![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Nezinu kā jums, bet man patīk sarunāties ar bērniem tajā vecumā, kad viņi nedaudz māk runāt, taču bieži vien neapzinās ko runātais nozīmē, vai kāda ir pasacītā jēga. Runājoties es mēģinu izdabūt no vieņiem kaut kādu konkrētību, sacītā loģiskumu un domas secīgumu utt. Un tā viendien runājoties (par ko runājām neatceros) ar savu brāļadēlu, kam ir 2,5 gadi vinš pateica vienkārši ģeniālu atziņu - "kartupelis ir gaisma" . Pilnīgs knockdown. Nezinu cik " kāši" ir jānosmēķē, vai cik gadus budistu mūkiem vajag meditēt, lai pateiktu kaut ko tik vienkāršu, jēgas ziņā iespaidīgu, ar racionālu domāšanu neizskaidrojamu un ar prātu netveramu. Es mēģināju viņu tirdīt tālāk. Kāds sakars kartupelim ar gaismu, kāda velna pēc vinš vispār saaka runāt par kartupeli, bet viss bija beidzies. Dievišķāis viedums bija dzisis, sīcis atgriezās pie saviem standartteikumiem un neko prātīgu es no viņa vairs ārā nedabūju.
Kas tas bija, ko? Vai jums ir bijusi līdzīga pieredze, kad sīcis pasaka kaut ko...pat nezinu ko, bet tas izklausās iespaidīgi. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Redzu, ka manas ģimenes lietas ir izprovocējušas praktiķa un filosofa sadursmes. Šoreiz tomēr atbalstīšu edg. Visā cilvēces vēstures gaitā ir norisinājusies paradigmu veidušanās un to maiņa. Bija laiki kad cilvēks kā pašu par sevi saprotamu uzskatīja to, ka Zemes izmēri nesniedzas vairāk parpāris tūkstošiem kvadrātkilometru, un ka zeme ir plakana un ka no tās var nokrist, tad progresīvā cilvēce nonāca pie slēdziena, ka zeme tomēr ir apaļa un ap to griežas saule, vēlāk jau zeme saaka griezties ap sauli utt. utjp. Eksaktajās zinātnes pamata ir empīriskas. Tām ir obligāti nepieciešams, lai atkārtojot vienu un to pašu darbību, katru reizi rezultāts būtu vienāds. Bet redz, dzīvē tā ne vienmēr notiek. Aizvien vairāk cilvēki saak redzēt NLO, visādas ar prātu neizskaidrojamas parādības daudz, ko, ko pašreizējās klasiskās zinātnes nespēj izskaidrot. Un nu pat jau ir iestājies tas kritiskais punkts, kad ir jānotiek paradigmu maiņai, jo šādu ar tradicionālo zinātni neizskaidrojamu parādību procents ir kļuvis ievērojams. Un ja zinātne neskaidro procesus tad tā nav pielietojama un tās vietā nāk jaunas un progresīvas zinātnes. Piemēram, kā tradicionāla fizika var sadzīvot ar kvantu fiziku un citiem ezotērikas pasākumiem.
Bet tam nav nekāda sakara ar kartupeli un gaismu ![]() -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 18:51 |