![]() |
![]() |
Gutts |
![]() ![]()
|
![]() Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 122 Joined: 22-October 05 From: fantaziju pasaule ![]() |
Man vislabak patik manga kas ir fanu tulkota no japanu valodas jo tur nav nekas cenzets ka daudzas amerikanu firmu tulkotajas mangas un it ipasi animes.
+manga ir orginalais stats nevis piekrasnots mazliet/smagi ka anime biezi uz slikto pusi. Protams par to piekrasnosanu uz slikto pusi ir tikai mans viedoklis. |
![]() ![]() |
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Pieiesim lietai praktiski:
Anime: Vizuālā informācija: Daudz, dinamiska, viegli attēlot emocijas darbībā Teksts: Vidēji vai maz, palīdz izpaust emocijas Manga: Vizuālā informācija: Vidēji, statiska, emocijas jāizpauž ar statisku attēlu Teksts: Maz vai nemaz, grūti izpaust emocijas Grāmata: Vizuālā informācija: Maz vai nemaz, statiska, maznozīmīga Teksts: Daudz, palīdz izpaust emocijas jo plaši izvērsts Secinājumi no šī salīdzinājuma ir pašsaprotami - komikss (un nemēģiniet mani pārliecināt ka manga nav komikss) NEKAD nebūs tik iespaidīgs kā filma vai grāmata. -------------------- Press any key to continue
|
Church |
![]()
|
![]() sewer rat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1775 Joined: 17-February 04 From: latvia / riga ![]() |
QUOTE(Taka @ Mar 12 2006, 10:33) Anime: Vizuālā informācija: Daudz, dinamiska, viegli attēlot emocijas darbībā Teksts: Vidēji vai maz, palīdz izpaust emocijas es saprotu, ka mazaak teksta mangaa, vareetu bik mazaak emocionaalaas informativitaates satureet. bet animees/filmaas teksta ir veel mazaak. bet paliidz vairaak? ;> QUOTE Manga: Vizuālā informācija: Vidēji, statiska, emocijas jāizpauž ar statisku attēlu Teksts: Maz vai nemaz, grūti izpaust emocijas statiskaa vizuaalaa informaacija .. jaa .. bet mazaak ieguldaamaa darba apjoma peec parasti daudz detalizeetaaka / skaistaaka. QUOTE Grāmata: Vizuālā informācija: Maz vai nemaz, statiska, maznozīmīga Teksts: Daudz, palīdz izpaust emocijas jo plaši izvērsts Secinājumi no šī salīdzinājuma ir pašsaprotami - komikss (un nemēģiniet mani pārliecināt ka manga nav komikss) NEKAD nebūs tik iespaidīgs kā filma vai grāmata. secinaajumi man, vismaz mangas gadiijumaa, skan peec knjigu njecital, no mnjenjie imeju. bet taa kaa tika teikts nepaarliecinaat, NEKAD utml kategoriski vaardi .. norakstu konkreetajaa jautaajumaa visus turpmaakos (bezjeedziigos) meegjinaajumus paarliecinaat. taapat kaa vairumam anime buus hentai un pokemoni, tev manga - neinteresants duck tales. ;D P.S. un jaa .. peedeejaa laikaa saaku veerteet vairaak baudiijumu kompleksi no darba kaa taada. gan sizhetu, gan artu (eg. animaaciju, vai ziimeeshanas stilu), gan veel daudzas citas lietas .. un taadaa zinjaa iipashi neshkjiroju, anime, filma, manga, graamata. galvenais - lai ir interesanti kopumaa. eg. pink floyd the wall neveerteeju tikai kaa muuziku, bet atceros klausoties lielisko speeli ar simbolismu muzikaalajaa filmaa .. beerns kas speeleejas ar lidmashiinu bazniicaa, asinju baseins, ierakumu ainas, animaacijas fliki ar sievietes paarveershanos utml. mangu aizstaavu pamataa taapeec, ka gadiijumos, kad ir skatiita viennosaukuma gan anime, gan manga - 90% gadiijumos manga subjektiivi deva lielaaku baudiijumu (gan arii gadiijumos, kad filmas ekranizeetas peec lasiitaam graamataam) neierokoties dzilji specifiskaas detaljaas, - kaapeec. jebkuraa zhanraa var buut interesantas/garshiigas lietas. Taka: saliidzini eg. Video Girl AI mangu vs. anime. Berserk manga vs anime. Battle Royale manga vs movie. vai vairaaki lieliski gabali, kas ir tikai mangas formaa .. liegt sevi baudiijumu tos lasiit tikai un vieniigi stereotipiskas nepatikas pret zhanru peec? daudz laba laid garaam ;> |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18 July 2025 - 20:29 |