![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
deleted-ray |
![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 0 Joined: 14-June 04 ![]() |
Principā sagribējās uztaisīt šādu pollu, jo paveras plašas diskusijas iespējas
![]() |
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
QUOTE(mapet @ Nov 22 2005, 10:38) So apgalvojums ka " ir reliģijas, ezotēristi, radikāli materiālisti un visdažādākie domas virzieni"(kuri vairums radās vēl pirms mūsdienu zinātnes rašanās) tikai tāpēc ka zinātne nav spējiga atrisināt tos jautājumus ir aplams. Jā, zinātne nav spējīga vēl atrisināt. Bet gan jau iemācīsies uzdot pareizos jautājumus, un gan jau arī visi neatrisināmie jautājumi tiks atrisināti. Un pietam, varbūt atbilde ir kvantu mehānikā, ar kuru nodarbojās pašlaik zinātnieki. Kur es esmu rakstījis, ka visi šie domas virzieni radās tikai tāpēc, ka zinātne nespēj sniegt atbildes? Runa ir par to, ka gan zinātnieki, gan ezotēristi (mūsdienās aizvien biežāk vienas un tās pašas personas), gan ticīgie (visā savā daudzveidībā) meklē atbildes uz jautājumiem. Katrs ejot savu ceļu. Problēmu es saskatu apstāklī, ka vienas grupas pārstāvji mēģina uzurpēt tiesības uz vienīgo pareizo viedokli. Biežāk gan tas ir tieši no zinātnieku un reliģisko darboņu puses. Tu runā par to, ka zinātne kaut kad kaut kur uz visu atbildēs, bet redzi, mēs dzīvojam 2005. gadā un zinātne ir tādā līmenī kādā tā ir un ir diegan sarežģīti bez liela finansējuma brīvdomīgi spirināties esošās paradigmas ietvaros. Jā, ļoti ticams, ka visi Ņūtona likumi tiks apgāzti vienā vakarā. Tikai uz to ies ilgi un sāpīgi. Cik asiņu vajadzēja izliet, lai reformētu katoļu baznīcu (un arī ne parāk veiksmīgi)? Nedomāju, ka ar zinātni ies vieglāk. Vēl jau arī paliek jautājums, vai cilvēki spēs pieņemt zinātni, kas ir pretēja viņiem skolā mācītajai? Cilvēki, kā likums ir konservatīvi. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 18:31 |