![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
darknight |
![]() ![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 154 Joined: 21-June 04 From: varavīksne ![]() |
![]() -------------------- 6 E Q U J 5
|
![]() ![]() |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
Man liekas diivainas dizhaa politologa ShinChan un aciimredzami pa lietu braucoshaa driznaks domas, jo pats esmu piedaliijies procesaa, kuraa iisti amerikaanji leema, par ko balsot (irc kanaalaa). Iisi pirms veeleeshanaam bija diezgan saspringtas diskusijas par to, kursh no prezidentiem ir mazaaks vai lielaaks meesls. Kas ziimiigi, cilveeki sprieda vai nu par to, kursh prezidents lielaaks maita, vai arii par to, kursh ne tik liels maita. Aarkaartiigi neparasta paraadiiba bija ljautinji, kas uzskatiija kaadu no prezidentiem par labu. Vinjus nomelnojusi prese, baltaa un dzeltenaa, skandaali katraa kaktaa, galu galaa viens otru. Rezultaataa tiem amerikaanjiem, kuru sarunas es klausiijos, gandriiz visiem (>90%) riebaas jebkura piedaavaataa kandidatuura, bet vinjiem kaads shaa vai taa bija jaaizveelaas. Galu galaa, peec shiem paardesmit cilveekiem, uzdriikstos ticeet, ka milziigai daljai amerikaanju veeleeshanas bija par to prezidentu, kursh ir vismazaak slikts. Un vinji diskuteeja par Busha izgaajieniem un "terorisma apkaroshanu" augstaa meeraa. Un diskusijas bija taadas pashas kaa jebkur citur pasaulee. Es nesaskatiiju nekaadu atshkjiriibu amerikaanju domaashanaa un muusu domaashanaa par plusiem un miinusiem Busha darbiibaa. Tiesa, vinjiiem mazaak ruup citas pasaules valstis kaa taadas, bet vinjiem ljoti ruup Amerikas prestizhs, vinjiem derdz, ja vinju prezidents ir izsmiekls un apkaunojums, un, ja citas valstis, ruupeejoties par citaam pasaules valstiim, njirgaajas par Bushu, Amerikaanjiem kauns. Taadeejaadi tas noved pie taadiem pashiem prezidentu veerteeshanas etaloniem kaa citaas valstiis, tikai deelj citiem meerkjiem. Un lai arii vinji domaa, ka eiropa ir maza sala atlantijas okeaanaa, kuraa cilveeki ir diivaini jokainji, vinji nav aukstasiniigi pasaules piekaaseeji. Cik zinu, vinjiem piemiit veelme izzinaat, kas iisti ir Latvija, ja vinji uzzin, ka tu taadaa dziivo. Taapat vinji uzzskata, ka tu arii esi cilveeks, arii, ja esi musulmanis. Neesmu dzirdeejis nevienu amerikaani sakaam, ka visi musulmanji ir noshaujami. Neesmu dzirdeejis, ka amerikaanji kaadu tautu uztvertu par nacistiski izniicinaamu. Jaa, vinjiem ir naids pret musulmanjiem, taapat kaa daudziem latvieshiem pret krieviem. Bet vai ar to vinji ir atshkjiriigi. Nu nav jau man plasha taa pieredze, bet gribu ticeet, ka neesmu pilniigi alojies par to, kas notiek pasaulee. Vadoties no shiis, tiesa gan, truuciigaas pieredzes, es nespeeju uznjemt ShinChan un driznaks aso amerikaanju kritiku. Vai tieshaam amerikaanju jaunatne spriezh tik fundamentaali atshkjiriigi no vecaakaas paaudzes, ka ir iznjeemums? Vai arii man ir smagi nepaveicies, un paziistu amerikaanjiem netipiskus, racionaalus ljaudis, kuriem diivainaa kaartaa nav nospljauties par to, kas notiek aapus ASV...
Par Bushu kakaajiet, cik gribat, bet, ja aptaisaat amerikaanjus, tad luudzu pamatojiet! Apgaismojiet mani neredziigo, akli un naivi ticosho, paraadiet iistaas pasaules bardziibu un patiesiibas ledus auksto dvashu! Lieciet man noticeet amerikaanju kultuuras egoismam, pieraadiet, ka vinju kultuura ir bezsirdiigs nazis cilveeciibai muguraa! Sasodiits. Visaadaa gadiijumaa shii posta meerkjis ir: pastaastiet argumentus tam, ko teicaat par amerikaanjiem, lai varu maaciities un klaniit galvu pateiciibaa! -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 09:23 |