![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Pieljauju, ka sjis nav iistais forums, kuraa filosofeet par taadaam lietaam, tacju atljausjos izveidot topiku par sjo aktuaalo teemu.
Cik drosji mees varam justies Latvijaa, ja muus ieskauj valstis, kuraas norisinaas pilsonju karsj (Krievija) vai katru otro dienu notiek kaads terorakts (virkne ES valstu un Krievija) un valda pustraks diktators (Baltkrievija)? Peedeejo 12 gadu laikaa man ir radusies sajuuta, ka mees dziivojam izoleeti no apkaarteejaas pasaules. Muusu striidi un diskusijas parasti bija lokaala rakstura, piem., pensijas, algas, partiju kjiivinji utt. Taads nosaciits provinciaalisms. Mees nezinam ko tas noziimee uznjemt savaa valstii beeglju straumes (Olaines iemiitnieku saujinja neskaitaas), mees nezinaam ko noziimee, kad pastiprinaati drosjiibas pasaakumi terora draudu delj (t/c "Centrs" spridzinaasjana neskaitaas), mees nezinaam ko noziime, kad valdiiba un prezidents melo par bojaagaajusjo skaitu negadiijumos un kad dod pilnu riiciibas briiviibu militaaristiem (muusu siikaas dazjmiljonu afeeras un Iraakas konflikts neskaitaas), mees vairs nezinaam ko noziimee kad valsts kontrolee praktiski visus plasjsazinjas liidzekljus. Mums buutu jaajuutas laimiigiem?! Un cik ilgi mees taadi jutiisimies, ja juutamies tagad!? Veelos provoceet juus uz sava viedoklja pausjanu par teemu, kas notiek ar pasauli un Latviju, cik pasargaati un drosji mees esam vai neesam. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Mans uzskats ir sameraa vienkaarsj: "Ko seesi, to pljausi". Ja tu telosi pasaules zjandarmu, neraakjinaasies ar nacionaalajaam iipatniibaam, atbalstiisi vienu radkaalju rezjiimu ciinjaa pret otru un vardarbiigi vai ekonomiski iejauksies citas valsts ieksjeejaas lietaas, tad agraak vai veelaak gaidi, ka naaks atmaksa. Tas ir tas ko tagad pilnaa meeraa izbauda ASV un Krievija.
Man ir pretiigas abas sjis valstis. Viena taadeelj, ka proponee savuas kultuuras un demokraatijas (pasji nezinot ko taa noziimee) paaraakumu paar citiem. Sprauzjot citaam valstiim degunaa pamaaciibas kaa pareizi jadziivo, tajaa pasjaa laikaa izraadot klaju ignoranci par valstiim un procesiem, kas vinjus tiesji neskar. Uzliek savus pieklaajiigos smaidiigos feisus, baarsta pieklaajiibas dezjuurfraazes, tai pasjaa laikaa vinjiem ir klaji pie kaajas, kaa tu patiesiibaa juuties. Jibio, vinji pat nezin un vinjiem neinteresee, kas notiek kaiminju sjtataa, nemaz nerunaajot par plasjaaku pasauli (es te runaaju par vidusmeera amerikaani). Atradies pasaules zjandarms. Iesaku noskatiities Maikla Muura filmu Fahrenheit 911. guusiet dazjas atklaasmes ne tikai apr Busju un vinja administraaciju, bet arii par vienkaarsjo vidusmeera amerikaanju uztveri. Kas atiecas uz Krieviju, taa ir peedeejaas tuukstosjgades veestures lielaakais kaunatraips. Kopsj Krievijai paari paarvilkaas mongolji-tataari, taa sjii valsts vairs nekad nav normaali uzvedusies. Pat nezinu kaa iisti to izskaidrot. Apspiedusi un paverdzinaajusi visas tautas liidz kuraam taa vareeja aizsniegties. Teritoriaali uzbliidusi liidz nenormaaliem apmeeriem un nu nav pati speejiiga tikt galaa ar savu teritoriaalo integritaati. Man domaat, virknes autonomo apgabalu atdaliisjanaas no Krievijas federaacijas ir laika jautaajums, un tas buutu pasjas Krievijas intereesees, jo tai driizumaa ir gaidaams aziaatu un araabu uzlidojums dienvidu un dienvidaustrumu robezjai. Nesen izlasiiju Tregubovas graamatu "Kremlja digera staasti"", ja kaads veel lolo izluuzijas par sjiis valsts normaalu turpmaako attiistiibu daudz maz demokraatisku principu ietvaros, tad lai palasa sjo graamatu un paskataas Krievijas masu meedijus. Viedais savu bezsakaru ir pateicis ![]() -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 13:14 |