![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Yume |
![]() ![]()
|
![]() challenger ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 3875 Joined: 4-March 04 ![]() |
Tad nu tā, neziu cik jūs esat pamanīuši, bet anime tiek ļoti pamatīgi izmantota vāvu valoda, pie tam, nevis pieminot garāmejot, bet visai daudz un pamatīgi
kautvai tas ka ir vesela čupa ar seriāliem kuriem ir nosaukumi vācu valodā, teiksim Weìß Kreiz, Weiß Kreiz Glüen, Rosen Maiden, Meine Liebe, Ganz.. utt. Kapēc tā? tas ka pastāvīgi parādās vācu rakstnieku motīvi vispār nav brīnums, teiksim -Mamya Oki - Demian syndrome, sižets ņemts no H.Heses grāmatas "Zem rata" , pie tam, pārsvarā tās nav grāmatas kas ir rakstītas mūsdienās, bet klasika. iespējams tas ir vāciešu un japāņu kultūru līdzība , taču tomēr dīvaini. -------------------- ![]() |
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
QUOTE(driznaks @ Nov 30 2004, 22:43) Norādēm uz karu gan ticēt negribu, jo liekas pārāk aiz matiem pievilkts, taču tam, ka japāņus interesē šajā pasaules pusē notiekošais, uzskatu par mēreni jēdzīgu izskaidrojumu. Ir jau ir, tas II pasaules karš daļēji pie vainas. Samērā daudz japāņu stažējās Vācijā, kā arī pārņēma no vāciešiem daudzas ar miltiārismu saistītas lietas. Vienvārdsakot, Vācija viņus fascinēja jau kopš Bismarka laikiem, un bija samērā liels šoks kad japāņi uzzināja, ka Vācija sakauta, jo tas nekādi nelīmējās kopā ar viņu ideālo bildi. Kas attiecas uz Wolf's Rain, man nelabumu uzdzina viena šūpļa dziesma, kas cik noprotu bija domāta krievu valodā, taču vairāk par "šuri muri bjabjuška" nesapratu. Samērā laba dziesma krievu val. bija iekš FMA, izpildīja zēnu koris (domājams krievu tautības) ar labu vokālu. P.s. Tā kā Latvijai un Japānai ir samērā labi kontakti pa kultūras līniju, kas zin varbūt kaut kad, kad savajadzēsies "nezināmu" valodu iekš anime, izvēle būs par labu mūsējai. Vai nebūtu jauki? -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17 June 2025 - 11:10 |