![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Lielais Ljaunais Meerglis |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Nu i saradies so anime miljotaju ta ka biezs, ka cauri iziet nevar, lai neuzdurtos. Nu luk uznaca velme ko pateikt. Manuprat visa si japanju popkultura ir pilnigi mesli. Lielaka dala filminu un bildisu ir pilnigi komerciali sudi, kuri nez kapec kluvusi populari visa plasaja pasaule. Un galvenais kluvusi populari tikai tadel, ka sava butiba atlaujas paradit to, ko standarta nerada multiplikacija. Nu un, suudi ir un paliek suudi - multfilmas lielaka dala ir kaut kadas bezsatura murgs, kaut kada debila smadzenju skaidisana un apdaunotu skolniecisu pardabiski lielo vinu vecumam kermena dalu attelojums. Vel vairak stulbuma verojams ta visa pasniegsanas veida - tad luk sedi un skaties ka kaut kaads bezacains idins ar pogu deguna vieta pusstundu atveris muti lukojas uz katru ekrana paradijusos jaunu objektu, un aiz vina lenam slid, vai pietuvinas, attalinas fons. Nu ta luk ari sanak noskaties filmu, kas ilgst stundu un ta tev neko nepasaka. Nu var protams aizbildinaties ar lielas japanu kulturas ipatnibam utt. Bet nu tas viss ir bulshits. Isak sakot jus esat uzkarushies uz padebilu komercijas produktu...
![]() |
![]() ![]() |
bypass |
![]()
|
||||
Unregistered ![]() |
Shinobi-sama, whew... sāksim jau ar to, ka rakstīsim ar pieturzīmēm un bez "to much damn dots". Personīgi man ir pretīgi lasīt tādu tekstu un ir jāpacenšās saprast, ko tu centies pateikt. Galveno domu es tomēr uztvēru(yeah). Un zini ko es tev teikšu? - tu esi muļķis.
Indeed, esmu pārliecināts, ka tev, puika, ir sliktas atzīmes latviešu valodā (un ne tikai). Saistība starp matemātiku, kur nu vēl augstāko, ar animi un cilvēka emocionālo uztveri nav. ![]()
Protams, katram ir savs iemesls, kādēļ cilvēks skatās animi, bet lielākā daļa, manuprāt, to dara, lai aizmirstu(tos) realitāti un ar to saistītās klopatas, un iejustos fantāzijas pasaulē. Meklēt līdzību realitātē ir non-sense, jo dzīvē nekad, es uzsveru, nekad nebūs tā, kā ir iekš filmas vai animes (ar retiem izņēmumiem). Tā ir fantāzija, tikai un vienīgi. Kaut vai ņemam par piemēru meču(zālē neapmierinātība, 'afigel', ko tu mečai piesienies?), pieņemu, ka mid 21 gs.m.ē varētu tikt izstrādāts lielākā, mazākā mērā funkcionāls AI. Un cilvēks, jā, jā, tas pats, ko reizēm sauc par saprātīgu būtni, necels cilvēku vadītus mečus kaujas nolūkiem mečas nelietderīgās konstrukcijas dēļ(imho). Un skat, loģiski domājošs cilvēks to sapratīs - tas nav reāli, bet vai tas liegs kaut vai tak'ai fantazēt par to, kā būtu, ja būtu? Redzi, NEVIENĀ animē nav dziļas(relatīvi, kas nu ko uztver par dziļu) domas, tas, ka cilvēkam kaut kāda anime neizraisa nekādas vai gandrīz nekādas emocijas nenozīmē, ka viņš neizprot tajā pausto domu/problēmu. Tas viņu vienkārši nekrata, neķer. Piem, The Lion King, tam tur mazais lauvēns palika bez vecākiem, protams, liela daļa palaiž puņķi, bet cits atkal teiks - so what? nu un? - un šis vēl piemetinās, ka filma bija craps - viņam vajag kontentu, stāstu, nevis to, lai disneys kārtējo dzīvnieciņu atstātu bez kāda vai visiem ģimenes locekļiem. Piemēram, ko vaig' man animē: 1) labu, ~ reālistisku, aizraujošu stāstu un set'up'u, normālus čārakterus (tas var būt fantasy) 2) labu, animāciju bez čeburiem 3) labu, mūziku, skaņu ... bet nu reti kāda anime ietilpst šajās normās ā, tagad atceros, whoknowswho jautāja, ko es domāju par Samurai Champloo, noskatījos pirmās 4 ep - ieturēts savs stils animācijā, atmosfēra + attiecīga mūzika + bez ķeburiem + fast action, kolbasņiks. Lai gan bez satura/story, bet salīdzinājumā skatīties tomēr var tīri normāli - manā uztverē labāks par kolbasu Naruto. Yahoo... Daļai no LLM teiktā var piekrist. |
||||
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 13:29 |