![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
lastguru |
![]()
|
![]() The one who knows ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1174 Joined: 23-May 05 From: Kaigan (Riga, LV) ![]() |
aizgaaju uz kino. atgriezos. daudz domaaju. pashausminaajos.
Cilveeki miiljie, vai kaads no jums veiksmiigi satiekas ar normaaliem (ne-otaku) cilveekiem? es varu nosaukt 8(!!!) otaku paarus, bet nevienu paari kur otaku buutu kopaa ar ne-otaku... vai tieshaam otaku sader tikai ar citu otaku? -------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
The Tao of posting: Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience. And never underestimate the power of stupid people in large groups... |
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Mums smagi klibo metodoliģija šajā jautājumā. 1 termins (otaku) bet 100 variācijas+ nacionālās iezīmes (otaku Latvijas "mērcē"). Kamēr jūs neiedosiet 5 -7 definīcijas, kā apzīmēt Latvijas otaku, tikmēr būs tādas pašas interpretācijas kā "pokemonu" gadījumā, respektīvi, viņš ir otaku/pokemons tāpēc, ka es domāju, ka viņš ir otaku/pokemons (bet pēc kādiem 'vienotiem kritērijiem es to noteicu?).
Vai mani var uzskatīt pr otaku, ja es anime skatos vidēji 5h nedēļā? Ja es reti klausos anime OST? Ja nesirgstu ar anime izstrādājumu fetišu? Ja īpaši nemeklēju ar anime apsēstu cilvēku kompāniju? Laikam jau nē. Un tādu kā es, domājams, šajā forumā ir vairākums (+/- dažas stundas). Līdz ar to vai ir pareizi attiecināt uz šo daļu apzīmējumu otaku? Varbūt ir, taču tad es vēlos dzirdēt pamatojumu, kāpēc. Ok, tad vienojamies, ka katru, kas skatās anime mēs automātiski saucam par otaku t.sk. pokemonu, digimonu, šmurguļmonu u.c. monu skatītājus. Varbūt par otkau cilvēks kļūst tajā brīdī, kad sāk organizēt sabiedrību un mēģini tās konservatīvajā paurī iedzīt apziņu, ka līdzās Holivudai, Bolivudai, Eiropas un Krievijas (+postsociālisma valstu) kino pastāva arī anime ar senām un diezgan bagātām tradīcijām? Taču cik ir šādu cilvēku? Paši kaiganieši pateiks, ka viņu rindas ir plānas. Līdz ar to domāju, ka mēs/jūs paši sevi braši saucam par otaku taču patiesībā tik vien esam kā cilvēku kopums, kam viena no interesēm (diezgn būtiskām) ir anime (un viss, kas ar to nāk komplektā). Līdz slimīgajam līmenim reālā dzīve pakārtota anime, domāju, vēl tāls čeļs brienams. Vispār daudz, ko es samurgoju, taču vēlos godīgi dzirdēt atbildi, "Ko nozīmē būt otaku (Latvijā)?" P.s. Ja mani sauks par otaku un ar to domās Japānas otaku variantu es to uztveršu kā apvainojumu... -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17 June 2025 - 20:35 |