![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Tigra2 |
![]()
|
![]() kawaii tora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 2359 Joined: 19-August 05 ![]() |
Ir tāda lieta, kadaudz mani uzskata par nenormālu, dēļ tam ka es ticu tam, kam citi netic.es gribētu zināt kam tu tici un kam vari noticēt un kāda ir tava atieksme pret cilvēku, kas nav tāds kā tu. Es gribu zināt vai man ir jāārstējas, jo es redzu pārāk daudz. Un tas ir tik grūti, ja kāds tevi atstumj tikai tapēc, ka esi savādāka. Es esmu tik apjukusi, jo ir tik grūti neticēt tam ko tu redzi, es esmu neziņā,vai tiešām neviens mani nevar saprast. Ja netici nekam no minētā tad pasaki kam tu tici
-------------------- |
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
QUOTE(dark_angel @ Oct 12 2005, 20:46) labi shin chan es palikshu pie sava viedoklja bet tu pie sava. man nav ne mazaakaas veelmes ar tevi par to diskuteet. bet kā gan citādi ja ne diskutējot mēs nonāksim pie pārliecības par lietu patieso iedabu? Tur jau ir tā kristietības problēma, savas pašsaglabāšanās vārdā tā noliedz jebkādu racionālu diskusiju, kurā tiek apšaubīti kristīgās ticības pamatpostulāti un iesīkstējušās dogmas. Kā nesen noskaidrojās luterāņi un katoļi pat neatzīst atsevišķus Bībeles tekstus (jo tie redz rada pretrunas ar citiem tekstiem, sekošana kuriem ir daudz nozīmīgāka). Uzskatu, ka ja cilvēks kaut kam tic, tad vismaz ir jābūt sajēgai, kaut vai intuitīvā līmenī, par savu ticības objektu. Turpretī kristietībā mēs ticam renesanses mākslinieku radītam Dievam un Kristum (vizuāli), kā arī dažu ebreju sarakstītiem tekstiem, kuri līdz mūsdienām ir piedzīvojuši neskaitāmus pārizdevumus un korekcijas. Padomājiet taču paši, vai skatoties dublētu vai subotu anime jūs saņemat kaut vai 50% no tās informācijas (ne tikai tekstuālās) kāda tā ir oriģinālā, stipri apšaubu, ja vien jūs neesat japānis vai tuvu tam. Tā pat ir ar Bībeli, apžēliņ, mēs taču joprojām lietojam Ernesta Glika 17. gs. tulkojumu, kurš pats bija vācietis un kāds vēl tajā laikā bija latviešu valodas vārdu krājums. Manā apziņā ticība Dievam un ticība kristīgajai baznīcai ir sen jau kļuvušas par strikti škiramām lietām. Nekad nespēšu izprast tādas lietas kā iedzimtais grēks, vai to, ka sods par vecāku grēkiem piemeklēs bērnus vēl līdz septītajam augumam, vai arīt o, ka vienā salīdzinoši nelielā škirstā var iestūķēt visus dzīvnieku sugu pārstāvjus un vēl tad panākt, ka tie bez problēmām vairoties. Tie, kas kaut ko jēdz no ģenētikas sapratīs, cik liels ir procents, ka šādi radīsies normāli pēcnācēji. Protams, var jau ērti aizbildināties, ka Dievam nekas nav neiespējami, tācu mēs redzam, ka dabā viss notiek pēc zināmiem liekumiem un nobīdes tikai apstiprina esošās likumsakarības. Manuprāt, pati Bībele ir viens liels spļāviens sejā Dieva jēdzienam, pataisot to par kaut kādu kumēdiņu un neizlēmības pārpilnu personu, lai piedod man ticīgie kristieši. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
dmonster |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 498 Joined: 16-February 05 ![]() |
QUOTE(ShinChan @ Oct 12 2005, 22:29) QUOTE(dark_angel @ Oct 12 2005, 20:46) labi shin chan es palikshu pie sava viedoklja bet tu pie sava. man nav ne mazaakaas veelmes ar tevi par to diskuteet. bet kā gan citādi ja ne diskutējot mēs nonāksim pie pārliecības par lietu patieso iedabu? Tur jau ir tā kristietības problēma, savas pašsaglabāšanās vārdā tā noliedz jebkādu racionālu diskusiju, kurā tiek apšaubīti kristīgās ticības pamatpostulāti un iesīkstējušās dogmas. Kā nesen noskaidrojās luterāņi un katoļi pat neatzīst atsevišķus Bībeles tekstus (jo tie redz rada pretrunas ar citiem tekstiem, sekošana kuriem ir daudz nozīmīgāka). Uzskatu, ka ja cilvēks kaut kam tic, tad vismaz ir jābūt sajēgai, kaut vai intuitīvā līmenī, par savu ticības objektu. Turpretī kristietībā mēs ticam renesanses mākslinieku radītam Dievam un Kristum (vizuāli), kā arī dažu ebreju sarakstītiem tekstiem, kuri līdz mūsdienām ir piedzīvojuši neskaitāmus pārizdevumus un korekcijas. Padomājiet taču paši, vai skatoties dublētu vai subotu anime jūs saņemat kaut vai 50% no tās informācijas (ne tikai tekstuālās) kāda tā ir oriģinālā, stipri apšaubu, ja vien jūs neesat japānis vai tuvu tam. Tā pat ir ar Bībeli, apžēliņ, mēs taču joprojām lietojam Ernesta Glika 17. gs. tulkojumu, kurš pats bija vācietis un kāds vēl tajā laikā bija latviešu valodas vārdu krājums. Manā apziņā ticība Dievam un ticība kristīgajai baznīcai ir sen jau kļuvušas par strikti škiramām lietām. Nekad nespēšu izprast tādas lietas kā iedzimtais grēks, vai to, ka sods par vecāku grēkiem piemeklēs bērnus vēl līdz septītajam augumam, vai arīt o, ka vienā salīdzinoši nelielā škirstā var iestūķēt visus dzīvnieku sugu pārstāvjus un vēl tad panākt, ka tie bez problēmām vairoties. Tie, kas kaut ko jēdz no ģenētikas sapratīs, cik liels ir procents, ka šādi radīsies normāli pēcnācēji. Protams, var jau ērti aizbildināties, ka Dievam nekas nav neiespējami, tācu mēs redzam, ka dabā viss notiek pēc zināmiem liekumiem un nobīdes tikai apstiprina esošās likumsakarības. Manuprāt, pati Bībele ir viens liels spļāviens sejā Dieva jēdzienam, pataisot to par kaut kādu kumēdiņu un neizlēmības pārpilnu personu, lai piedod man ticīgie kristieši. ![]() ![]() ![]() -------------------- Lulvat? Tas galīgi nav man nopietni domāts.
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 18:12 |