![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
deleted-ray |
![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 0 Joined: 14-June 04 ![]() |
Principā sagribējās uztaisīt šādu pollu, jo paveras plašas diskusijas iespējas
![]() |
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
QUOTE(bubu @ Nov 19 2005, 23:52) Pag.. nu tam piekrītu, ka dzīvības process/eksistēšana vēl nav izskaidrota. Cik nu patreiz zināms (par to tavis teikto procesa iešanu) - ir tas, ka notiek ķīmiskas/bioloģiskas reakcijas. Bet kāpēc tās notiek, tas iemesls ir laikam neizskaidrots (vismaz cik man zināms). Cilvēks ir sarežģīts objekts, par to nešaubos. Mūsdienu zinātne ir tālu no pilnības, tā nespēj dot atbildes ne tikai šajā gadījumā vien. Zinātnieki ir tikai cilvēki un viņu apziņa un zināšanas ir ierobežotas. Mēs apdzīvojam vienu nelielu planētu uz kopējā visuma fona, mūsu centieni apgūt visumu ir vārgs "pirdiens" un līdzīgi ir ar paša cilvēka apgūsanu. Mēs esam izpētījuši fizioloģisko uzbūvi un daudz maz arī funkcijas, taču garīgais satvars ir palicis neatminams. Tamdēļ arī ir reliģijas, ezotēristi, radikāli materiālisti un visdažādākie domas virzieni. Tie visi uz kaut ko pretendē taču galīgu atbildi nespēj sniegt, jo pārliecinošu pierādijumu nav nevienam. Zinātnes, vismaz klasiskās ir materiālas, emīriskas, mums ir process to mēs novērojam, analizējam atkārtotajam un spējam ielikt kaut kādos rāmjos un struktūrā, taču diemžēl, ne vienmēr šādas metodes der. Un bieži vien gadās tā, ka lietas, kas zinātnei nav pa spēkam, tā ir tendēta labākajā gadījumā nerisināt vispār, vai siktākajā gadījumā dzīvot pašu pieņemtos māņos, vienlaicīgi noliedzot citu piedāvātos risinājumus. Starp citu, šī iemesla dēļ daudz brīvdomājoši zinātnieki ir atmetuši savus pētījumus vai arī paši aizgājuši skuju taku, jo akadēmiskajā vidē tevis un tava darba atzīšanai ir liels svars, bet ja leksies ar esošo eliti tad pie atzinības netiksi (Latvijā, kā nosacīts piemērs varētu būt profesors Buiķis, kuru vienu laiku vietējie zinātnieki apprēca). Katra zinātnes nesniegta atbilde ir sprungulis tās riteņos, kuru pārlauzt tai parasti nav spēka. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 21:36 |