![]() |
Cienījamie, pirms aizsākat jaunu tēmu par kādu seriālu vai filmu, pārbaudiet, vai tāds pavediens jau nav izveidots. To var izdarīt vai nu šeit vai arī izmantojot meklēšanu.
![]() |
kaiter |
![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 10 Joined: 9-June 12 ![]() |
es zinu ši ir viena no sapigajām temām un iespejams kads jau bija aisācis šo diskusiju
vai ko lidzigu ,bet ka jus domajat kapēc viens ir labāks par otru vai ari kāpec nē vienkarši velos zinat par ko cilvēki ta uzvelkas es personigi varu skatities vienu anime gan orģinalaja gan eng dub un pec savas pieredzes varu teikt kad ir dažadi dažam anime eng bijis labags neka orģinals bet dažam orģināls bijis labāks ka eng dub.. a un lūdzu pamatojiet savu domu |
![]() ![]() |
3rdHalf |
![]()
|
![]() Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 108 Joined: 28-July 10 From: Valmiera ![]() |
Runājot par japāņu dubiem: Teikt ka visi oriģinālie japāņu dubi ir labi, būtu diezgan muļķīgi.
Lai gan anime ir daudz lielāka industrija Japānā nekā jeb kur citur uz pasaulē - tas nenozīmē ka visi oriģinālie anime dubi ir A++ līmenī. Cik esmu uzturējies forumos kuros animes mēdz apspriest cilvēki kuri tiešām saprot Japāņu valodu - var saprast ka, aptuveni ceturtdaļa japāņu anime dubi ir zem vidusmēra. Līdz ar to es neteiktu ka visi anime dubi kas nākuši no Japānas ir perfekti un līdz ar to labāki par jebkuriem citiem dubiem. Tagad par subiem: Šobrīd skatos Dennou Coil ar [Ureshii] subtitriem. Perfekts piemērs kādi izskatās labi subtitri. Tā kā sērijas ir subotas gandrīz literāri vārds vārdā ar dubu - tulkotājs pregulāri(1-3 reizes sērijā, neatkārtojotis) pievieno paskaidrojumus par kulturālajām atsaucēm un vārdu spēlem. ![]() Dotajā brīdī manā ANN listē ir nedaudz zem simta, animes kuras esmu noskatījies ar subtitriem(fansubiem). Tagat, atpakaļ skatoties uz redzēto: Man pat nebūtu jānovelk zeķes lai saskaitītu sērijas kurām būtu redzēti tik labi subtitri, kā iepriekš pieminētie Dennou Coil subi. Protams, subtitru kvalitāte ir atkarīga no subtitrotāja, tā pat kā duba kvalitāte no dubotāja gan Amerikā, gan Krievijā, Vācijā, un pat Japānā. ![]() -------------------- |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 14:57 |