![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
GoldLeader |
![]()
|
![]() Magepunk ![]() ![]() Group: weirdo Posts: 77 Joined: 27-October 05 From: The Holy Vault 13 ![]() |
Nu....radās šāds jautājums reliģiju vēstures stundā...kristīgajā ticībā mūsu dvēselei ir kāda nozīme tikai pēc nāves...bet ja mēs nemirstam? Manuprāt interesants jautājums....
-------------------- Legal Disclaimer: This post is brought you by "Teh SourceTM: A History in Spam" Foundation. © 2005-2005 All right reserved. Contact info: 08-00-SA-PAM. Call now and we'll send you a signed picture of Zerg Licking his Elbow (18+). Prizes are limited in numbers. Teh Source is not suitable for children below age 3, and is dangerous to pregnant women, people with heart disease, Bill Cosby and WizO_Sith. Abuse it at your own risk. Teh Source doesn't exist, can't exist, but it is. Got it? I thought so. You're not enough idiotic to Enter Teh Source. Follow the white rabit, but you may aswell cook it. What now, spam? Viva la revolution, Viva la spame!!!111!1111ShifTYoneTwo!1
Reply With Quote |
![]() ![]() |
lastguru |
![]()
|
![]() The one who knows ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1174 Joined: 23-May 05 From: Kaigan (Riga, LV) ![]() |
QUOTE(edg @ Dec 8 2005, 20:19) Varbuut paarceljam sho sarunu uz PM? nee, citiem arii interesanti. QUOTE(edg @ Dec 8 2005, 20:19) Vispaar, ja kaads, kursh ir lasiijis Biibeli, daudzmaz saprot veesturi un ljoti veelas izrunaaties par ticiibu, var rakstiit man PM. Tas ir mans intereshu laucinjsh un es esmu gatavs uz garu un logjikas un sapraata pilnu diskusiju par religjiju, teologjiju, Biibeli u.t.t. emm... nu kaut kad es taads biju... tagad jau daudz kas piemirsaas... kaut gan tagad man gruuti ar laiku lai shaadaa diskusijaa piedaliitos.. varbuut kaut kaadaa tusaa vareetu uztaisiit teologu klubinju, ar tevi, shinchanu un veel paaris indiviidiem ![]() QUOTE(edg @ Dec 8 2005, 23:30) Bet jaa - ir jaanodala Biibele no Kristietiibas. Uz Biibeli balstaas ne tikai Kristietiiba, bet arii Juudaisms. Un Juudaismam ir pilniigi savaadaaka attieksme pret to visu. Vinji tulko to pavisam savaadaak. Tas nenoziimee, ka Kristietiiba suukaa, Juudaisms rullee. Tas noziimee to, ka uz Biibeli var skatiities dazhaadi un labumi un sliktumi nav noveljami visi uz graamatu kaa taadu. Galvenais ir graamatas interpretaacija. pielabosim tevi mazdruscinj (slinkums labot visur, bet nu sheit tas vnk kliedz peec laboshanas ![]() ![]() -------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
The Tao of posting: Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience. And never underestimate the power of stupid people in large groups... |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
lastguru, tev vajadzeetu neslinkot un labot mani visur, kur tas ir netiek dariits demagogjijas peec, bet es tieshaam esmu paarpratis. Redz, es pat nezinaaju, ka Juudaismaa tos rakstus nesauc par Biibeli. Bet par Koraanu - man likaas, ka radiits uz taam pashaam legjendaam un kultuuras, tomeer ne vadoties no Sveetajiem Rakstiem. Un Vecaa Deriiba sastaav ne tikai no Toras (Dieva celjsh), bet arii no Aggada(Legjendas). Uff, es no galvas neatceros, kuraa pusee ieiet gudriibas graamatas (Iijaba), vai taas veido savu literatuuras korpusu. Bet to tu varbuut arii zinaaji, vienkaarshi saputrojies. Bet interesanti tad buutu uzzinaat, kaa Juudaismaa sauc to klusi, ko Kristieshi deevee par Biibeli. Jo rabiini ta vinju radiija, taatad Juudaisma ietvaros, taatad kaut kaadam nosaukumam jaabuut.
-------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
lastguru |
![]()
|
![]() The one who knows ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1174 Joined: 23-May 05 From: Kaigan (Riga, LV) ![]() |
QUOTE(edg @ Dec 9 2005, 10:26) lastguru, tev vajadzeetu neslinkot un labot mani visur, kur tas ir netiek dariits demagogjijas peec, bet es tieshaam esmu paarpratis. Redz, es pat nezinaaju, ka Juudaismaa tos rakstus nesauc par Biibeli. Bet par Koraanu - man likaas, ka radiits uz taam pashaam legjendaam un kultuuras, tomeer ne vadoties no Sveetajiem Rakstiem. Un Vecaa Deriiba sastaav ne tikai no Toras (Dieva celjsh), bet arii no Aggada(Legjendas). Uff, es no galvas neatceros, kuraa pusee ieiet gudriibas graamatas (Iijaba), vai taas veido savu literatuuras korpusu. Bet to tu varbuut arii zinaaji, vienkaarshi saputrojies. Bet interesanti tad buutu uzzinaat, kaa Juudaismaa sauc to klusi, ko Kristieshi deevee par Biibeli. Jo rabiini ta vinju radiija, taatad Juudaisma ietvaros, taatad kaut kaadam nosaukumam jaabuut. 1. nu es tomeer aiznjemts esmu ar visaadaam citaam lietaam, taapeec visu nav laiks komenteet tik izveersti kaa gribeetos. 2. Vecaa deriiba sastaav no nedaudz paarkaartotaam (manaa klasiskajaa sinodaalajaa izdevumaa nodalju kaartiiba ir nedaudz ne taada, kaada ir origjinaalaa, un cik atceros, tad kaads teica ka ne visi teksti arii sakriit) trim Juudaisma rakstiitaa likuma graamataam: Tora (pamaaciiba vai likums - 5 Mozus graamatas), Neviim (praavieshi) un Ketuvim Kedoshim (sveetie raksti (jaa, jaa, tikai viena no vecaas deriibas sastaavdaljaam iisteniibaa saucas Sveetie raksti, nevis viss dars kopaa), ieskaitot psalmus). Kopaa rakstiito likumu sauc par Tanak (akroniims no to triju graamatu nosaukumiem) vai Mikra (lasiishana vai lasaamviela, vai kaut kas tamliidziigs). Aarzemnieki to dazhreiz sauc par Ebreju Biibeli, bet principaa tas nav iisti pareizi...Kaapeec taa sauc? Jo "biibele" ir vispaariigs nosaukums tam kas tur ir aprakstiits, pienjemts un nostiprinaajies galvaas. 3. Runaajot par Agadaam un citaam gudriibaam, tad shiis graamatas pieder pie mutiskaa likuma graamataam, kas tiek daliits uz Talmud (Maaciiba) un Midrashim (principaa, rabiinu interpretaacijas, izskataas ka tulkojas kaa izmekleejumi). Ja Talmud ir vairaak vai mazaak standartizeets (nu iisteniibaa, ir divi gabali - Babilonas un Jeruzalemes Talmudi), tad Madrashim izskataas (aatri maskatoties inetaa) ka attiecas uz ljoti daudzhaam lietaam, ieskaitot arii dazhaadas legjendas. 4. bet par to kaa ebreji sauc jauno deriibu es diemzheel nevaru atbildeet, jo nezinu un nezinu kaa atrast 5. tad par Koranu es teikshu taa: atveeru es to vakar un pamaniiju ljoti daudz atshkjiriibas staastiishanas stilaa, izkaartojumaa un arii notikumu aprakstos no taa, ko var lasiit Biibelee. Pashi Musulmanji uzskata ka taadas taas graamatas bija origjinaalaa, pirms ebreji tos izmainiija. iisteniibaa jau vismaz daljeeji vinjiem ir taisniiba, jo taas visas graamaas tieshaam ir mainiitas laika gaitaa, bet nezinu, cik ljoti; varbuut kaut kur Vatikanas biblioteekas dziilees var atrast atbildi uz sho jautaajumu, bet man taadas nav... -------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
The Tao of posting: Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience. And never underestimate the power of stupid people in large groups... |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17 June 2025 - 02:36 |