![]() |
![]() |
tautietis |
![]() ![]()
|
![]() ausainis ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 145 Joined: 4-March 04 ![]() |
![]() ![]() -------------------- |
![]() ![]() |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
Katram vaardam ir Kanji(hieroglifu) un Kanas(zilbju) rakstiiba. Tas, kaadaa kanaa vaards jaaraksta, ir katram vaardam individuaali un nemainiigi. Piemeeram "konpjuutaa" raksta katakanaa, bet "ikimasu" raksta hiraganaa.
Domaaju, ka katram vaardam, kuru tulko, jaaparaadaas kanji, attieciigajaa kanaa un romaji - lai normaali cilveeki(es, piem.), vareetu sakariigi vaardu izlasiit. Datubaazee droshi, ka jaaglabaa pa zilbeem (katrai zilbei savs identifikators), pienjemot, ka mazais tsu ir atsevishkja iipasha zilbe, plus veel jaaglabaa tas, kaadaa kanaa vaards rakstaas. Konverteeshana uz romaji un kanaam peec tam naak pie paraadiishanas. Veel uzskatu, ka izmantot kaut kaadu iipashu latvieshu rakstiibu buutu muljkjiigi un tas tikai jauktu cilveekiem praatus. Bet ja jums taa patiik... Mekleejot vaardu (japaanisko), tiek atpaziits kaadaa veidaa vinjsh ierakstiits, paarveidots uz "zilbju rakstiibu" un tad mekleets. Rezultaataa sanaaks, ka pie mekleeshanas nav svariigi kaadaa kanaa ierakstiits, un nevajadzeetu arii buut, jo nav divu taadu vaardu, kuri atshkjirtos tikai ar to, ka katrs rakstiits savaa kanaa. Btw, jaa, "tsu" nav nekas vairaak kaa savdabiiga "zilbe", vismaz to taa var mieriigi uztvert. Pusei no taa, ko te sarakstiiju iespeejams nav nekaadas jeegas un sajeegas, kas vareetu buut mana diivainaa guleeshanas rezhiima iespaids, bet vismaz savas domas pateicu ![]() -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 11:00 |