![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Sigfa |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: ALK Posts: 2738 Joined: 17-May 04 From: Starp pudelēm un četrām sienām ![]() |
ZPD laiks jau sen ir klaat, un man pariit jaanodod taads psihologjijaa un es vinja aizvakar saaku rakstiit... taa ir ka slinko visu meenesi.. lai vai kaa, atbildiet, luudzami, uz jautaajumiem, lai es cilveeks varu sev normaalu atziimi dabuut.
Atbildi. var pievienot komentaarus. Man vajag subjektiivu viedokli. Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [ ] Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [ ] Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [ ] Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [ ] Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [ ] Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [ ] Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [ ] Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [ ] taads pavisam iis testinjsh. |
![]() ![]() |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
QUOTE(za4peedinja @ Apr 21 2005, 07:23) ja tagad tomeer runaajam par neatkariigiem wiedokljiem....Esmu shkjirstiijusi latvieshu valodas waardniicu (bet diemzheel ne manu) bet tik un taa nepiekriitu par sinoniimiem, zinu ka ljoti daudzi latvieshi (Latvieshu valodas skolotaaji, piemeeram) ir sajuusmaa par waardu "iet", bet tas arii wiss...es tik un taa uzskatu ka latvieshu valoda ir nabadziiga un homoformu ir ljoti daudz. Par to jauninaajumu iewieshanu...newisai piekriitu..mnanupraat lwaloda ir sasodiiti zhargonizeeta!!!shad tad es izsaku savas domas angliski, wai arii ir wienkaarshi tie waardi ko cilweeks izmanto ikdienaa un tie ir zhargoni, ja tautas mentalitate ietekmee walodas skaniigumu, tad latwieshu walodai palika dziiwot pawisam nedaudz. Jaa, tas tieshaam kaitinoshi, ka latvieshu valodas skolotaajiem ir tieksme sajuusminaaties par "iet" un nejeegt vairaak neko. Pirms rakstiiju iisti nepadomaaju, ko rakstu. Latvieshu valodas vaardniicaa paskaidrotie vaardi paskaidro tikai to noziimi, noraadot sinoniimus kaa garaamejot. Neesmu droshs, bet attaalinaati sinoniimi kaa "plankumains" un "aabolains" tur netiek pat piemineeti. Ir taada sinoniimu vaardniica - tur ir sinoniimi. Esmu tikai vienreiz taadaa ieskatiijies, tachu, shkjiet, ka sinoniimu bija diezgan. Tad kaapeec es pirmiit mineeju latvieshu vaardniicu? Vinjaa ir daudz taadu vaardu, kurus vareetu "iefiltreet" muusdienu valodaa kaa kaadu citu vaardu sinoniimus. Lielaakaa dalja tautu ar to nodarbojas - vinji jaunus vaardus izgudro, izrokot savas valodas vecos vaardus, kombineejot savas valodas vaardus, kropljojot savas valodas vaardus. Latvietis aizguust no citaam valodaam... Iemesls tam, visdriizaak, ir savas valodas vaajaa zinaashana, kaa arii tas, ka valoda jau ir pilna ar sveshvaardiem un ieviest jaunus liekas pashsaprotami. Taatad - latvieshu valodas vaardniicaa ir pa pilnam taadi vaardi, kurus vareetu lietot muusdienaas, bet tie netiek lietoti. Par jauninaajumu ievieshanu... latvieshu valoda tik tieshaam ir sasodiiti zhargonizeeta! To es nekaadaa gadiijumaa neapstriidu. Ne visa neparastaa valoda latvietim liekas jociiga. Ja tu runaa lieto anglicismus, tas izklausaas formaali un nopietni. Ja tu runaa lieto krieviskojumus, tad tas liekas pavisam normaali, jo visi taa dara. Ja tu runaa lieto latvieshu valodas vecvaardus, tad, vai nu tu njirgaajies par valodu, vai arii esi nedaudz diivains. Ja tu lieto ne anglju, ne krievu, bet, piemeeram, itaalju vai japaanju valodas vaardus vai arii izgudro pats savus kreisos vaardus, tad tu esi nedaudz diivains. Uz skepsi skataas tieshi uz "diivainajiem" jauninaajumiem. Paareejos gadiijumos tas nepaliidz. QUOTE(kamui21 @ Apr 21 2005, 08:25) Programmeeshanas valodas ir elementaaras. Tik maz vaardu! Nekaadas lociishanas! Tik primitiivas teikumu konstrukcijas! Pirmaa valoda veel liekas gruuta, otraa arii, retos gadiijumos arii treshaa, bet paareejaas ir taadas pashas kaa pirmaas divas, tikai ar siikaam nianseem. QUOTE(Wiper @ Apr 21 2005, 09:50) QUOTE(kamui21 @ Apr 21 2005, 08:25) 1.Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [Nu es teiktu, ka probleemas ir vieniigi slaavu paarstaavjiem, kam zems intelekts, pareejie visi var iemaciities ] Ahem, kas tur par to zemo intelektu bja teikts... Varbuut kamui bija domaajis "ka probleemas ir vieniigi tiem slaavu paarstaavjiem, kam zems intelekts". -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17 June 2025 - 18:23 |