![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
Shii ir vieniigaa vieta, kuru zinu, kur filozofi apgrozas, taapeec arii sheit par spiiti tam, ka galiigs offtopic, iepostoju sho topiku. Man shodien uznaaca nelabie un es ar svesha cilveeka nick un paroli iegaaju irc kanaalaa #baznica.lv@chat.delfi.lv, lai piekljuutu operatora tiesiibaam un nomainiitu topiku uz: Es gaidiiju asu pretreakciju, kaut kaadas bljaustiishanaas par to, ka taa nav, bet tas, ko sanjeemu bija: [14:07] <DjMartin> topic tu uzrakstiji pareizi [14:53] <ninona> vispaar dikti labs topiks ![]() [14:57] <puucinna> ninona man ar topic tiiri lab patiik un paareejie vispaar ignoreeja. Pie tam ieveerojiet, ka DjMartin ir tas pats, kura nicku es aiznjeemies biju ![]() Taatad: * Vai nu man nav nekaadas sajeegas par ticiigajiem * Vai arii #baznica.lv nav ticiigo irc kanaals. Taa kaa es vairaak sliecos uz to, ka #baznica.lv apgrozas cilveeki, kas tic Dievam, tad esmu sashutis par to, ka vinji tik viegli uztver to, ka ir gljeevi, bezkauniigi un slinki (tiesa, citos vaardos pateicu gan). Vai ticiigie nemeklee sevis pilnveidoshanu? Vai arii vinji "meklee" = neko nedara un uzskata, ka ticeeshana Dievam ir taa mekleeshana. Luudzu kaads izskaidrojiet! ![]() P.S. Man jau patiik, ka viens cilveeks uzdevaas par aizstaavi tam, kura nicku es uz briidi biju piesavinaajies, un "pa saviem kanaaliem" noskaidroja, ka es esmu sava tiikla administrators. Tas atgaadinaaja vecos labos laikus, kad es tieshi taapat dariiju ![]() -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Tā ka esmu egoists, runāšu par sevi
........................................................... Kā jau biju nodomājis vakar aizbridu līdz baznīcai. Pēdējos 4 gados nekādi nespēju uzdabūt Ziemassvētku štimmungu. Parasti baznīcā dziedātais "Es skaistu rozīt zinu" vai "klusa nakts svēta nakts" kaut nedaudz palīdz. Šogad nekā. Patiesībā es izjutu mlzīgu diskomfortu. Svētku sprediķis likās samocītāks, kā citus gadus, prātā vai ik pēc mācītāja teikuma radās zināmi komentāri un iebildes. Un beigās es aizdomājos par baznīcas funkcionalitāti un atbilstību modernā cilvēka vajadzībām. Man tā izlikās kā kaut kāda sirreāla sala, kas pastāv atrauti no dzīves realitātēm un jau n-tos gadu simteņus nemainīgi maļ vienu un to pašu, neredzot, ka viss plust un mainās. Un tad atkal paarslēdzos uz jautājumiem par cilvēka dabu. Kas tas ir? Kāpēc vinš ķeras pie šī salmiņa, pie dvēseles glābšanas, pie kristīgajām vērtībām, pie Bībeles lasīšanas? Jūs ieminējāties par mazohismu. Nezinu vai tas ir īstais vārds ar ko raksturot kristiešus, drīzāk jau dažu citu religiju paarstāvjus, drīzāk jau zināma mazvērtības potēšana (no mācītāja runas tas nāca laukā aumaļām). Kungs, parādi mums kā dzīvot, palīdzi mums saprast Tavu mācību utt. Kas gan cits tas ir ja ne savas nevarības un mazvērtības atzīšana un lūgums pēc palīdzības? UN tālāk attīstot domu...vai baznīca un tās personāls mums palīdz? Vai tie spēj parādīt kā dzivot saskaņā ar sevi un Dievu? Vai piemēram, stagnējoši baznīcas rituāli bez jelkādas sasaistes ar reālo dzīvi man jel kādi palīdz? Jo ilgāk dzīvoju jo vairāk nostiprinās paarliecība, ka kristietība ir daļa no Eiropas kultrūras, bet ne vair universāls dzīves uzskatu kopums, kas ir obligāts. Tas ir tāpat kā vēl palikušās konstitucionālās monarhijas virknē eiropas valstu! Plezīrs bez liela praktiska labuma un ietekmes. Labi, kristietības gadījumā šī ietekme vēl ir saglabājusies taču, tā vairs nedominē. Visas Eiropas valstis ir sekulāras (izņemot varbūt Turciju, kuru es nezuskatu par piederīgu Eiropai un neatbalstu tās pievienošanos ES). Šodien sanāca arī noskatīties Jāņa Pāvila II ikgadējo "Urbi et orbi" pasākumu. Nozjēlojami. Ja kādam vajag apliecinājumu tam kas savā būtībā ir katoļu baznīca un ko tā spēj dot sabiedrībai tad lai paskatās, ko viņi dara paši ar savu paavestu. Tas pat vairs nav smieklīgi. Pareizticīgie daudz neatpaliek, vienīgi evanģēliski luteriskā baznīca vēl kaut nedaudz spēj attaisnot kristietības pastāvēšanu, lai gan arhibīskaps Vanags dara visu pretējo, savos uzskatos būdams krietni vien radikālāks pat par katoļiem. Atkal jau doma kaut kur sķērsām aizplūda...tie vienkārši bija mani paarspriedumi, kas daļēji sasaistās ar topika tematu. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 27 July 2025 - 08:21 |