![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Lielais Ljaunais Meerglis |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Nu i saradies so anime miljotaju ta ka biezs, ka cauri iziet nevar, lai neuzdurtos. Nu luk uznaca velme ko pateikt. Manuprat visa si japanju popkultura ir pilnigi mesli. Lielaka dala filminu un bildisu ir pilnigi komerciali sudi, kuri nez kapec kluvusi populari visa plasaja pasaule. Un galvenais kluvusi populari tikai tadel, ka sava butiba atlaujas paradit to, ko standarta nerada multiplikacija. Nu un, suudi ir un paliek suudi - multfilmas lielaka dala ir kaut kadas bezsatura murgs, kaut kada debila smadzenju skaidisana un apdaunotu skolniecisu pardabiski lielo vinu vecumam kermena dalu attelojums. Vel vairak stulbuma verojams ta visa pasniegsanas veida - tad luk sedi un skaties ka kaut kaads bezacains idins ar pogu deguna vieta pusstundu atveris muti lukojas uz katru ekrana paradijusos jaunu objektu, un aiz vina lenam slid, vai pietuvinas, attalinas fons. Nu ta luk ari sanak noskaties filmu, kas ilgst stundu un ta tev neko nepasaka. Nu var protams aizbildinaties ar lielas japanu kulturas ipatnibam utt. Bet nu tas viss ir bulshits. Isak sakot jus esat uzkarushies uz padebilu komercijas produktu...
![]() |
![]() ![]() |
Taka |
![]()
|
||
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Kā jau teicu - pamēgini Ghost in The Shell: Stand Alone Complex TV seriālu, cik zinu, nav īpaši garš, citas Mijadzaki filmas. Pēc 15. septembra var meklēt netā Ghost in The Shell 2: Innocence filmu. Runajot par "reālo" Sci-Fi - Wings of Honneamise varētu pamēģināt, un Crest of The Stars (OVA, 13 epizodes), Banner of The Stars (OVA, 13 epizodes) un Banner of The Stars II (OVA, 10 epizodes) - tas ja Tu vari pieciest tādu Sci-Fi "murgu" kā hipertelpa. ![]() Starp citu Crestā ir viena no oriģinālākajām hipertelpas definīcijām. Labi čarakteri bez, kā Tu saki "ķeburiem", labs story - Sfi-Fi/war drama/NEpliekans love story un kolosāla mūzika. Par Naruto varētu Tev piekrist, izturēju 18 sērijas, tā arī "nepaņēma". Redzi, ja Tu pateiksi ka NGE sux tad tik turies ![]() Principā es uzskatu, ka NGE ir diezgan pretrunīga lieta, līdz ar to kā nu kuram. Zaļās olīvas kokteilī arī ne visiem garšo... Par to pārējo, ko teica LLM - esmu no LV otaku vecākās paaudzes, kura sāka animi skatīties vēl tad, kad netā neko dabūt nevarēja, ja nu tikai leimus realmedia failiņus 20mb uz sēriju, kvalitāti vari iedomāties. Animi vajadzēja gādāt visādos dīvainos veidos, nevis kā tagad - sūc cik vien iekšā lien, pa nedēļu var sakačāt tik daudz, ka pa mēnesi nenoskatīsies... Arī anime bija kvalitatīvāka - animācija varbūt tehniski nebija tik laba, toties satura bija vairāk. Daudzi jaunie anime gabali ir lakoti sūdi smukā iepakojumā. Esmu atradis to kas mani interesē un to arī skatos. Skatījos tad, kad LV animi skatījās labi ja kādi cilvēki 5, skatīšos arī tad, kad n-tie tūkstoši. Bet tikai to, kas mani interesē, nevis visu pēc kārtas. Ar animes propogandēšanu īpaši neaizraujos, jo neredzu jēgu. Pārsvarā animi skatos tieši tāpēc - lai "atietu" no ikdienas. Kāpēc es te tā cepos par to viskačāšanu? Ja viss nāk bez piepūles (liela piepūle vajadzīga lai nokačātu kaut ko???) tam nav vērtības. No vienas puses baigi super - var dabūt visu, ko gribi. Ar mazu piebildi - ja tas ir 2004.-2002. gada gabals. Ja vecāks - dabūsi pasvīst. Ja vispār atradīsi. Tāpēc daudzi arī neiespringst jo tas ir grūti. Ja jau dažam labam grūti pat pa DC++ kačāt, ko tad vēl prasīt... Cilvēkiem neveidojas gaume, viens no otra kačā un skatās visādus draņķus, ka tik anime. Daļa no jaunās paaudzes ir animes apsēsti klīniski gadījumi - reāli keisi psihologam ![]() Uz kurieni tas viss velk? Nezinu. Ir tāds labs teiciens angliski "there is a fine line between hobby and mental ilness". Problēma ir tā ka to "fine line" bieži vien pats nejūt. Kā saka - ir anime un ir arī reālā dzīve. Ja hobijs sāk aizsegt reālo dzīvi tas ir par traku. Bet "reālā" dzīve katram ir sava. -------------------- Press any key to continue
|
||
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 13:25 |