![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Tigra2 |
![]()
|
![]() kawaii tora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 2359 Joined: 19-August 05 ![]() |
Filozofiskas pārdomas saistībā ar šādu tēmu.
Man liekas ka dvēsele pieder tikai mums. Un mums tā nav nevienam jāatdod. Neietekmējieties no Holivudas filmām! -------------------- |
![]() ![]() |
NOAR |
![]()
|
![]() Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 87 Joined: 22-November 05 From: Latvia ![]() |
Dvēsele, kā to parasti iedomājas, neeksistē. Nezinu, kurš pirmais izdmāja dvēseli (tie reliģiozie murgi neskaitās), bet viņš ganjau ka domāja pareizi, tikai citi, kas nav spējīgi par tik dziļām lietām domāt, uztaisīja dvēseli par kaut kādu mistisku masu, kas mūs vada un atšķir no dzīvniekiem, un visādā citādā veidā padara mūs par cilvēkiem (lūk kur reliģijas).
Es dvēseli uzskatu par apziņu, ka mēs esam te (mūsu ķermenī), un ka šis jēdziens nav iznīcis, jo visi taču zin - mēs esam te. Bet man (laikam pirmajam) tam ir vismaz kaut kāds skaidrojums - mēs te neesam. Izklausās neoģiski? Ja apzinās, ka visas mūsu rīcības nosaka tikai un vienīgi dabas (fizikas, ķīmijas...) likumi, tad mēs te nemaz nevaram būt. Un tā - mēs (tie kas te itkā ir) esam šie procesi mūsu ķermenī tieši šajā brīdī - tieši ši kombinācija (mēs visulaiku rodamies, pazūdam un mūsu vietā rodas citi mēs). Pierādījums - saderam, ka ja mēs uztaisītu divas (jebkuru skaitu) absolūti vienādas pasaules, tad absolūti viss tajās notiktu absolūti sinhroni (cilvēku rīcība arī). 2. Dvēseli pēc idejas mēs iedomājamies, kā kaut ko tikai cilvēkam piemītošu - a parādiet man robežu, kur beidzas dzīvnieks un sākas cilvēks, un kur beidzas cilvēks un sākas kas augstāgs (vai viņam būs dvēsele?). Starpcitu - par to atmiņu es gandrīz pilnībā piekrītu edg-a zīmējumam. Un pie reizes - cilvēks nekad atmiņu nezaudē pilnībā. Cilvēks parasti vēl māk runāt, pačurāt, ēst, kaut vai elpu aizturēt. Ja cilvēks pilnībā zaudētu atmiņu, viņš atrastos itkā komā (pat neizturētos kā zīdainis). Un kāpēc cilvēka rakstura īpašības nevarētu būt tikpat noturīgas kā tas elementārākais. Un vēl atmiņu nemaz nevar zaudēt ( būtu jāizņem smadzenes), var tikai tā sabojāt smadzenes, lai tās, veidojot atbildes rīcību, neņemtu vērā šo informāciju. Ps Par to domātāju sākumā - viņš zināja, ka dvēsele nav nekas pārdabisks (nu šaubos, ka viņš zināja ķīmijas un fizikas likumus). Peec kaada laicinna - nu lloti paargudri, bet ko par taadu redzeejumu domaa citi? -------------------- (\__/)-( \_/ )--(\_/)
(O.o )-(^_~)--(o o) (> < )-(>..<)<( ' *)>join the bunny army Copy bunnys into your signature to help them on ther way to galaxie domination! |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10 October 2025 - 13:00 |