![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
Tador |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Kaigan Valde Posts: 699 Joined: 20-October 04 ![]() |
QUOTE(ONIX @ Nov 14 2004, 13:54) Visiem jau labi sannaacis,bet visvairaak patika ShinChan dzejojumi un Tador, kaadeel gan neraksti latvju meelee, man kaut kaa nav saprotams tas, ka cilveeks latvietis vai vienalga laadas naacijas paarstaavis buudams, raksta darbus kaadaa citaa, bet ne dzimtajaa valodaa? humm... latvieshu valoda man taa ne paaraak patiik, plus visam anglju valodaa ir savas 10 reizes vairaak vaardu, taa kaa mana doma, ko gribu uzlikt uz papiira tiek mazaak izkropljota, jo atrodu preciizaakus vaardus ar ko to visu pateikt. |
ONIX |
![]()
|
![]() Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 94 Joined: 29-September 04 From: Riga ![]() |
Iedomaajies, kas gan notiktu ja visi latviesu dzejnieki un rakstnieki saaktu domaat taapat......, manupraat, latviesu valoda ir skaista un taa noteikti mums buutu jaaciena un jaamiil peec visa ko paarcietusi.
-------------------- "We shall dive down through black abysses...and in that lair of the Deep Ones we shall dwell amidst wonder and glory forever." H.P. Lovecraft.
|
arteck |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Viennozīmīgi ShinChan vārsmojumi ir vislabākie. Atvainojiet pārējie, jūsējie mani pilnīgi neaizķēra. Jā, tas, ka raksta angliski, man arī ne visai tīk. Sak' par maz vārdu laviešu valodā? Man tad jāsaka, ka nav latviešu valodas izjūtas. Žēl, jā. ShinChan gan ar to nav nekādu problēmu kā lasāms. Un jā, man arī nepatīk tās depresīvās rindas. Un jā, uzskatīt par "īstu dzeju, mākslasdarbu" to, kas notiek iekšā, manuprāt ir garām un norāda uz kaut kādu neatvertībās pazīmi. Tador, neņem pārāk pie sirds (ja nu gadījumā), vienkārši apdomā savu teikto tā kartīgi. Dziļi.
Beigās viens mans nakts vārsmojums, kad nācās sēdēt pie viena darbiņa izpildes, un man tā ir, ka tajās nakts stundās prātā darās dīvainākas lietas nekā dienā. Jāatzīst, es šo vairāk ar humora devu rakstīju, nevis nolemtības apziņu. Gara, gara, gara nakts vēl priekšā, Sāku domāt vai vispār ir man iekšā. Jautāsi, kas tad cits tur ira iekšā? Frustrācijas - tās sīc un dīc, Gara mutācijas man draud kā rīts. Nu re, es atkal žēlojos caur mokām, Taču nē, es neesmu tomēr lopā. Ir tā, sķiet - laika man vēl daudz, Bet pēc mirkļa tas jau tuvu trauc Un alkatīgo rīmi ārā sauc: "Skaties! Es esmu klāt, jel pakļaujies!" To sakot līdzi tevi tver - nebūtībā līdzi ņem. |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
QUOTE(Tador @ Nov 14 2004, 16:21) humm... latvieshu valoda man taa ne paaraak patiik, plus visam anglju valodaa ir savas 10 reizes vairaak vaardu, taa kaa mana doma, ko gribu uzlikt uz papiira tiek mazaak izkropljota, jo atrodu preciizaakus vaardus ar ko to visu pateikt. Par valodas nepatiku es vēl varu sagremot, taču valodas plašums šajā gadījumā kā arguments īsti nedarbojas, vien norāda, ka tu nevēlies apzināties pats savas dzimtās valodas jaukumu. Protams angļu valoda ir plašāka, taču lasot tavus darbus man neradās sajūta, ka tevis lietotos vārdus nebūtu spējams aizvietot ar latviešu val. vārdiem, tikai tāpēc, ka latviešu val. tādu vārdu vispār nav vai arī tie nav labskanīgi. Nav mans uzdevums tevi audzināt nacionālpatriotiskā manierē, vienkārši man tava argmentācija liekas tāda dīvaina. Ja tu būtu teicis, ka "mans mērķis ir iekarot angliski runājošo dzejas mīļotāju sirdis ar savu jauno dzejas krājumu", vai arī "gribu rakstīt dziesmu tekstus angļu val." tad es saprastu, taču praksē ir tā, ka ļoti reti kuram izdodas kaut ko izcilu uzrakstīt ne savā dzimtajā valodā, jo vienkārši cilvēks tajā valodā domā. Un latviešu valodas vārdu krājums tev jebkurā gadījumā būs plašāks kā angļu vai kādas citas valodas. Kas attiecas uz "skaistumu no iekšām" esmu spiests tev piekrist, varbūt tieši šī iemesla dēļ man neiznāks sevi realizēt kā dzejnieku ![]() P.s. Man riebjas dzeja un dzejnieki kas deklamē savu dzeju... ![]() -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Dzeja - >
Deja - > Eja - > Skreja - > ... Gonoreja -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
arteck |
![]()
|
Unregistered ![]() |
|
Tador |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Kaigan Valde Posts: 699 Joined: 20-October 04 ![]() |
...
The optimist proclaims that we live in the best of all possible worlds; and the pessimist fears this is true. ![]() ![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
QUOTE(Tador @ Nov 14 2004, 20:41) The optimist proclaims that we live in the best of all possible worlds; and the pessimist fears this is true. ![]() ![]() ![]() Kaut kur dzirdēta prātula, vienīgi neredzu kā tā attiektos uz "sabdžektu" ![]() "Krietnā pircēja Genas fantastiskie piedzīvojumi Ž-mārketā" Gena šodien solī brašā Ž-mārketā iekšā kašā Viņa veikals iecienīts Līdz tam jāiet soļi trīs Šodien atlaižu ir gana Genam kaut kas ķešā zvana Viņa sievas kundzei Ļubai Luste ir uz siļķi "šubā" "Gena siļķi skaties strikti Savādāk es tevi pikti Būšu spiesta mājās rāt un pie tam vēl vairākkārt" Gena bažīgs leti skata Blakus veča pirkstu krata "Šitā vobla manuprāt Uzcenota vairākkārt" Pārdevēja blakus stāvot Neizliekas to vispār dzirdot Problēma tā nava mana Ka tev bēniņos kāds zvana Gena paliek drusku tramīgs Siļķu piedāvājums čābīgs Pie tam nav no skata svaigas Sviedru lāses spiežas baigas Labi zin viņš savā galvā Ka par šito joku "balvā" Smagi var viņš dabūt sutu Nezinās cik pašam utu Dilemma stāv priekšā baisa Slāpstot provē tvert viņš gaisu Kā būs nuļļa rīkoties Vai uz reizi nošauties? Risinājums rodas spēji Kungs, paldies ka gaismu lēji!!! Nopirkšu es sievai lasi Priecīgs viņš nu brien uz kasi Stāvot rindā bezgalīgā Klausās viņš kā blakus čīgā Mazs un nejauks bērnelis Topošs ielu smerdelis Dīc viņš mātei kinder olu Šī tam naski draud ar skolu Šādu lietu piesaukšana Ir kā velna izdzīšana Bērnelis nu paliek kluss Mātes labā vēl viens pluss Gena spēj vien apbrīnot Kā var visu nokārtot Beidzot pienāk viņa kārta "Lūdzu, te būs mana karta" Kasiere (pēc trekna rukša) "Jūsu karta ira tukša" Genam atkal spiežas sviedri Rīgu ieņēmuši zviedri Trīcēdams viņš maku krata Kaulus lauž uz moku rata "Kungs jūs lūdzu veicīgāk Apsardze nāks savādāk Mumsim tāda kārtība Jānovērš ir zādzība" Beidzot spēkiem pēdīgiem Par spīti skatiem blēdīgiem Sagrabināt naudu spēj Aiz muguras jau rinda blēj Kauns un pazemojums mijas Džemperis tam ir no dzijas Sviedrus uzsūkt tas spēj daudz Skaļi viņa kurpes klaudz Ātrāk grib tas laukā tikt Skatu nezina kur likt Šādu kaunu! pirmo reizi Kaut kas sagājis tik greizi ... (apnika rakstīt, rīt varbūt paturpināšu) -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
Yume |
![]()
|
![]() challenger ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 3875 Joined: 4-March 04 ![]() |
*LOL* Shin-chan.. tev nu gan dzejolīts sanāca....
pilnīgi par komunisma laikiem Latvijā.. tur tikai kartes vietā talonus jāpiemin bija. ![]() -------------------- ![]() |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
QUOTE(Tador @ Nov 14 2004, 16:21) humm... latvieshu valoda man taa ne paaraak patiik, plus visam anglju valodaa ir savas 10 reizes vairaak vaardu, taa kaa mana doma, ko gribu uzlikt uz papiira tiek mazaak izkropljota, jo atrodu preciizaakus vaardus ar ko to visu pateikt. Par iistu maakslu sauc to, pie kaa ir daudz straadaats. "Maaksliigais ir preteejs dabiskajam" -> maaksla ir preteejs tam, kas naak pats no sevis. Ja gribi taisiit maakslu (saukt savu darbu par maakslu (dzeja ir apakshkopa no maaksla)), tad tev pie sava maakslas darba ir jaastraadaa, nevis jaataisa, kaa vieglaak. -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
Shin-chan dzeja tieshaam patiikama laika meerdeeshana, tomeer peec tam, kad vinjsh mani par alkoholikji nosauca, es apvainojos un vairs nelasiiju....
![]() -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
arteck |
![]()
|
Unregistered ![]() |
QUOTE(Yume @ Nov 15 2004, 01:58) *LOL* Shin-chan.. tev nu gan dzejolīts sanāca.... pilnīgi par komunisma laikiem Latvijā.. tur tikai kartes vietā talonus jāpiemin bija. ![]() Pag, tas jau par mūsu feinajiem T-Market laikiem. Viss notiek! Šoreiz pat nenotrēju skaļus smieklus. ShinChan, for real, man pat gribētos kādreiz rokās dabūt tavu dzejas grāmatiņu. Nudien tik labi būtu šajos laikos lasīt tādas ar satīrisku, sociālu humoru saistītas rindas. Kaut kā takš' tas apkārtējais jāpataisa tīkamāks. Ja nevar reāli, tad vismaz šādā veidā. |
ShinChan |
![]()
|
QUOTE(arteck @ Nov 15 2004, 12:35) Pag, tas jau par mūsu feinajiem T-Market laikiem. Viss notiek! Šoreiz pat nenotrēju skaļus smieklus. ShinChan, for real, man pat gribētos kādreiz rokās dabūt tavu dzejas grāmatiņu. Nudien tik labi būtu šajos laikos lasīt tādas ar satīrisku, sociālu humoru saistītas rindas. Kaut kā takš' tas apkārtējais jāpataisa tīkamāks. Ja nevar reāli, tad vismaz šādā veidā. Par to T-Marketu tev ir taisnība. Es viņā esmu spiests piespiedu kārtā pirkties, jo manā darbadienas maršrutā citu pārtikas veikalu nav, bet šīs leišu "saulītes" kā par spīti sabūvētas veselas 3. Gribējās kaut ko krietni vien pretīgāku uzrakstīt, tikai vakar galva bija dulla un nenāca īstās riebeklības laukā ![]() QUOTE Shin-chan dzeja tieshaam patiikama laika meerdeeshana, tomeer peec tam, kad vinjsh mani par alkoholikji nosauca, es apvainojos un vairs nelasiiju.... Kurā vietā? ![]() P.s. Man ir neērti, ka manus lustīgos apcerējumus sauc par dzeju, tas ir apvainojums Vācietim, Ziedonim, Koļam (tas kurš šlāgerists) un citiem Latvijas domas dižgariem. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
Hikaru |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1427 Joined: 25-October 04 From: Latvia ![]() |
Brokastis es needu, jo skatos anime
Pusdienas es needu, jo skatos anime Vakariņas needu, jo skatos anime Naktī es neguļu, jo gribās ēst. (Parodija uz vienu dzejoli...) |
Smogs |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 56 Joined: 14-February 04 From: Solar system ![]() |
Nu nezin, labākais dzojolis kuru es esu lasijis ir...
"Viedoklis" Bļe! -------------------- Newerthless meanings...
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18 July 2025 - 18:12 |