![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Sigfa |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: ALK Posts: 2738 Joined: 17-May 04 From: Starp pudelēm un četrām sienām ![]() |
ZPD laiks jau sen ir klaat, un man pariit jaanodod taads psihologjijaa un es vinja aizvakar saaku rakstiit... taa ir ka slinko visu meenesi.. lai vai kaa, atbildiet, luudzami, uz jautaajumiem, lai es cilveeks varu sev normaalu atziimi dabuut.
Atbildi. var pievienot komentaarus. Man vajag subjektiivu viedokli. Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [ ] Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [ ] Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [ ] Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [ ] Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [ ] Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [ ] Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [ ] Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [ ] taads pavisam iis testinjsh. |
![]() ![]() |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
Pats neesmu dzilji ieintereseets latvieshu valodas uztureeshanaa vai uzlaboshanaa. Man ir citas intereses. Vieniigais veids, kaa valodas cuukoshana mani skar, ir - ja kaads runaa greizaa latvieshu valodaa, man par vinja intelektuaalajaam speejaam izveidojas attieciigs priekshstats. Ja kaads lieto neikdienishkjus un latviskus vaardus (vecvaardus vai apvidvaardus, vai vienkaarshi ljoti reti izmantojamus vaardus), tad man rodas ljoti pozitiivs iespaids par taa cilveeka praata speejaam. Patiesiibaa, tas skar nevis mani, bet tos citus cilveekus, kaut vinji to reti kad apzinaas (jo parasti cilveeki nepiekasaas valodai).
Gribeetu apmekleet taadu pasaakumu (kursus vai dajebko), kur staasta par vaardu noziimi, izcelshanos... Pirms paaris meeneshiem, lasot par senlatvieshu mitologjiju, uzduuros faktam, ka vaards "ragana" ceelies no vaarda "redzeet", uzreiz var aizdomaaties, kaadi bija saakotneejie latvieshu uzskati par raganaam (aka gaishregjes) (sk. te). Valoda noteikti pilna ar visaadaam taadaam interesantaam lietinjaam. Bet konversaacijas vaardniicas shkjirstiishana noteikti nav visinteresantaakais shitaa visa uzzinaashanas veids... -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17 June 2025 - 18:21 |