![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Zuzix |
![]()
|
![]() mitsukai kogun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 610 Joined: 8-April 05 From: vietā, kur sapņi piepildās ![]() |
hmm... pēdējo mēnešu laikā man tik bieži ir tikusi piedēwēta depresija, taču manuprāt tā naw taisnība.. wismaz pēc tā kā es to saprotu...
Warbūt jūs warētu izrakstīt sawas domas par to kas tad īsti ir depresija, jo manuprāt tas ir wisai stiepts jēdziens... Depresija? -------------------- *http://im-games.lv/
*ja nepieciešamas telpas pasākumiem vai/un pasākumu vadītāji - dodiet ziņu ;] |
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Manas domas sakrīt ar šīm domām
---------------------------------------------------------------------------------------- Skolā depresijas simptomātika var izpausties kā grūtības koncentrēt un noturēt uzmanību, atmiņas problēmas, un kā sekas - sliktas sekmes. Pusaudžu perioda pēc salīdzinoši mierīga latenta perioda sākumskola, atkal atgriežas grūtības psihiskajā regulēšanā. Literatūrā sastopams šāds pusaudžu depresijas simptomātikas uzskaitījums. Garastāvokļa izmaiņas. Pusaudzis uzskata sevi par neveiksminieku, neglīteni, apkārtējo nepieņemtu, pat tad, ja fakti liecina par pretējo. Raksturīgākās izpausmes: * fiziski - sakumpusi poza, novērsts acu skatiens, nevērība pret savu izskatu, * verbāli - pašnoliedzoši izteikumi, negatīvas vai kritiskas piezīmes par sevi, * akadēmiski - necenšas, neizrāda interesi vai prieku par darbu, par paveikto, * sociāli - noraidoša attieksme pret sadarbību ar klasesbiedriem, intereses zudums par savu ietekmi uz citiem. Izteikta pasivitāte, ierastās enerģijas zudums. Zūd interese par iepriekš darīto, īpaši par aktīvu darbību. Izvairās no draugiem. Jūtas noguris, bieži izskatās saīdzis. Negadījumi. Par iespējamo depresiju reizēm liecina ari bieži negadījumi, kas notiek ar pusaudzi. Runas par pašnāvību vai rīcība. Depresīviem cilvēkiem jebkurā vecumā raksturīgas domas par pašnāvību, kuras reizēm izskan vārdos "Labāk es būtu miris!" Uzbudinājums un pārmērīga aktivitāte. Pusaudzis savus iekšējos pārdzīvojumos, nemieru izrāda ar hiperaktivitāti. Viņš ir nervozs, izjūt trauksmi, uzbudinājumu. Sociāli nepieņemama uzvedība. Kauslīgums, izaicinoša uzvedība, agresivitāte, konfliktēšana, pārgalvība, iesaistīšanās riskantās nodarbēs, bēgšanas mēģinājumi no mājām, no skolas, zādzības. Traucēti sociālie kontakti. Pusaudzis ierāvies sevī, meklē vietu, kur būt vienatnē, uzrunāts atbild klusi vai ļoti īsi, vai arī neatbild nemaz. Raksturīga pārmērīga atkarība no skolotāja, vai arī nevērīga, vienaldzīga vai pat izaicinoša izturēšanās. Mācību problēmas. Pēkšņa sekmju pasliktināšanās, intereses mazināšanās vai pat zudums, pazemināta mācību motivācija. Parādās izklaidība, neuzmanība, nespēja koncentrēties mācībām klasē, kas izpaužas kā aizsapņošanās, klasesbiedru vērošana vai traucēšana, nepabeidz uzdotos klases vai mājas darbus. Uzvedības izmaiņu pēkšņums. Skolnieks, kas mācījies labi, pēkšņi sāk bēgt no stundām; nosvērts, sadarbīgs bērns pēkšņi kļūst dumpīgs, pārgalvīgs, pusaudzis ar aizrautīgām interesēm piepeši tās zaudē. Uzvedības izmaiņas, kas saistītas ar pusaudžu attīstību, ir daudz pakāpeniskākas, mazāk intensīvas un nevienmērīgākas nekā depresīva bērna uzvedības izmaiņas. Ēstgribas traucējumi. Zudusi vai pārlieku pieaugusi apetīte. Miega traucējumi. Raksturīga pārmērīga miegainība vai grūtības iemigt, saraustīts miegs ar vairākkārtēju pamošanos. Psihosomatiskas sūdzības. Sūdzības par dažādām fiziskām kaitēm, galvassāpēm, vēdera sāpēm, sāpēm muguras lejasdaļā, paaugstinātu jūtīgumu pret sāpēm un vispārēju nomāktību, nogurumu, taču mediķi objektīvu apstiprinājumu tam neatrod. Viss, kas likās sen aizgājis - bailes, uzmācības, trauksme, agresijas uzliesmojumi -atkal parādā pusaudžu vecumā. Depresija šajā vecumā visbiežāk izpaužas uzvedības problēmās. Alkohola, narkotiku lietošana, smēķēšana, vieglprātīga dzimumdzīve - viss šis var liecināt par eksistenciālās krīzes saasināšanos, kuras pamatā nereti ir depresija. Iespējams arī otrādi - krīze rada depresiju. ---------------------------------------------------------------- avots: http://www.psihiatrija.lv/article/view/26 -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 13:45 |