IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

> Alternatiivie OS
deBUGa
post Aug 15 2004, 19:00
Post #1

Shishaku

Group: Chuunin

Taa kaa mani un Jaffas posti par 'Alternatiivajaam OS' no desktopu sadaljas tika izdzeesti (pilniigi pelniiti) kaa offtop, noleemu izveidot nelielu topiku, kur vareetu 'padziit offtop' shajaa jautaajumaa. smile.gif

So piedaavaaju sheitan apspriest jautaajumu, kas te vienam otram radaas - "Vai ir 'dziive' uz Linux?" (paplashinot liidz 'alternatiivai OS').

It sevishkji mani interesee to lietotaaju viedoklji, kas ir meegjinaajushi paariet uz alternatiivu OS, bet kautkaadu (gribeetos zinaat tieshi kaadu) iemeslu deelj to nav (pilniibaa) izdariijushi.

Nu un, lai nebuutu pilniigs offtop, var apspriest jautaajumu: Vai anime/manga otaku var dziivot (pilnveertiigi) uz alternatiivas OS? laugh.gif

P.S. LUUDZU nekaada offtop 'Linux - rulz, Win - sux' (un otraadi) paskataa pat ar visiem 'pieraadiijumiem'! mad.gif

--------------------
viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Replies
deBUGa
post Aug 15 2004, 22:05
Post #2

Shishaku

Group: Chuunin

Kaa es tiku pie Linux desktopa...

Pieradums pie MS Windows OSiem saakaas veel no Windows 3.11 laikiem. Tad sekoja 95, 98, NT un Me. Kopsh win2k iznaakshanas 'dziivoju' uz shiis OS. Visaadaa gadiijumaa taa bija stipri stabilaaka par vecajiem 9x un Me variantiem un draudziigaaka par NT. Bija paaris neveiksmiigi meegjinaajumi paariet uz XP, bet nebija nekaa taada ieksh XP, kas mani piesaistiitu.

Ar Unix (drusku veelaak arii ar Linux) sapazinos aptuveni tajaa pashaa laikaa, kad iznaaca win2k, bet gan tikai ar telnet un ssh starpnieciibu (nezinaataaji var izteeloties DOSu biggrin.gif). Aptuveni divus gadus atpakalj meegjinaaju pirmoreiz 'padziivot' uz Linux. Vairaaki neveiksmiigi meegjinaajumi un secinaajums, ka Linux ir paaraak zaljsh un piemeerots tikai serveriem. wink.gif

Liidz beidzot kaadu dienu (paaris meeneshus atpakalj) pienaaca kaarteejais Win2k paarinstalleeshanas laiks (bija izstraadaajies paradums paarinstalleet reizi trijos meeneshos, lai saglabaatu relatiivu OS tiiriiibu). Izleemu ka vajadzeetu dot pingviinam veel vienu iespeeju. Ar domu - "Kas es kaads zaljais lietotaajs - nevareeshu pieveikt pleznaino?" tika uzsteleets Mandrake smile.gif

Tuuliit pat atcereejos, kaapeec ieprieksheejie meegjinaajumi bija neveiksmiigi. Kde, ko es pastatiiju kaa desktop(/window) manageri, bija (prieksh manis) absoluuti nelietojams (pat ar visu konfigureeshanu). Taada sajuuta, ka izstraadaataaji taisiija parodiju par XP.

Noleemu nepadoties, jo pazinu dazhus cilveekus, kas veiksmiigi izmantoja Linux, kaa darbstacijas OS.

Divas nedeeljas ciiniijos (jaa shis laikam buus pareizais vaards) ar Linuxu. Bija pat moments, kad dusmu uzpluudumaa visas Linux partiicijas tika nonestas un CD-romaa ielikta win2k installacija (kura naakoshajaa riitaa tika atkal 'nonesta')...

Nepadevos...

Mandrake vietaa pastatiiju Debian (galvenokaart deelj programmatuuras installeeshanas vienkaarshuma).
Ciinja turpinaajaas... kautkur 30 reizes tika paarkompileets kernelis... n-tie X-windows un datora restarti... mokas ar skanjas un video draiveri... konfigureeshana/installeeshana/atinstalleeshana liidz taadam briidim, kad dselects (+/- 'vizuaala' konsoles utliita programmu installeeshanai) vairs neiet... smile.gif

naaksies piebilst, ka man ir diezgan labas zinaashanas datoros, windows opereetaajsisteemaas un programmeeshanaa. BET taa visa bija par maz, lai izvairiitos no shiim mokaam... rolleyes.gif

liidz beidzot es daudzmaz sapratu, kaa tas viss darbojas un ko es no taa visa gribu panaakt... debians tika nonests un paarinstalleets par jaunu ar minimaalajaam (un tikai unstable) 'pakageem'. N-tajos neveiksmiigajos meegjinaajumos tika atrasta programmatuura, kas man vajadziiga un kaa window manageri izveeleejos FVWM (F*****g Virtual Window Manager) - galvenokaart konfigureeshanas iespeeju deelj... Atsevishkjs staasts par to, kaa es to konfigureeju smile.gif

Atceroties to visu naakas uzsmaidiit. smile.gif

P.S. Vai kaads veelas sev uzstelleet Linux?

--------------------
viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic
deBUGa   Alternatiivie OS   Aug 15 2004, 19:00
Dzonis   kas otaku ir vaidziigs..pleijeris animei un bilz...   Aug 15 2004, 19:25
Sigfa   ja runaajam par osiem, tad lieta ir pavisam vienka...   Aug 15 2004, 19:38
Roze   Jautaajums Nr1: Kas ir "liidz galam neizstraa...   Aug 15 2004, 19:48
Sigfa   let's keep this civil, iztiksim bez zobu raadi...   Aug 15 2004, 19:58
Roze   Veel jo vairaka nesaprotu kas ir "kastomaizi...   Aug 15 2004, 20:20
Guest   "Mieru... tikai mieru" © Karlsons(?...   Aug 15 2004, 20:20
zenofex   bla bla bla. Lai arii esmu sho to darijis ieksh BS...   Aug 15 2004, 20:27
deBUGa   Tas ieprieksheejais 'Guesta' posts t.i. ma...   Aug 15 2004, 20:29
Roze   Pilniiig piekriitu shim un ceru ka linux comunity...   Aug 15 2004, 20:36
deBUGa   Tad jau labaak: "Kad paardoshanaa paraadiisie...   Aug 15 2004, 20:41
Sigfa   kastomaizings ieksh shella. :lol: domaats kaa inte...   Aug 15 2004, 20:44
deBUGa   Tad to jaaadresee nevis Mandrake, bet gan kde vai...   Aug 15 2004, 20:51
Roze   Hmm tomeer nesaprotu. Ja windows grafiskaa vide i...   Aug 15 2004, 21:03
Sigfa   neesmu paarliecinaats, bet vai tad nav ta, ka linu...   Aug 15 2004, 21:19
deBUGa   Kaa es tiku pie Linux desktopa... Pieradums pie M...   Aug 15 2004, 22:05
Martins   Vai, cik viss sarežģīti dažiem :) Ja īsi, tad piek...   Aug 15 2004, 23:49
deBUGa   Maaciities ne vienmeer ir viegli... :) Es par adm...   Aug 16 2004, 00:20
Jaffa   Maaciities tiessaam nav viegli.Muan bij lloti nela...   Aug 16 2004, 15:36
deBUGa   Nja tas nu gan nav pareizais piegaajiens (kautgan...   Aug 16 2004, 16:40
Sigfa   hehe es te nesen parakos savas videokartes iespeej...   Aug 16 2004, 17:18
Daemon   Kaut gan es esmu BSD piekriteejs, vienkaarsham us...   Aug 16 2004, 17:39
Jaffa   hmm... skolaa peec programmas maaca linuxu?! ...   Aug 18 2004, 14:57
garaamskreejees - fleimists   ko tu sauc par pamatiigaam datorzinaasanaam - zi...   Aug 22 2004, 17:48

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 12:57