kur maaciities, kur iemācīties japāņu valodu |
kur maaciities, kur iemācīties japāņu valodu |
sasuke321 |
Apr 15 2005, 00:49
|
Samurai Group: Chuunin Posts: 86 Joined: 5-November 04 |
Kur rigaa var iet maaciities japaannu valodu????????????
-------------------- Life is given to every fool
but the power to take life only to the chosen ones. |
edg |
Jun 9 2005, 15:50
|
limpene grauž aknas Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM |
Nav man intereses striideeties ar tevi par sho teemu (njemot veeraa tavu pashraksturojumu, manas zinaashanas akcentos, interesi par tiem).
Vieniigi piebildiishu, ka zaale (pljavaa) un zaale (sporta) ir latvieshiem preciizi tas pats, kas japaanjiem shinii gadiijumaa. Un citeejot sevi: QUOTE arii japaanju valodaa ir tulkojumi atkariigi no izrunas Tukojums ir rezultaats, ko ieguust peec uztveres un tulkoshanas procesiem. Ja uztveres procesa rezultaats buus kljuudains, tad arii tulkojums buus kljuudains. Liidz ar to: jebkuraa tulkojums atkariigs no izrunas. Ja es tev kaut ko nomurmuleeshu, domaajot "suns", tu vari iztulkot dajebkaa. Un uztveree nav taada lieta kaa oficiaali konkreeti punkti, pie kuriem pietureeties, uztverot manis izrunaatu vaardu. Tomeer ir pienjemtaas normas (kaa piemeeram, izrunaat "aazis" ar lauztu nevis, piem., stieptu pirmo zilbi), kuras ieveero. Liidz ar to, "ame" peec pienjemtajaam normaam tiks uztverts par pareizo vaardu, kaa rezultaataa arii tulkojums. Galu galaa, sheit "tulkojshana" kaa process vispaar ir nesvariigs, jo probleema paraadaas uztveree. Tu meegjinaaji piesieties pie taa, ka tulkoshanas process nav atkariigs no izrunas, bet es runaaju par tulkojumu. Un kaa jau teicu tikko: tulkojums ir atkariigs ne tikai no tulkoshanas procesa, bet arii no uztvershanas procesa. Eestgriba rodas eedot, interese rodas striidoties. -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
lastguru |
Jun 9 2005, 18:51
|
The one who knows Group: Jounin Posts: 1174 Joined: 23-May 05 From: Kaigan (Riga, LV) |
Jaa, un paturpinot tavu domu, uztvere jebkuraa valodaa ir baazeeta uz intonaacijaam un logjiskajiem akcentiem kas liek uz vaardiem un atsevishkjaam foneemaam. piemeeram: "tu te esi" var pateikt trijos veidos ar pilniigi dazhaadu noziimi.
-------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
The Tao of posting: Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience. And never underestimate the power of stupid people in large groups... |
Lo-Fi Version | Time is now: 1 November 2024 - 02:22 |