![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
+Chibi+ |
![]()
|
![]() (yaoi) rota 69 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Kaigan Valde Posts: 2066 Joined: 10-September 04 From: sky ![]() |
Mēs bieži lietojam šo vārdu kā terminu, lai nievājoši izteikties par citiem cilvēkiem, bet man te pēkšņi sagribējās uzzināt, ko jūs ar to saprotat.. Kur ir robeža starp pokemonu/normālu cilvēku/otaku?
Man te tikko vienā fourmā nosauca par pokemonu, jo es paziņoju, ka man nepatīk Kurbijkurne. Smējos ļooooooti ilgi. Un padomāju - goddamnit - a ja nu es tomēr tiešām esmu pokemons, pati to neapzinoties? -------------------- ![]() |
![]() ![]() |
sipps |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Daudzas tendences valodas attīstībā, bet drīzāk gan regresā, kas pēdējā laikā parādījušās sakarā ar interneta ienākšanu katrā mājā, man liek sērās turpat vai apraudāties. Rīgas Laikā bija publicēts neliels, bet precīzs skaidrojums vārdam "pokemons". Tieši šie pokemoni ir arī lielākie valodas izvarotāji. Tāpēc es uzskatu, ka jācīnās pret pokemonismu daudz ņiprāk nekā pret anglicismiem datorterminoloģijā vai transliterāciju.
Pokemoni, kas atrodas vēl tikai sākotnējā degradācijas fāzē, ir viegli atpazīstami pēc izteiktā riebuma pret v un s burtiem. Tā vietā viņi izmanto w un z, W un Z. Piemēram varētu minēt vārdu salikumu "reāls vieplis", kuru katrs kārtīgs pokemons uzrakstītu kā "ReAAlZZzzZZ WiepliZZ". Kā redzams piemērā, pokemoniem ir arī neskaidrs priekštats par mazo un lielo burtu lietojumu. Pokemoniem ļoti raksturīgas ir arī pārspīlētas un nekontrolējamas emocijas, kas laužās ārā visnepiemērotākajos brīžos. Piemēram, pokemons, kas uzzinājis, ka atstāts 8. klasē uz otro gadu par to saviem draugiem čatā pziņos šādi: "Yahzz uchene sssukA mAnI atztaaja uz owtro gAdu. LOL?????? =====]]]]]] :DDDDD ;P ![]() Ļoti nelielās devās šāds pokemonisms ir pieļaujams, lai izdaiļotu kādu tekstu un tādā veidā piešķirtu rakstītam vārdam tikai sev raksturīgu stilu. Diemžēl apetīte rodas ēdot un pokemons, kas sācis savu ceļu un latviešu valodas iznīcināšanu, tik drīz vis neapstāsies. Ātri vien visi vārdi tiks izvaroti, vēlāk jau rindkopas un viss teksts, vēl pēc tam pokemons sāks arī tāpat runāt un tad jau varam uzskatīt, ka konkrētais pokemons ir iegājis jaunā stadijā jeb sasniedzis nākamo līmeni. Visu manu sāpju piepildījums bija TVNET anketa, ![]() |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18 July 2025 - 20:28 |