![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
darknight |
![]() ![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 154 Joined: 21-June 04 From: varavīksne ![]() |
![]() -------------------- 6 E Q U J 5
|
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Edg: esi pelnijis godīgu atbildi
![]() Visupirms, pārdesmit cilvēku plāpātuvē īsti nav tas ģenrālkopums uz kā bāzes izdarīt jelkādus socioloģisku secinājumus, vēljovairāk tamdēļ, ka visi šie cilvēki ir vairāk vai mazāk piedrīgi vienam konkētam sabiedrības segmentam. Lai gan tei argumenti ko minēja viņi bija samērā aktuāli lielai daļai ASV pilsoņu. Kā parasti divas pelēcības, starp kurām grūti atrast 10 atšķirības. Bet atšķirības ir un pie tam vēl kādas ![]() Bušā ir apvienojušās visas tās īpašības, kam nevajadzētu piemist demokrātiskas valsts galvai. Pirmkārt, viņš uzstājas sliktāk kā Emsis. Otrkārt, viņš ir viegli ietkemējams (nav noslēpms, ka patiesais "stūrmanis" visus iepriekšejos gadus ir bijis Diks Čeinijs). Treškārt, viņš ir fanātisks kristietis, kura fanātisms jau aiziet līdz tādai pakāpei, ka viņš dzird Dievu ar sevi runājam. Ceturtkārt, un tas nedaudz sasaucas ar iepriekšejo punktu, viņš ir apsēsts ar mesiānismu (līdzīgi kā Repše). Ja Staļins, par spīti propagandai, zināja, ka viņš neatbrīvo Eiropu II pasaules kara beigās, tad Bušs šobrīd tik tiešām reāli tic, ka viņš atbrīvo pasauli, un ka šis uzdevums ir ar Dieva palīdzību uzticēts tieši viņam. Manuprāt, lielu lomu spēlē arī Buša seniora aplauziens pirms 13 gadiem Līča karā, nu dēliņam ir pienākums pabeigt to ko papucis iesāka, lai tētuks var ar viņu lepoties, vai arī parādīt to, ka pats ir pārāks par savu veco. Kas to lai zin, kādi mazvērtības kompleksi Krūmu Juri nomoka? Piektkārt, Bušam patīk karot, bet nepatīk rūpīgi plānot savas militārās kampaņas un vēl jo vairāk plānot iekaroto valstu atjaunošanu pēc kara. Tas sevī ietver arī nerēķināšanos ar citu pasaules valstu viedokli. Sestkārt, Buša administrācijas laikā ASV ir pārvērtusies par no mērenas demokrātijas līdz mērenam autoritārismam. Irākas kara laikā cenzūra rullēja pa visiem lielākajiem mēdijiem. "Patriot act" vispār ir kaut kāda ņirgāšanās par demokrātiju, te Bušam roku spiež Pavļiks Morozovs. Es šo uzskaitījumu varētu izstiept uz punktiem 20, bet vai ir vērts to darīt? Kerijs nav nekas izcils. Demokrātu problēma jau otrās vēlēšanas pēc kārtas ir absolūtu pelēcību piedāvājums. Ja Als Gors un Džons Kerijs labi piestāvētu kādai Lielbritānijai vai Vācijai, tad priekš ASV burgerrijēju vairākuma, šie cilvēki ir par intelektuālu, par stīvu un par maz atraktīvi. Tu, edg, mini, ka prezidentu vēlēšanas principi ASV ir līdzīgi kā citur pasaulē, tā gluži nav. ASV prezidenta vēlēšanas jau aptuveni 30 gadus ir viens vienīgs izklaides šovs. Un par prezidentiem balso līdzīgi, kā par realitātes šovu dalībniekiem. Tieši ši principa dēļ un tieši tāpēc, ka ASV publika to pieprasa, es arī esmu ciniski noskaņots pret ASV. Viņiem būtu jājūt atbildība pasaules priekšā ievēlot par prezidentu tādu klaunu kā Bušs. MAn nāk prātā viens salīdzinājums. ASV pilsoņu rīcību šajās vēlēšanās es salīdzinu ar nejauši ieņemtu bērnu, kur papucis pāris minūtes papriecājas, bet mammucim (vēlāk vientuļajam) ar sekām nākas dzīvot vēl ilgi. Kur amerikāņiem bija prāts uzgrūst pasaulei šādu nastu? Runājot vēl par amerikāņiem. Esmu viņus diezgan labi iepazinis. Lielākais vairums ir uzspēlēti pieklājīgi, interesējas, uztraucas par visu un visiem, taču tajā pašā laikā tu piefiksē, ka tā ir tikai poza, ka viņiem tas viss patiesībā ir vienaldzīgs. Amerikāņi ir cilvēki bez kultūras (nevis nekulturāli), tieši šī iemesla dēļ viņiem samērā vienaldzīgas ir citas kultūras. ASV vēstures gaitā ir darbojies kā putekļusūcējs, uzsuukusi no Eiropas un citām pasaules daļām gaišākos prātus, padarījusi pilnīgi visu par patēriņa produktu. Mēģinājusi padarīt subkultūru par kultūru, un man par nožēlu jāsecina, ka daudzviet "veiksmīgi". Sauciet, šo manu nostāju, par nacionālistisku, egocentrisku, snobisku vai hvz kā vēl, man vienalga, taču ASV ir un paliek man nemīlama valsts un ar katru gadu aizvien vairāk. P.s. Rakstīju būdams pa pusei bezsamaņā, tā ka vēlāk varbūt sekos pamatīgāks izklāsts... -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 09:23 |