![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Blackout |
![]()
|
![]() Gimme More ![]() ![]() ![]() ![]() Group: weirdo Posts: 294 Joined: 4-November 05 From: Riga ![]() |
Nesen klausos televizoru un tur iet kaut kāds murgs par budismu Latvijā. Vai tiešām tas var būt, ka budisms Latvijā izplatīsies ātri? Un vai tas vispār notiks?
![]() ![]() -------------------- ![]() |
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Piekrītu lastguru, ka budisms un ar tā atariem vairāk ir filosofija un dzīves uztvere, ne reliģija, ar stingri izstrādātām dogmām, liturģiju u.c. reliģijai absolūti nepieciešamām lietām. Šī iemesla dēļ (kaut arī pats to neprkatizēju) budisms man šķiet simpatiskāks par kristietību un kur nu vēl vēl zīdaiņa autiņos esošo un mātes pienu sūcošo islamu.
Budisma un citu tālo austrumu reliģiju izplatība Latvijas sabiedrībai varētu būt diezgan veselīga, jo liela daļa šejieniešu ir tendēti domāt melnbaltās kategorijās (tās pašas kristietības un padomju laiku nopelns). Piekrītu arī Shumiņam, ka reliģijas un, jo īpaši to atribūti nenobriedušiem prātiem vairāk kalpo kā sava stila (viņuprāt oriģināla, bet realitātē ne īpaši) izpaušanas veids. Teoloģiskos sīkumos "fišku nerubī", bet nokārties un notetovēties ar reliģijas simboliem (bieži vien sakompilējot no vairākām, pat savstarpēji naidīgām reliģijām) tas, lūk, nozīmē būt patiesam ticīgajam un sitot roku pie krūts bļaut, es esmu krišnaīts, budists, dievturis utt. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9 October 2025 - 23:54 |