IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

> mazliet zoopolitiska off-topika, :>
darknight
post Nov 19 2004, 22:18
Post #1

Danshaku

Group: Chuunin
From: varavīksne

image

--------------------
6 E Q U J 5
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Replies
ShinChan
post Nov 23 2004, 03:32
Post #2

ultrafilozofs

Group: Chuunin
From: durdom

Edg: esi pelnijis godīgu atbildi smile.gif
Visupirms, pārdesmit cilvēku plāpātuvē īsti nav tas ģenrālkopums uz kā bāzes izdarīt jelkādus socioloģisku secinājumus, vēljovairāk tamdēļ, ka visi šie cilvēki ir vairāk vai mazāk piedrīgi vienam konkētam sabiedrības segmentam. Lai gan tei argumenti ko minēja viņi bija samērā aktuāli lielai daļai ASV pilsoņu. Kā parasti divas pelēcības, starp kurām grūti atrast 10 atšķirības. Bet atšķirības ir un pie tam vēl kādas ph34r.gif
Bušā ir apvienojušās visas tās īpašības, kam nevajadzētu piemist demokrātiskas valsts galvai. Pirmkārt, viņš uzstājas sliktāk kā Emsis. Otrkārt, viņš ir viegli ietkemējams (nav noslēpms, ka patiesais "stūrmanis" visus iepriekšejos gadus ir bijis Diks Čeinijs). Treškārt, viņš ir fanātisks kristietis, kura fanātisms jau aiziet līdz tādai pakāpei, ka viņš dzird Dievu ar sevi runājam. Ceturtkārt, un tas nedaudz sasaucas ar iepriekšejo punktu, viņš ir apsēsts ar mesiānismu (līdzīgi kā Repše). Ja Staļins, par spīti propagandai, zināja, ka viņš neatbrīvo Eiropu II pasaules kara beigās, tad Bušs šobrīd tik tiešām reāli tic, ka viņš atbrīvo pasauli, un ka šis uzdevums ir ar Dieva palīdzību uzticēts tieši viņam. Manuprāt, lielu lomu spēlē arī Buša seniora aplauziens pirms 13 gadiem Līča karā, nu dēliņam ir pienākums pabeigt to ko papucis iesāka, lai tētuks var ar viņu lepoties, vai arī parādīt to, ka pats ir pārāks par savu veco. Kas to lai zin, kādi mazvērtības kompleksi Krūmu Juri nomoka? Piektkārt, Bušam patīk karot, bet nepatīk rūpīgi plānot savas militārās kampaņas un vēl jo vairāk plānot iekaroto valstu atjaunošanu pēc kara. Tas sevī ietver arī nerēķināšanos ar citu pasaules valstu viedokli. Sestkārt, Buša administrācijas laikā ASV ir pārvērtusies par no mērenas demokrātijas līdz mērenam autoritārismam. Irākas kara laikā cenzūra rullēja pa visiem lielākajiem mēdijiem. "Patriot act" vispār ir kaut kāda ņirgāšanās par demokrātiju, te Bušam roku spiež Pavļiks Morozovs.
Es šo uzskaitījumu varētu izstiept uz punktiem 20, bet vai ir vērts to darīt?
Kerijs nav nekas izcils. Demokrātu problēma jau otrās vēlēšanas pēc kārtas ir absolūtu pelēcību piedāvājums. Ja Als Gors un Džons Kerijs labi piestāvētu kādai Lielbritānijai vai Vācijai, tad priekš ASV burgerrijēju vairākuma, šie cilvēki ir par intelektuālu, par stīvu un par maz atraktīvi. Tu, edg, mini, ka prezidentu vēlēšanas principi ASV ir līdzīgi kā citur pasaulē, tā gluži nav. ASV prezidenta vēlēšanas jau aptuveni 30 gadus ir viens vienīgs izklaides šovs. Un par prezidentiem balso līdzīgi, kā par realitātes šovu dalībniekiem. Tieši ši principa dēļ un tieši tāpēc, ka ASV publika to pieprasa, es arī esmu ciniski noskaņots pret ASV. Viņiem būtu jājūt atbildība pasaules priekšā ievēlot par prezidentu tādu klaunu kā Bušs. MAn nāk prātā viens salīdzinājums. ASV pilsoņu rīcību šajās vēlēšanās es salīdzinu ar nejauši ieņemtu bērnu, kur papucis pāris minūtes papriecājas, bet mammucim (vēlāk vientuļajam) ar sekām nākas dzīvot vēl ilgi. Kur amerikāņiem bija prāts uzgrūst pasaulei šādu nastu?
Runājot vēl par amerikāņiem. Esmu viņus diezgan labi iepazinis. Lielākais vairums ir uzspēlēti pieklājīgi, interesējas, uztraucas par visu un visiem, taču tajā pašā laikā tu piefiksē, ka tā ir tikai poza, ka viņiem tas viss patiesībā ir vienaldzīgs. Amerikāņi ir cilvēki bez kultūras (nevis nekulturāli), tieši šī iemesla dēļ viņiem samērā vienaldzīgas ir citas kultūras. ASV vēstures gaitā ir darbojies kā putekļusūcējs, uzsuukusi no Eiropas un citām pasaules daļām gaišākos prātus, padarījusi pilnīgi visu par patēriņa produktu. Mēģinājusi padarīt subkultūru par kultūru, un man par nožēlu jāsecina, ka daudzviet "veiksmīgi". Sauciet, šo manu nostāju, par nacionālistisku, egocentrisku, snobisku vai hvz kā vēl, man vienalga, taču ASV ir un paliek man nemīlama valsts un ar katru gadu aizvien vairāk.
P.s. Rakstīju būdams pa pusei bezsamaņā, tā ka vēlāk varbūt sekos pamatīgāks izklāsts...

--------------------
Es esmu, kas es esmu
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic
darknight   mazliet zoopolitiska off-topika   Nov 19 2004, 22:18
Smogs   Cik mīļs mērkaķīts, es arī tādu gribu!   Nov 19 2004, 22:51
deleted-ray   Miilji ^_^   Nov 19 2004, 23:58
arteck   Starp citu, jā, tie dzīvnieciņi nav pelnījuši tik ...   Nov 20 2004, 12:11
-Kai-   :D Mdee, nu gan ir liela lidziba :lol: Kas notiktu...   Nov 20 2004, 12:14
Rob_X   Liidziiba?? Kur tu redzi kaadu liidziibu?? Tas ir ...   Nov 20 2004, 15:28
Dzonis   :D vislabakaa taa piebilde bildes viduu   Nov 20 2004, 15:37
Shinobi-sama   heh es ar neemsu par bushu bet neesmu arii pret......   Nov 22 2004, 11:57
NOLF   Var piešūt tādu pašu analoģiju, kā savulaik ar a...   Nov 22 2004, 13:07
Shinobi-sama   hem ir atshkiriiba.. starp humoru un klaju njirgaa...   Nov 22 2004, 16:09
ShinChan   Šis purns ir vismaz tik daudz pelnījis, lai par v...   Nov 22 2004, 16:48
NOLF   Kāds iemesls šitādai Buša nīšanai? Irāka, vai? A...   Nov 22 2004, 17:30
ShinChan   Es Bušu lamāju jau pirms viņu ievēlēja uz pirmo te...   Nov 22 2004, 17:48
MitSuki   Buss ir IDIOTS!!! Paskataties ko vins ...   Nov 22 2004, 22:11
NOLF   Šitāda histēriska attieksme apmēram arī ir tas, ...   Nov 22 2004, 22:38
MitSuki   Tas gan, bet pasaki kurs nepiekrit ka Buss ir tads...   Nov 22 2004, 23:31
Rob_X   Te nu mees redzam piemeeru "Kruumu apdirst ir...   Nov 23 2004, 00:19
Dzonis   man vienkaarshi izbriina kaa cilveekam ar taadaam ...   Nov 23 2004, 00:42
edg   Man liekas diivainas dizhaa politologa ShinChan un...   Nov 23 2004, 01:26
ShinChan   Edg: esi pelnijis godīgu atbildi :) Visupirms, pā...   Nov 23 2004, 03:32
edg   Atljaushos buut nekorekts un saakt oratoriski nepa...   Nov 23 2004, 08:28
NOLF   @EDG: Neesmu teicis, ka progresīvi domājošajiem ...   Nov 23 2004, 12:31
ShinChan   Driznaks, jau būtībā šīs problēmas kodolu ir izkri...   Nov 23 2004, 13:44
arteck   "Just a one finger victory salute" Apsk...   Nov 23 2004, 14:05
Shinobi-sama   *Nozhaavaajas un nedaudz pasmiin* Heh.... ko juus...   Nov 23 2004, 14:26
ShinChan   Pārāk daudz kas tiek samests vienā katlā un pārāk ...   Nov 23 2004, 14:39
Shinobi-sama   Eh liidz 5dnai vai 6dnai man, jau moshka praats s...   Nov 23 2004, 14:58
arteck   Shinobi-sama, tu pats jūti, cik abstrakts esi savo...   Nov 23 2004, 15:49
Shinobi-sama   vai tad es kaut kur noliedzu ka es neleju uudeni,...   Nov 23 2004, 16:06
edg   Shinobi-kun, es saprotu tavu nostaaju, bet tava at...   Nov 23 2004, 17:46
Shinobi-sama   par VVF tu pareizi saprati, jo es nekaadi nedomaaj...   Nov 23 2004, 18:25

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 09:23