zemes kultūrām, bet varam arī spert soļus un būt pirmie. Diemžēl, tas nenotiks, jo mums visiem valodas lepnums kā zilonis krūtīs. Jā, visiem kultūras aizstāvjiem - man tiešām tās tautasdziesmu vācelītes liekas mūsdienās ir pelnījušas iet atpūtā. Savs darbs padarīts, tagad interneta pasaulē pieejams milzīgs aizvietojošs kalns ar labu literetūru visās valodās. Literatūra nav arguments. Lielajās valodās tā mēdz būt vēl labāka, un visu mēs tāpat neizlasīsim. P.S. Man tikai izskatās, vai tā filozofu skola, Sērfij, ir reāli strukturēti lietas iemācījusi uztvert? -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
Kikyou |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 3089 Joined: 1-April 04 ![]() |
mans radikāli tīri ekonomiskais viedoklis ir uzspiest angļu valodu visiem, un atzīt to kā oficiālo. Ha, man ar tā gribās, lai vismaz vienā valodā runātu pilnībā visa pasaule. Uz to jau arī šķiet tas viss iet, jo par galveno saziņas/uzziņas/noziņas/paziņas/neziņas līdzekli kļuvis internets, kurā lielākā daļa informācijas šķiet ir tieši angliski. Kad vecie mamuti atstiepsies, tad varbūt tā arī būs, kas zin. |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 09:57 |