![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
deleted-ray |
![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 0 Joined: 14-June 04 ![]() |
Principā sagribējās uztaisīt šādu pollu, jo paveras plašas diskusijas iespējas
![]() |
![]() ![]() |
lastguru |
![]()
|
![]() The one who knows ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1174 Joined: 23-May 05 From: Kaigan (Riga, LV) ![]() |
Atmetot fantaazijas par to ka mees varam pieraadiit ka pasaule aarpus muusu apzinjas eksistee, paliek tikai ticiiba ka mees pashi pastaavam. Tachu pat klasiskais "cognito ergo sum" (es domaaju, taatad pastaavu), nedod mums noteiktu atbildi. Kas ir "es"?
1. Ir cilveeki, kuros maajo vairaaki "es" (nu un protams ir taadi, kuros nav "es"). Kursh no tiem ir iistais? 2. Redzot sapnjus, mees varam noveerot citas personas, kas riikojas pamatojoties uz kaut kaadiem apsveerumiem. Kaapeec muusu sapnii kaads cits riikojas patvaljiigi? Vai tiem citiem arii ir savs "es", ko mees nosapnjojam? 3. Ja nemaldos, Hinduismaa ir pienjemts uzskatiit ka visa muusu pasaule ir dieva Shivas sapnis. Kaa mees varam pieraadiit ka taa nav? Njemot veeraa ka vinjam apznja nav tik ierobezhota ka mums, vinjsh vareetu uztureet visas dziivas un nedziivaas buutnes savaa praataa. Liidziiga kaa, piemeeram, Tesla vareeja uztureet vairaakas ieriices savaa praataa, kuras darbojaas neatkariigi no vinja. Lai paarbaudiitu vai kaada ieriice straadaas labi, vinjsh to simuleeja, un peec kaada laika vareeja pateikt, kas tai ieriicei saluuziis vai sabojaasies, neveicos speciaalaas analiizes, bet gan atstaajot aparaatu straadaat vinja praataa neatkariigi no vinja apzinjas. 4. njemot veeraa datortehnikas attiistiibu, ir pilniigi iespeejams ka peec paaris gadsimtiem dators varees simuleet cilveeka apzinju. Shaada ideja tiek apspeeleeta filmaa "13. stāvs" : kaa lai mees zinam ka mees neesam datora simulaacija? -------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
The Tao of posting: Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience. And never underestimate the power of stupid people in large groups... |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 18:10 |