![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
deBUGa |
![]() ![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 374 Joined: 25-May 04 ![]() |
Taa kaa mani un Jaffas posti par 'Alternatiivajaam OS' no desktopu sadaljas tika izdzeesti (pilniigi pelniiti) kaa offtop, noleemu izveidot nelielu topiku, kur vareetu 'padziit offtop' shajaa jautaajumaa.
![]() So piedaavaaju sheitan apspriest jautaajumu, kas te vienam otram radaas - "Vai ir 'dziive' uz Linux?" (paplashinot liidz 'alternatiivai OS'). It sevishkji mani interesee to lietotaaju viedoklji, kas ir meegjinaajushi paariet uz alternatiivu OS, bet kautkaadu (gribeetos zinaat tieshi kaadu) iemeslu deelj to nav (pilniibaa) izdariijushi. Nu un, lai nebuutu pilniigs offtop, var apspriest jautaajumu: Vai anime/manga otaku var dziivot (pilnveertiigi) uz alternatiivas OS? ![]() P.S. LUUDZU nekaada offtop 'Linux - rulz, Win - sux' (un otraadi) paskataa pat ar visiem 'pieraadiijumiem'! ![]() -------------------- viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
|
![]() ![]() |
Martins |
![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 18 Joined: 30-July 04 From: The World. Joprojām nevaru izlogoties. ![]() |
Vai, cik viss sarežģīti dažiem
![]() Ja garāk, tad pēdējos 10 savas dzīves gadus es strādāju ar kompjiem. Kā admins. Pēdējos 6 ar unix kastēm. Ir nācies likt uniksus uz diezgan ekstrēmiem zārkiem. Tā nu gandrīz vai pašsaprotami, ka man gan mājas, gan darba dastora stāv arī linuks. Blakus logiem, protams. Teikšu, viss ir izdarāms, ja pietiek apņēmības un laika. Tak parastam vidusmēra Latvijas datorlietotājam, tādam, kuru īpaši nesaista stundām ilga instalēšana un pārinstalēšana mācību nolūkos, manuprāt, mocīties ar uniksiem nav jēgas. Sevišķi uz vienīgās mājas kastes. Ja man mājās būtu neliels iekšējais tīkls un tur būtu serveris/rūteris/firewalls, tad viennozīmīgi uz tā stāvētu kāda uniks variācija, bet citādi.. Nav labāku logu par logiem. Jautājumā par otaku vajadzībām - gluži labi derēs visi jaunākie uniks varianti (*BSD un linux) zem kuriem ir iespējams nokompilēt normālu mediju failu spēlētāju (mplayer, piemēram). Arī bildes izvads uz TV, starp citu, zem linuksa normāli strādā. Vismaz Nvidijas kartēm esmu mēģinājis un lietojis. Tāpat ari visi tie e-donkiji un kas tik vēl ne ir dabonami arī priekš linuksa. Bez tam linuks ir pieticīgāks prasībās un dators var būt stipri vārgāks, tāds uz kura divtūkstošie vai xp logi normāli neietu. -------------------- [ i miss you / but i havn't met you yet / so special / but it hasn't happened yet ]
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 13:42 |